reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hyhyhy no widzisz, a mi sie wlaczylo libido a moj nie chce mi dac.. :D teraz lecialo cos w tv ze sie bzykali czy cos i sobie przelaczylam.. moj ze czemu przelaczam, a ja ze nie dajesz mi to nie mam zamiaru sie wkurzac ze jej jest dobrze :D sie zasmial tylko :D
Oddaj mi :D mój się doczekać nie może kiedy mnie ochota najdzie :D ładnie się mną zajął wczoraj plus długj masaż piersi i cało nocne skurcze. Myślę , że jak by do czegoś doszło to jeszcze bym nad ranem urodziła [emoji23]
Ja kupiłam po prostu w lidlu [emoji16]
Ja też :) ale muszę dokupić jeszcze po porodzie taki ze sztywna twarda miseczka, na wyjście :)
Też chętnie bym te lidlowskie kupiła, ale rozmiarowka niestety za duża:(
Ja kupiłam 2x 80B :) nie jest duży :)

reklama
Dziewczyny jak używacie maltanu albo czegoś innego na brodawki? Smarujecie 1 raz dziennie czy 2 czy jak? Chodzi mi o takie smarowanie profilaktyczne przed porodem :)
Ja niczym nie smaruje, kiedys też nie smarowalam , co prawda karmiłam tylko jakoś ponad 2 msc po porodzie ale przez ten czas nigdy nie miałam problemu ze mnie bolały były popękane itp :)
Podobno po porodzie najlepsze jest swoje mleko sobie smarować ale nie wiem bo nie próbowałam czy to prawda :)

A ja zaraz wstanę, prysznic wezme, zjem jakieś płatki na śniadanko, wyjdę z pieskiem, później kupię w warzywnym coś. Podejdę do apteki po te ostatnie kremy do pielegnacji na codzien pupki małej.

Wroce odpocznę i wyruszę powoli człap człap człap do przychodni sobie, to niby niedaleko, ale teraz w ciąży to w 1 stronę z 30 min mi zajmie z 2 przystankami hah. Ale już będę miała wszystkie info do porodu i po porodzie o tej położnej i pediatrze.

A później co, w końcu poprasuję xd bo tak już od paru dni odkładam. I czekam na fotelik [emoji173]️[emoji173]️[emoji170][emoji736]
Takiej to dobrze :D pójdzie, wyjdzie :D a my dziś siedzimy w domu jednak. Mały dostał gorączki [emoji24][emoji24][emoji24]szybciej przynajmniej skończę robić dzemy.
Też mam takie jabłka papierówki u rodziców na ogródku :)
Też Wam tyle w tym roku wywalilo?
Przez trzy lata było ubogo, a w tym masakra jaka ilość.
Dzwoniła mam i prawie ryczy do słuchawki, że Piotruś nadal chory, gardło już lepiej ale boli go strasznie głowa aż krzyczał słyszałam: ,, babciu zrób coś bo mi głowa pęknie,,. i wymiotuje, zwymiotował antybiotyk i ibufen. Mój m mówi, że o=po niego pojedziemy dziś ale co ja mam z nim zrobić. Od dziś do piątku muszę iść chociaż na te 5-6godzin do pracy a poza tym jeszcze mnie zarazi tą anginą i po co mi to na koniec ciąży. Tak mi przykro, że nie mogę być z nim, przytulić go. Na szczęście Michał na razie się trzyma i szaleje, oby go ominęła choroba.
Mam pytanie. Czy dzieci mogą mieć migreny (7latek)? Od jakis 6miesiecy Piotrek ma ok raz na miesiąc ból glowy często poprzedzony wymiotami, boli go bardzo płacze, krzyczy jak dam mu lek p-bólowy to zasypia, śpi wtedy 12-14h, wstaje i jest ok. wcześniej to bagatelizowałam ale musimy się chyba wybrać do neurologa z tymi bólami.
Zdrówka dla syncia :* angina ciężka choroba :/ a też wiezc go z takim samopoczuciem tyle km, że lepiej żeby faktycznie u babci został. Ona na pewno dobrze się nim zaopiekuje.

Masochistka[emoji23][emoji16]
[Emoji23]
Nie mów, że coś się zaczyna? Pisz jak coś będzie się działo! Trzymam kciuki!!!
Dziękuje :-* ale jeszcze nic. Skurcze były i po skurczach :(

Z tego alantan dermaline jest więcej. Ten żółty jest pierwszy i też jest dla maluchów. Niebieski, różowy - ja ten kupiłam, fioletowy i chyba jeszcze pomarańczowy ale być moze się mylę.
Tylko kup krem nie maść bo to drugie słabo się wchłania, jest ciezki.
Dziękuje :) cena jaką śmieszna, 8zl :)

Ja niczym nie smaruje, kiedys też nie smarowalam , co prawda karmiłam tylko jakoś ponad 2 msc po porodzie ale przez ten czas nigdy nie miałam problemu ze mnie bolały były popękane itp :)
Podobno po porodzie najlepsze jest swoje mleko sobie smarować ale nie wiem bo nie próbowałam czy to prawda :)
Tak, o swoim mleku też słyszałam :) ale na razie go nie mam, to użyję maści [emoji16]

Klaudia dziś w nocy właśnie o tobie myślałam.. że śmiesznie będzie jeśli objawy porodu myślisz że masz już przynajmniej od miesiąca a przenosisz tak do 42 tygodnia [emoji16] no ale nie życzę ci tego bo wiem że nie chcesz [emoji39][emoji39]
A co , że ja nie chcę. Mała będzie chciała to sobie posiedzi :D myślę, bo to moja pierwsza tak daleka ciąża i nie wiem co jest naturalne a co nie. [Emoji16]

Takiej to dobrze :D pójdzie, wyjdzie :D a my dziś siedzimy w domu jednak. Mały dostał gorączki [emoji24][emoji24][emoji24]szybciej przynajmniej skończę robić dzemy. Też Wam tyle w tym roku wywalilo?
Przez trzy lata było ubogo, a w tym masakra jaka ilość. Zdrówka dla syncia :* angina ciężka choroba :/ a też wiezc go z takim samopoczuciem tyle km, że lepiej żeby faktycznie u babci został. Ona na pewno dobrze się nim zaopiekuje.
Tak, też mega ilość jabłek w tym roku :)

Tak, też mega ilość jabłek w tym roku :)
U mojej teściowej byłam ostatnio i doznałam szoku ile jabłek z jednego drzewa. Aż teściu musiał podpierać gałęzie z jabłkami :) to z jednego drzewa takie owoce :)
IMG_20180708_130156.jpg

Załączniki

• IMG_20180708_130156.jpg
    IMG_20180708_130156.jpg
    133,8 KB · Wyświetleń: 290
Dzien dobry! :)
My już od 6 dziś na nogach, bo jednak zdecydowałam się jeszcze ostatni raz na paznokcie, pod koniec lipca/początek sierpnia ściągniemy. W razie 'w' zrobiłam bardziej neutralne żeby nikt się nie czepiał jakby coś zaczęło się wcześniej dziać. Jednak położna w szpitalu powiedziała mi, ze wystarczy jak na początku sierpnia ściągnę.
IMG_0386.JPG

Coraz ciezej mi już, kręgosłup boli coraz częściej i mam bóle na dole brzucha jak na okres. Myśle ze to przez to, ze ostatnio za mało spie, bo już 5 Dzien z rzędu budzi mnie budzik, a ja już odwykłam os wczesnego wstawania :O ale z drugiej strony mała już tez ma koło 2,5kg i Brzucho coraz większy, Wiec jus coś się powoli będzie działo. Tu moje dzisiejsze zdjęcie z pokoju małej, który jeszcze się tworzy ;)
IMG_0384.JPG

Załączniki

• IMG_0384.JPG
    IMG_0384.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 276
  • IMG_0386.JPG
    IMG_0386.JPG
    1,1 MB · Wyświetleń: 277
reklama
Cześć Dziewczyny:) dziś ja znowu dołączam do życia z królową zgaga... już tak dawno nie miałam...A dziś w nocy o 3 się obudziłam i dramaaaaat... Ale co z, trzeba da radę. Biorę się dalej za porządki, na obiad robię krem z cukinii. Dziś moje delegacji jednodniowej, moi rodzice przyjechali i zawiezli młodego do przedszkola. Odliczam do soboty i poniedzialku:D pedicure i fryzjeeeeer:)
Mnie też strasznie męczy zgaga tak od popołudnia i w nocy. Ale idę do sypialni z kubkiem mleka i popijam przed snem i w nocy jak się obudzę to też kilka łyków i jest ok ☺

Do góry