reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jaki kremik macie do pupy do smarowania przy każdej zmianie pieluszki ? Bo ja nie pomyślałam i kupiłam tylko sudocrem i bepanthen. A to raczej na odparzenie ?:)
Nie trzeba smarowac przy każdej zmianie.Jak będziesz widziała, że coś się dzieje to masz kremy. Moja Marta miała okres, że co puściła bączka to brudziła leciutko pampersa. Miała delikatna pupulkę i nic na nią nie działało. Położna podała mi listę kremów i naprawdę ranka była coraz większa. Wyleczyłam tormentiolem. Niby nie powinno się używać u małych dzieci, ale nic innego u niej nie działało. Potem dobrze u nas sprawdził się krem weledy i ten teraz kupiłam, chociaż moja położna mówiła, że zdarza się, że dzieci są na niego uczulone.
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 366
Tego co u nas za 75 zł? Ja nadal nie wiem co kupić od synka dla corci...w smyku nic nie wybrał, pokazywałam mu w necie te misie szumisie buźki śpiąca,ale nie wiem czy to dobry pomysł. Bo wolałabym żeby to była jakaś taka pamiątka,np mis Przytulanka,żeby ona wiedziała,że dostała od starszego brata i może akurat będzie to jej ulubiony.... Nie wiem, kolejna mega trudna decyzja przede mna:D
Tak właśnie tego. Marta chce też pluszaka od Leonardo, więc też jej zamówię jakiegoś i dostanie strój kąpielowy na basen.

Zabezpieczacie swoje łóżka na wypadek odejścia wód płodowych?
Nie :) jakoś jeszcze tej myśli do siebie nie dopuszczam
Dzien dobry,
Z rana byliśmy w labolatorium, znow krew pobierali, później zakupy spożywcze, a teraz tak...
Zobacz załącznik 875776

Mam tyle tych ubranek, ze sama nie myslalam ze aż tyle. Tylko mnostwo w rozmiarach 62-68, w 56 w sumie niewiele ;o chyba będę musiała coś dokupić. Zaraz zaczynam z praniem, nie wiem jak się z tym ogarne :p
Wow :) ale masz tych ubrań w kompleksy mnie wpedzilas:D

Dziewczyny boli was kosc łonowa? Bo ja czuje taki ucisk jakby i bol.. jak chodze,leze i chce sie obrocic i jak stoje.. :confused2:
Jak za dużo pochodzę to czuje kość lonowa, ale myślę, że przez to jak Maly leży tzn nogami mi często tam mocno fika

Hyhy wzielo mnie dzis na sprzatanie [emoji23] odkurzylam dom,pomylam naczynia,umylam cala lodowke,umylam podloge,czekam az wyschnie i przetre miedzy oknami bo mam nieszczelne i mi piachu nawialo :p i podleje storczyki :D
Ewaaaa:oo: :rofl2: czy Ty dziś Red bulli się napilas ? Skąd tyle energii ? Obyś Kobietko nie przesadzila z tym sprzątaniem i w nocy nie cierpiała. Odpoczywaj już :)

Nie :) jakoś jeszcze tej myśli do siebie nie dopuszczam

Wow :) ale masz tych ubrań w kompleksy mnie wpedzilas:D

Jak za dużo pochodzę to czuje kość lonowa, ale myślę, że przez to jak Maly leży tzn nogami mi często tam mocno fika

Ewaaaa:oo: :rofl2: czy Ty dziś Red bulli się napilas ? Skąd tyle energii ? Obyś Kobietko nie przesadzila z tym sprzątaniem i w nocy nie cierpiała. Odpoczywaj już :)
Hyhyhy po 12 godzinach od nocnego mega skurcza mialam drugi ;) nie boj sie co ma byc to bedzie , a energia.. chyba przez chlodne powietrze :p moze przez spacerek :p zostal mi do ogarniecia taras :p teraz leje to jutro zrobie :p

Tak właśnie tego. Marta chce też pluszaka od Leonardo, więc też jej zamówię jakiegoś i dostanie strój kąpielowy na basen.
No synek od dzidzi dostanie taki samolot z jednej bajki, który się zmienia w robota... Nie do końca jestem przekonana do tego szumisia. Ładny jest, funkcje fajne,bo synkowi puszczalsm z aplikacji suszarke...więc może akurat się przyda. Ale pamiątka to nie będzie...te szumisie za 175 zł już bardziej takie przytukankowe,ale ile kasy..

No synek od dzidzi dostanie taki samolot z jednej bajki, który się zmienia w robota... Nie do końca jestem przekonana do tego szumisia. Ładny jest, funkcje fajne,bo synkowi puszczalsm z aplikacji suszarke...więc może akurat się przyda. Ale pamiątka to nie będzie...te szumisie za 175 zł już bardziej takie przytukankowe,ale ile kasy..
No strasznie drogie niestety, ale myślę, że spokojnie ten wystarczy. Tez będzie pamiątka, bo w końcu to też jakieś pluszak jest ;).

reklama
Która tu pisała że pije 3 butelki wody 1.5 litrowe? Ja wypiłam właśnie 2.2 litra i z kibelka prawie nie schodzę.. Idę do niego co 10 minut. Masakra. Podziwiam osoby które bardzo dużo piją i mało co chodzę do toalety albo tylko raz na godzinę.

Podziwiam Was za tą wodę, ja dziennie robię łyk przy tabletce, po większej ilości wody mam odruch wymiotny. Za to jestem miłośniczka herbaty[emoji3] dziennie pije Ok 2-3 dzbanki (1.5l jeden), tak od początku ciazy. Tez chodzę co chwile siku[emoji3]

Do góry