reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ty to masz dużo energii, zazdroszczę;) ja dziś w sumie nic konkretnego nie zrobiłam;) mialam pakować torbę dla siebie ale jakoś nie mam weny :) pewnie za jakieś pół godzinki będzie moja mama dzwoniła i pójdę jej pomoc bo siostra przywiozła bliźniaki :) a przy nich trzeba mieć oczy dookoła głowy :)

A to mam tak co drugi dzień :) teraz już leżę i odpoczywam. O 18 prasowanie ogarnę, pozamiatam i kurze zetre delikatnie, zrobie Bartkowi bułkę do pracy i już koniec. Jeszcze z pieskiem raz wyjdę, wyczesze go, prysznic wezmę i luzik :)

Jutro będę miała dzień laby. No może :) bo planowałam podejść do przychodni wypytać o pediatrę i położna żeby już mieć nazwiska żeby po porodzie podać. No i jeszcze lodówkę chciałam wymyć w środku i tyle pracy na jutro i już odpoczywamy :D

reklama
Wróciłam i ledwo żyję. Ta pogoda mnie wykończy to już wolę upal niż tą parnotę
staników do karmienia nie kupiłam bo nigdzie nie mieli 80I, podobno jest w galeri 20km ode mnie ale już dziś nie miałam siły jechać. Dostałam mandat od straży miejskiej. Zaparkowałam przed Zusem na pasie zieleni i już bałwany przlazły. Pojechałam od razu to wyjaśnić, że tylko zawiodłam zwolnienie, że ledwo chodzę już bo zaraz rodzę ale w dupie to babka miała. Dostałam 100zl i 1pkt. Od 16lat mam prawo jazdy o to mój pierwszy mandat.
Dobrze, że koleżanka zadzwoniła i zaprasza na kawę także kończę ostatnie prasowanie rzeczy dla małej i idę do niej.
Widzisz, zawsze musi byc ten pierwszy raz :D

Dziewczyny wiem ze kiedyś temat był ale nie pamiętam juz :) co włożyć do komody zeby pozbyć się zapachu nowych mebli??:)

Ja mam takie saszetki z rossmana pięknie pachnie, za 3.3 zł szt, jeszcze muszę dokupić 5 szt i gotowe.
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    431,9 KB · Wyświetleń: 262
Kochana, ja mam cały czas AFI na poziomie 6,5-8... lekarz zawsze mówi,że jeszcze w normie,ale szału nie ma... No bo normy to od 5-25... jeśli masz się stresować to idź to jeszcze sprawdzić. I pij dużo wody
No staram się wypijac dwa litry wody, ale ciężko mi to idzie bo nie wychodzę przez to z toalety. Przed ciaza potrafiłam wypić tylko 500 ml i mi to wystarczało na cały dzień.

Nie nie siedziala samodzielnie. Dlatego jest ta opcja pół leżaczek. Jak gotowałam obiad to sobie ja tam wkladalam i pichcilysmy razem ;)Zobacz załącznik 875857

Ale słodka [emoji5][emoji173]️ to super. Bo ja tak od 4 miesiąca czyli początku grudnia chce powoli jej wprowadzać coś do diety oprócz mleka z cyca :)

reklama
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

Ale bałwany, fajnie się troszczą o pacjenta.. a te skierowanie to od gina dostałaś? Jak on sprawdził ten stan wód płodowych? Mógł od razu dać bez dyskusji skierowanie do szpitala żeby Cię położyli a nie ze oni jeszcze sobie osobno weryfikują i podważają zdanie lekarza i odmawiają, bo niby u nich jest wynik ok..
dobrze zrobiłaś, lepiej się upewnić, bo jeśli miałabym za mało wód płodowych to jest bardzo niebezpieczne i musieliby chyba na dniach poród już wywoływać

Do góry