reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Wkurza mnie takie coś, że jeden lekarz powie co innego, a drugi co innego. I tylko niepotrzebny stres... a twój lekarz pracuje gdzieś w szpitalu? Może zadzwoń do niego, że Cię nie przyjeli i może on coś wykombinuje?

Btw co to jest to afi? Ja nigdy nie mam nic takiego podawanego

reklama
Na przelomie 6-7 miesiaca. Pewnie kupuj spokojnie. Tylko patrz na tapicerkę bo niektóre są z materiału i ciężej wyczyścić. Moja od zawsze chce jeść samodzielnie i było co sprzątać ;p
Wiem o czym mówisz z tym samodzielnym jedzeniem :-) znalazłam krzesełka tej firmy, nowe 290 zł więc nie jest źle i kolorystyka fajna.

Zobaczymy.. oby tylko "ma pani 5 cm rozwarcia jedzie pani rodzic.." [emoji23] zartuje ;) zobaczymy,o Michasie sie nie martwie ;)

Ja chyba w poniedziałek pójdę na wizytę. Też jestem ciekawa czy coś się ruszyło czy nie .. ale z dnia na dzień czuje , że za szybko nie urodzę [emoji16] tyle , że moja dwa tygodnie temu miała 3300 i trochę dużej wagi się obawiam ..

Edit. Tydzień temu :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Żeby poudawac troskliwą opiekę:) A tak na poważnie to myślałam że może to wynikać z progu bólu u pacjentki. No ale ja jestem jedna i w przeciągu tygodnia ten próg nie uległ chyba zmianie. Kurde. Doktorek miał być o 16tej A wciąż go nie ma...
A twardnial ci brzuch i bol szedl w dol i bolalo mocno i trzymalo troche? Bo ja tak przed chwila mialam..

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Kochana, ja mam cały czas AFI na poziomie 6,5-8... lekarz zawsze mówi,że jeszcze w normie,ale szału nie ma... No bo normy to od 5-25... jeśli masz się stresować to idź to jeszcze sprawdzić. I pij dużo wody

reklama
Wkurza mnie takie coś, że jeden lekarz powie co innego, a drugi co innego. I tylko niepotrzebny stres... a twój lekarz pracuje gdzieś w szpitalu? Może zadzwoń do niego, że Cię nie przyjeli i może on coś wykombinuje?

Btw co to jest to afi? Ja nigdy nie mam nic takiego podawanego
No ten lekarz do którego idę prywatnie w piątek przyjmuje w szpitalu powiatowym, ale tam to już takie donoszone ciążę przyjmują. Jak mu się coś nie będzie podobać to po prostu da mi skierowanie na szpital i pojadę tam gdzie bylam już dwa razy z szyjka, bo to on też mi dawał skierowanie z tą szyjka i na sterydy na pluca dla malego. Ehh znowu takie czekanie na wizytę. Też to trochę dziwne że mały 28 czerwca ważył 1800 a dzisiaj 10 lipca 2200 nie całe. Afi to ilość wód plodowych.

Do góry