reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To chamy że Ci nie odpuścili. Mi się udało 2 razy załatwić ze strażą miejską brak mandatu na brzuszek [emoji16][emoji16][emoji16]
No chamy:) specjalnie pojechałam do nich od razu bo myślałam, że na brzuch ich wezmę właśnie hehe.

Vanilia120, nie denerwuj się. Ja bym to jeszcze skonsultowałaz innym lekarzem albo pojechała do innego szpitala. Znam dziewczynę, która od 18tc miała afi na poziomie 5-7 ale była hospitalizowana i musiała pić min 3l wody dziennie.

reklama
Położna mi w szpitalu ostatnio mówiła, że skurcze mogą być wysokie na ktg ale niebolesne/nieodczuwalne dla nas, albo mogą być bolesne dla nas już mega, a na ktg się zapiszą jako niskie. Także to ktg o kant dupy rozbić [emoji16][emoji16][emoji16]

Dokładnie tak. Taki jest urok naszego organizmu. I tych sprzętów. Dlatego najlepiej „wsłuchać” się w znaki organizmu i nasza kobiecą intuicje :)

Ale bałwany, fajnie się troszczą o pacjenta.. a te skierowanie to od gina dostałaś? Jak on sprawdził ten stan wód płodowych? Mógł od razu dać bez dyskusji skierowanie do szpitala żeby Cię położyli a nie ze oni jeszcze sobie osobno weryfikują i podważają zdanie lekarza i odmawiają, bo niby u nich jest wynik ok..
dobrze zrobiłaś, lepiej się upewnić, bo jeśli miałabym za mało wód płodowych to jest bardzo niebezpieczne i musieliby chyba na dniach poród już wywoływać
Tak dostałam skierowanie od gina ale do tego co chodzę na nfz. Mam jeszcze drugiego co chodzę do niego prywatnie i zobaczę w piątek co on na to. Dziwne że mi w tym szpitalu powiedzieli że to normalne na tym etapie ciazy, bo jak lezałam w innym szpitalu z szyjka to dziewczyny normalnie przyjmowali tam jak miały mało wód plodowych i nawadniali je dodatkowo kroplówkami. Do tego ta waga dziecka mnie martwi. Ale ja się urodziłam kilka dni przed terminem i wazylam 2640 gram. Wiem że to żaden wyznacznik ale inaczej nie umiem wytłumaczyć tak niskiej masy. Możliwe że jeszcze przez jego mały obwód brzuszka usg tak przeklamuje wage.

A tu mój fotel do relaksu, karmienia, wysiadywania jaja zlotego jak będę się wpatrywać w małą i do spania tam czasami z nią, bo się rozkłada. Dokupiłam podusie i tak się prezentuje finalnie :)

IMG_0783.JPG
IMG_0797.JPG

Załączniki

• IMG_0783.JPG
    IMG_0783.JPG
    267,9 KB · Wyświetleń: 251
  • IMG_0797.JPG
    IMG_0797.JPG
    313,8 KB · Wyświetleń: 250
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Kurde...ale z tego co piszesz to przybiera na wadze...ta waga nie stoi.. może to wymysł tego lekarza. Wodę pij choćby na siłę [emoji8]

Kosz na pranie dla małej i jakieś drobiazgi.
Oczywiście musiałam kupić buciki już ostatnie hah, bo były takie słodkie i skarpeteczki, ale to już na styczeń pewnie, bo większy rozmiar :)
Ramka na ścianę koło łóżeczka na zdjęcie ten kolaż 4 zdj, jedno brzuszek i test, drugie brzuszek i 1 zdj z prenatalnego, 3 brzuszek już przy końcu i ostatnie brak brzucha i jej stopki i to wywołam i na ścianie będzie :)

Kupiłam tez dla nas pościel do salonu :)

IMG_0788.JPG
IMG_0795.JPG
IMG_0796.JPG
dc0a90854e521324e7789966ba2fe506.jpg

IMG_0792.JPG
IMG_0791.JPG

Załączniki

• IMG_0792.JPG
    IMG_0792.JPG
    342,3 KB · Wyświetleń: 269
  • IMG_0791.JPG
    IMG_0791.JPG
    559,1 KB · Wyświetleń: 270
  • IMG_0788.JPG
    IMG_0788.JPG
    319,2 KB · Wyświetleń: 267
  • IMG_0795.JPG
    IMG_0795.JPG
    198,8 KB · Wyświetleń: 269
  • IMG_0796.JPG
    IMG_0796.JPG
    314,5 KB · Wyświetleń: 275
reklama
No staram się wypijac dwa litry wody, ale ciężko mi to idzie bo nie wychodzę przez to z toalety. Przed ciaza potrafiłam wypić tylko 500 ml i mi to wystarczało na cały dzień.

Tak dostałam skierowanie od gina ale do tego co chodzę na nfz. Mam jeszcze drugiego co chodzę do niego prywatnie i zobaczę w piątek co on na to. Dziwne że mi w tym szpitalu powiedzieli że to normalne na tym etapie ciazy, bo jak lezałam w innym szpitalu z szyjka to dziewczyny normalnie przyjmowali tam jak miały mało wód plodowych i nawadniali je dodatkowo kroplówkami. Do tego ta waga dziecka mnie martwi. Ale ja się urodziłam kilka dni przed terminem i wazylam 2640 gram. Wiem że to żaden wyznacznik ale inaczej nie umiem wytłumaczyć tak niskiej masy. Możliwe że jeszcze przez jego mały obwód brzuszka usg tak przeklamuje wage.
No to skoro Ty byłaś taka kruszynka, może synek ma to po Tobie:-) będzie dobrze, stres nie jest teraz Twoim przyjacielem. Idź do swojego lekarza jeszcze,a do czasu wizyty zmuszaj się do picia wody. Mi też słabo idzie wypijanie 2-2,5 l... Nie codziennie daje radę,ale ruchy czuje dobrze,więc jestem spokojna. Zobaczysz,że wszystko będzie dobrze:*

Do góry