Maljan
Fanka BB :)
Jaka fajniutka [emoji7]Nie nie siedziala samodzielnie. Dlatego jest ta opcja pół leżaczek. Jak gotowałam obiad to sobie ja tam wkladalam i pichcilysmy razem Zobacz załącznik 875857
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaka fajniutka [emoji7]Nie nie siedziala samodzielnie. Dlatego jest ta opcja pół leżaczek. Jak gotowałam obiad to sobie ja tam wkladalam i pichcilysmy razem Zobacz załącznik 875857
Nie przejmuj się. U mnie w poprzedniej ciąży gin nastraszyl ze mało wód. A jak poszłam po dwóch tygodniach sprawdzić do innego lekarza to okazało się ze wszystko jest ok.Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy.. zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Dawaj znać co lekarz powieNapisałam tak bo skoro masz termin na 6.08 to 3 dni przed moim terminem. A ja 35+6
Heh. I to jest podsumowanie.
Ja czekam na doktora właśnie. Rejestratorka powiedziała że lepiej sprawdzić wszystko więc wyjęła już dokumenty i czekam na gina. Chociaż jak mówiłam ktg lepsze niż ostatnio A ledwo na nogach chwilami stoję...
Czas szybko zleci, za chwilkę poród, pierwsze uśmiechy, gaworzenie i na przełomie 2018/19 roku zakup takich właśnie krzesełek :-) oj minie szybciutkoJakie ładne te krzesełka do karmienia [emoji7] fajnie jak będziemy już kupować takie rzeczy [emoji16]
Strasznie boli mnie łono,podbrzusze,teraz nawet pachwiny,a w nocy myslalam ze serio przy takim bolu ze mi wody odejda.. z wiki tez taki bol mnie obudzil i poszly wody.. a teraz nic.. zobaczymy co mi powie gin w czwartek..Co za podsumowanie [emoji16] to może zaczną się wreszcie skurcze regularne i się zacznie akcja, cierpliwości jeszcze troszkę :*
To chamy że Ci nie odpuścili. Mi się udało 2 razy załatwić ze strażą miejską brak mandatu na brzuszek [emoji16][emoji16][emoji16]Wróciłam i ledwo żyję. Ta pogoda mnie wykończy to już wolę upal niż tą parnotę
staników do karmienia nie kupiłam bo nigdzie nie mieli 80I, podobno jest w galeri 20km ode mnie ale już dziś nie miałam siły jechać. Dostałam mandat od straży miejskiej. Zaparkowałam przed Zusem na pasie zieleni i już bałwany przlazły. Pojechałam od razu to wyjaśnić, że tylko zawiodłam zwolnienie, że ledwo chodzę już bo zaraz rodzę ale w dupie to babka miała. Dostałam 100zl i 1pkt. Od 16lat mam prawo jazdy o to mój pierwszy mandat.
Dobrze, że koleżanka zadzwoniła i zaprasza na kawę także kończę ostatnie prasowanie rzeczy dla małej i idę do niej.
Serio? To po cholere to ktg? [emoji23]Położna mi w szpitalu ostatnio mówiła, że skurcze mogą być wysokie na ktg ale niebolesne/nieodczuwalne dla nas, albo mogą być bolesne dla nas już mega, a na ktg się zapiszą jako niskie. Także to ktg o kant dupy rozbić [emoji16][emoji16][emoji16]
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy.. zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Na przelomie 6-7 miesiaca. Pewnie kupuj spokojnie. Tylko patrz na tapicerkę bo niektóre są z materiału i ciężej wyczyścić. Moja od zawsze chce jeść samodzielnie i było co sprzątać ;pA ja durna czekam z kupnem aż ona całkiem sama usiądzie w trosce o jej kręgosłup...i karmienie ją na kolanach,w nosidełku to masakra, wszystko brudzi...A przecież można umieścić ja w pozycji połleżącej aczkolwiek nie wiem czy wytrzyma bo ciągle chce siadać, głowa do góry, leżenie be:-) ale może na czas karmienia da radę. Dziś zamawiam krzesełko, co będzie...:-) ile córcia miała miesięcy jak sama usiadła?