reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..
Nie przejmuj się. U mnie w poprzedniej ciąży gin nastraszyl ze mało wód. A jak poszłam po dwóch tygodniach sprawdzić do innego lekarza to okazało się ze wszystko jest ok.

Napisałam tak bo skoro masz termin na 6.08 to 3 dni przed moim terminem. A ja 35+6

Heh. I to jest podsumowanie.
Ja czekam na doktora właśnie. Rejestratorka powiedziała że lepiej sprawdzić wszystko więc wyjęła już dokumenty i czekam na gina. Chociaż jak mówiłam ktg lepsze niż ostatnio A ledwo na nogach chwilami stoję...
Dawaj znać co lekarz powie :)

Ja dzisiaj kolejny dzień lenistwa na Mazurach , mogłabym tutaj zamieszkać tak tu pięknie:)

Ja mam nadzieję wytrzymać z porodem przynajmniej do terminu z USG czyli 9 sierpnia. Tak sobie policzyłam roczny urlop macierzyński plus urlop mój to musiałabym wrócić od końca 2019 albo stycznia 2020 jak dobrze się ułoży. A jak urodzę wcześniej to będzie trzeba wcześniej wracać.
Narazie mam lepsze i gorsze dni. Tylko raz miałam kryzys okropny po spacerze 7 km także już spacery odpuszczam.

Co za podsumowanie [emoji16] to może zaczną się wreszcie skurcze regularne i się zacznie akcja, cierpliwości jeszcze troszkę :*
Strasznie boli mnie łono,podbrzusze,teraz nawet pachwiny,a w nocy myslalam ze serio przy takim bolu ze mi wody odejda.. z wiki tez taki bol mnie obudzil i poszly wody.. a teraz nic.. zobaczymy co mi powie gin w czwartek..

Wróciłam i ledwo żyję. Ta pogoda mnie wykończy to już wolę upal niż tą parnotę
staników do karmienia nie kupiłam bo nigdzie nie mieli 80I, podobno jest w galeri 20km ode mnie ale już dziś nie miałam siły jechać. Dostałam mandat od straży miejskiej. Zaparkowałam przed Zusem na pasie zieleni i już bałwany przlazły. Pojechałam od razu to wyjaśnić, że tylko zawiodłam zwolnienie, że ledwo chodzę już bo zaraz rodzę ale w dupie to babka miała. Dostałam 100zl i 1pkt. Od 16lat mam prawo jazdy o to mój pierwszy mandat.
Dobrze, że koleżanka zadzwoniła i zaprasza na kawę także kończę ostatnie prasowanie rzeczy dla małej i idę do niej.
To chamy że Ci nie odpuścili. Mi się udało 2 razy załatwić ze strażą miejską brak mandatu na brzuszek [emoji16][emoji16][emoji16]

Położna mi w szpitalu ostatnio mówiła, że skurcze mogą być wysokie na ktg ale niebolesne/nieodczuwalne dla nas, albo mogą być bolesne dla nas już mega, a na ktg się zapiszą jako niskie. Także to ktg o kant dupy rozbić [emoji16][emoji16][emoji16]
Serio? To po cholere to ktg? [emoji23]

Ale miałam dzisiaj dzień.. rano miałam wizytę u ginekologa. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzenia hipotrofii i małowodzia. U lekarza afi wynosiło 5.7mm i waga niecałe 2200 gram a to 35 tydzień i 1 dzień. Do szpitala mnie nie przyjęli bo takie są normy niby w tym tygodniu a mały po prostu pewnie będzie mniejszy..:( zbadali mnie tylko i wody u nich sa na poziomie 7 mm i maky wazy podobnie. mam zalamke z tymi wodami plodowymi. Umówiłam się na piątek do innej lekarki prywatnie co czasami do niej chodzę, jak u niej coś wyjdzie nie tak to najwyżej będę uderzać na inny szpital tam gdzie lezałam z szyjka. Bo teraz pojechałam do najbliższego..

O kurcze :/ ważne , że zostało to sprawdzone i już będziesz pod kontrolą. Może jedz do tego lepszego szpitala, będziesz spokojniejsza i pewnie zajmja się Wami lepiej .. dawaj znać co u Was.

reklama
A ja durna czekam z kupnem aż ona całkiem sama usiądzie w trosce o jej kręgosłup...i karmienie ją na kolanach,w nosidełku to masakra, wszystko brudzi...A przecież można umieścić ja w pozycji połleżącej aczkolwiek nie wiem czy wytrzyma bo ciągle chce siadać, głowa do góry, leżenie be:-) ale może na czas karmienia da radę. Dziś zamawiam krzesełko, co będzie...:-) ile córcia miała miesięcy jak sama usiadła?
Na przelomie 6-7 miesiaca. Pewnie kupuj spokojnie. Tylko patrz na tapicerkę bo niektóre są z materiału i ciężej wyczyścić. Moja od zawsze chce jeść samodzielnie i było co sprzątać ;p

Do góry