reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja prowadzę bez problemu ale sporadycznie bo zwykle przemieszczam się komunikacja miejska. Jak chodzi o pasy to niedługo będę ogarniać temat adaptera ciążowego do pasów bezpieczeństwa bo to wg mnie totalnie obowiązkowe. Mimo że przepisy są takie, że w ciąży można jechać z niezapiętymi pasami bo uciskałyby one brzuch to jest kwestia naszego bezpieczeństwa. Na pewno kupie lub pożyczę adapter. Zwykle pasy bezpieczeństwa zapięte na ciążowym brzuchu nie działają prawidłowo -crash testy pokazują to bezlitośnie :/
Ja jeszcze też nie mam problemów z pasami. Pierwszy raz słyszę o tych adapterach, ale zorientuję się :)

Póki co w niektórych przyleglejszych spodniach czuję ucisk, oczywiście pierwsza myśl: doopa mi urosła [emoji23] a że całe życie walczę z wagą, a waga ze mną, no to to jest moja pierwsza myśl [emoji23] potem dopiero pukam się w głowę :)

Osobiście nie zamierzam dużo specjalnych ciuchów kupować. Nie wiem co prawa jako brzuś będzie, ale mam nadzieję, że sukienki i legginsy i luźne topy załatwią sprawę [emoji23] pod tym względem mamy idealny czas na ciążę dziewczyny [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Ja jeszcze też nie mam problemów z pasami. Pierwszy raz słyszę o tych adapterach, ale zorientuję się :)

Póki co w niektórych przyleglejszych spodniach czuję ucisk, oczywiście pierwsza myśl: doopa mi urosła [emoji23] a że całe życie walczę z wagą, a waga ze mną, no to to jest moja pierwsza myśl [emoji23] potem dopiero pukam się w głowę :)

Osobiście nie zamierzam dużo specjalnych ciuchów kupować. Nie wiem co prawa jako brzuś będzie, ale mam nadzieję, że sukienki i legginsy i luźne topy załatwią sprawę [emoji23] pod tym względem mamy idealny czas na ciążę dziewczyny [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Oj tak pod względem ciuchów napewno dużo fajniej niż w zimę . Ja czasem chodziłam w wyciągniętej kurtce brata jak rodziłam córkę w styczniu [emoji23]
Problem może być z regularnym goleniem nóg w lato , z doświadczenia wiem ze to nie jest takie łatwe z brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak pod względem ciuchów napewno dużo fajniej niż w zimę . Ja czasem chodziłam w wyciągniętej kurtce brata jak rodziłam córkę w styczniu [emoji23]
Problem może być z regularnym goleniem nóg w lato , z doświadczenia wiem ze to nie jest takie łatwe z brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Faceta trzeba zatrudnić [emoji16] ja mam przynajmniej taki plan, jeśli się nie zegnę [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

W jakich rozmiarach kupujecie odzież ciążową? Wydawało mi się, że jeśli mam w H&M rozmiar M to powinnam ciążowe ciuchu tez kupić w tym rozmiarze, kupiłam na alllegro uzywane spodenki i jakieś takie wielkie.... (?)
Ja noszę swój rozmiar M ciążowych,też spadają bo pas na brzuch za luzny jeszcze.myślę że od marca zacznie go wypełniać brzuszek i nie będzie uczucia że są za duże.Choć dostałam od sąsiadki 42 rozmiar i tez są ok więc trochę dziwne....ale w hm ta rozmiarówka tez taka niestandardowa.

zawsze uważałam, że ciąża z terminem na lato jest super bo nie trzeba płaszcza zimowego wielkiego kupować i proszę, jak spłodziliśmy to idealnie w listopadzie.

Nieśmiało stwierdzam, że ostatnio mniej bolą mnie piersi i mogę czasem pospać trochę na brzuchu :)
Ale i tak są wielkie :( jak miałyście w poprzednich ciążach, dużo urosły?
ja chwilę przed ciążą miałam luz w miseczce E a teraz z F mi już wystają cycki :/ boje się co będzie w kolejnych miesiącach!

Ja w pierwszej ciąży rodziłam w marcu i mi w sumie zima nie przeszkadzała. Ale byłam na l4 wiec tez nie miałam potrzeby za dużo wychodzić.
Teraz mnie trochę jednak przeraza ta końcówka ciąży jeśli będą upały- i bez wielkiego brzucha je słabo znoszę.

zawsze uważałam, że ciąża z terminem na lato jest super bo nie trzeba płaszcza zimowego wielkiego kupować i proszę, jak spłodziliśmy to idealnie w listopadzie.

Nieśmiało stwierdzam, że ostatnio mniej bolą mnie piersi i mogę czasem pospać trochę na brzuchu :)
Ale i tak są wielkie :( jak miałyście w poprzednich ciążach, dużo urosły?
ja chwilę przed ciążą miałam luz w miseczce E a teraz z F mi już wystają cycki :/ boje się co będzie w kolejnych miesiącach!

Wydaje mi się że piersi na początku tylko rosną do pewnego rozmiaru i potem już stają w miejscu... Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 65i i teraz moje staniki są ciut przyciasne ale nie ma tragedii jeszcze :) poprostu są tak jakby pełniejsze w środku i juz tak nie bolą a jeszcze z tydzień temu to myślałam, że eksplodują..

reklama
Wydaje mi się że piersi na początku tylko rosną do pewnego rozmiaru i potem już stają w miejscu... Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 65i i teraz moje staniki są ciut przyciasne ale nie ma tragedii jeszcze :) poprostu są tak jakby pełniejsze w środku i juz tak nie bolą a jeszcze z tydzień temu to myślałam, że eksplodują..
Mi w pierwszej ciąży przez 3 pierwsze miesiące biust urósł 3 rozmiary :/ potem stanął [emoji14] ale po ciąży nie został taki duży [emoji14]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry