reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja prowadzę bez problemu ale sporadycznie bo zwykle przemieszczam się komunikacja miejska. Jak chodzi o pasy to niedługo będę ogarniać temat adaptera ciążowego do pasów bezpieczeństwa bo to wg mnie totalnie obowiązkowe. Mimo że przepisy są takie, że w ciąży można jechać z niezapiętymi pasami bo uciskałyby one brzuch to jest kwestia naszego bezpieczeństwa. Na pewno kupie lub pożyczę adapter. Zwykle pasy bezpieczeństwa zapięte na ciążowym brzuchu nie działają prawidłowo -crash testy pokazują to bezlitośnie :/
Ja jeszcze też nie mam problemów z pasami. Pierwszy raz słyszę o tych adapterach, ale zorientuję się :)

Póki co w niektórych przyleglejszych spodniach czuję ucisk, oczywiście pierwsza myśl: doopa mi urosła [emoji23] a że całe życie walczę z wagą, a waga ze mną, no to to jest moja pierwsza myśl [emoji23] potem dopiero pukam się w głowę :)

Osobiście nie zamierzam dużo specjalnych ciuchów kupować. Nie wiem co prawa jako brzuś będzie, ale mam nadzieję, że sukienki i legginsy i luźne topy załatwią sprawę [emoji23] pod tym względem mamy idealny czas na ciążę dziewczyny [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Ja jeszcze też nie mam problemów z pasami. Pierwszy raz słyszę o tych adapterach, ale zorientuję się :)

Póki co w niektórych przyleglejszych spodniach czuję ucisk, oczywiście pierwsza myśl: doopa mi urosła [emoji23] a że całe życie walczę z wagą, a waga ze mną, no to to jest moja pierwsza myśl [emoji23] potem dopiero pukam się w głowę :)

Osobiście nie zamierzam dużo specjalnych ciuchów kupować. Nie wiem co prawa jako brzuś będzie, ale mam nadzieję, że sukienki i legginsy i luźne topy załatwią sprawę [emoji23] pod tym względem mamy idealny czas na ciążę dziewczyny [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Oj tak pod względem ciuchów napewno dużo fajniej niż w zimę . Ja czasem chodziłam w wyciągniętej kurtce brata jak rodziłam córkę w styczniu [emoji23]
Problem może być z regularnym goleniem nóg w lato , z doświadczenia wiem ze to nie jest takie łatwe z brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Oj tak pod względem ciuchów napewno dużo fajniej niż w zimę . Ja czasem chodziłam w wyciągniętej kurtce brata jak rodziłam córkę w styczniu [emoji23]
Problem może być z regularnym goleniem nóg w lato , z doświadczenia wiem ze to nie jest takie łatwe z brzuchem [emoji23][emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Faceta trzeba zatrudnić [emoji16] ja mam przynajmniej taki plan, jeśli się nie zegnę [emoji23]

8une3e3kck8m6mea.png

W jakich rozmiarach kupujecie odzież ciążową? Wydawało mi się, że jeśli mam w H&M rozmiar M to powinnam ciążowe ciuchu tez kupić w tym rozmiarze, kupiłam na alllegro uzywane spodenki i jakieś takie wielkie.... (?)
Ja noszę swój rozmiar M ciążowych,też spadają bo pas na brzuch za luzny jeszcze.myślę że od marca zacznie go wypełniać brzuszek i nie będzie uczucia że są za duże.Choć dostałam od sąsiadki 42 rozmiar i tez są ok więc trochę dziwne....ale w hm ta rozmiarówka tez taka niestandardowa.

zawsze uważałam, że ciąża z terminem na lato jest super bo nie trzeba płaszcza zimowego wielkiego kupować i proszę, jak spłodziliśmy to idealnie w listopadzie.

Nieśmiało stwierdzam, że ostatnio mniej bolą mnie piersi i mogę czasem pospać trochę na brzuchu :)
Ale i tak są wielkie :( jak miałyście w poprzednich ciążach, dużo urosły?
ja chwilę przed ciążą miałam luz w miseczce E a teraz z F mi już wystają cycki :/ boje się co będzie w kolejnych miesiącach!

Ja w pierwszej ciąży rodziłam w marcu i mi w sumie zima nie przeszkadzała. Ale byłam na l4 wiec tez nie miałam potrzeby za dużo wychodzić.
Teraz mnie trochę jednak przeraza ta końcówka ciąży jeśli będą upały- i bez wielkiego brzucha je słabo znoszę.

zawsze uważałam, że ciąża z terminem na lato jest super bo nie trzeba płaszcza zimowego wielkiego kupować i proszę, jak spłodziliśmy to idealnie w listopadzie.

Nieśmiało stwierdzam, że ostatnio mniej bolą mnie piersi i mogę czasem pospać trochę na brzuchu :)
Ale i tak są wielkie :( jak miałyście w poprzednich ciążach, dużo urosły?
ja chwilę przed ciążą miałam luz w miseczce E a teraz z F mi już wystają cycki :/ boje się co będzie w kolejnych miesiącach!

Wydaje mi się że piersi na początku tylko rosną do pewnego rozmiaru i potem już stają w miejscu... Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 65i i teraz moje staniki są ciut przyciasne ale nie ma tragedii jeszcze :) poprostu są tak jakby pełniejsze w środku i juz tak nie bolą a jeszcze z tydzień temu to myślałam, że eksplodują..

reklama
Wydaje mi się że piersi na początku tylko rosną do pewnego rozmiaru i potem już stają w miejscu... Ja przed ciążą nosiłam rozmiar 65i i teraz moje staniki są ciut przyciasne ale nie ma tragedii jeszcze :) poprostu są tak jakby pełniejsze w środku i juz tak nie bolą a jeszcze z tydzień temu to myślałam, że eksplodują..
Mi w pierwszej ciąży przez 3 pierwsze miesiące biust urósł 3 rozmiary :/ potem stanął [emoji14] ale po ciąży nie został taki duży [emoji14]

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Do góry