reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No ponad 3 to na pewno :D przyjmując , że na tydzień będzie przybierała dalej 200g to do terminu powinna mieć ok 3.5 kg :) a wiadomo, że na koniec dzieci więcej sobie tyją :p

Niby „na pewno”, ale nie wiadomo. Ja już lepiej zakończę temat wagi i usg, bo bardzo zaczęłam nie lubić tej kwestii, bo nikt a na pewno ja nie „wymyślam” sobie w głowie idealnej wagi dla coreczki[emoji846][emoji5] urodzi się taka jak ma być. A to, ze kiedyś napisałam to jak oszacował wage urodzeniowa końcowa mój ginekolog i ze ma to być rzekomo 3 kg to już inna sprawa.
No wlasnei w ciąży rzadko co można przewidzieć, dzieci różnie rosną i w różnym czasie :)

Jak by było plus 0.5-1 kg to by mogła już ważyć 3.300-3.800 [emoji23] ale byś chyba była załamana bo ty bardzo chcesz mieć "małe" dziecko z tego co zdążyłam zauważyć [emoji23]

Ale ja pisze tylko to co lekarz, które 25 lat pracuje w zawodzie mi powiedział. Nie rozumiem zawsze takiego „chwytania” za słowa? Przecież to logiczne, ze usg zawyża lub zaniża. Wiec serio już kończę temat wagi, bo nie lubię go poruszać. Ma PODOBNO 2,8 kg, do terminu mam 25 dni i może się urodzic 2,5 kg a może i 4 kg.
Nie dbam o to, i tak urodzę, bo chce i muszę :)
I nikt nie „chce” bardzo mieć małego dziecka. Nie przesadzajmy, bo teraz to zabrzmiało jakbym sobie dziecko zaplanowała jak ma wyglądać i ważyć.. może i miało być to zabawne, może hormony moje tego nie wyczuły.

Ja tam bym chyba wolała takiego klocusia niż 2500 np [emoji39]
Przynajmniej od początku wiedziałaś że dziecko masz na rękach [emoji16]

Mi to już obojętne. To co my wolimy to jedno, a dziecko to żywe stworzenie i każde jest każdemu równe, czy te 2,5 kg czy ten klocuś :) ale rozumiem w jakim kontekście to napisałaś, tez bym „chciała” 3 kg córcię :D

Ale ja pisze tylko to co lekarz, które 25 lat pracuje w zawodzie mi powiedział. Nie rozumiem zawsze takiego „chwytania” za słowa? Przecież to logiczne, ze usg zawyża lub zaniża. Wiec serio już kończę temat wagi, bo nie lubię go poruszać. Ma PODOBNO 2,8 kg, do terminu mam 25 dni i może się urodzic 2,5 kg a może i 4 kg.
Nie dbam o to, i tak urodzę, bo chce i muszę :)
I nikt nie „chce” bardzo mieć małego dziecka. Nie przesadzajmy, bo teraz to zabrzmiało jakbym sobie dziecko zaplanowała jak ma wyglądać i ważyć.. może i miało być to zabawne, może hormony moje tego nie wyczuły.
myślę że Klaudi moglo chodzic o to że wcześniej bardzo Bronilas swojego zdania że będzie mala bo lekarz tak powiedział i że wy też byliście mali więc teraz się możesz zaskoczyć .. jeżeli teraz zanosi się inaczej to normalne że ludzie ci to przypomną.. że się bardzo upieralas a jednak wygląda inaczej [emoji39]
Chociaż ja już niejednokrotnie mówiłam dla mnie temat wagi to jak temat rzeka. Jakie się ma urodzić takie się urodzi i przewidywana waga to wróżenie [emoji39]
Także miło mi że jednak sklaniasz się powoli w stronę mojego zdania [emoji23]

I jeszcze uważam że dyskusje o wadze o tyle nie mają sensu że błąd pomiaru to pewnie i z pół kg.. także równie dobrze twoja może mieć 2400 czy już 3100 [emoji41] dowiemy się po porodzie jaki kaliber urodzisz [emoji23]

Mi to już obojętne. To co my wolimy to jedno, a dziecko to żywe stworzenie i każde jest każdemu równe, czy te 2,5 kg czy ten klocuś :) ale rozumiem w jakim kontekście to napisałaś, tez bym „chciała” 3 kg córcię :D
Ja to zawsze się boje tego że mój syn będzie mały .. ostatnio miał około 2200 więc dlatego chcę jeszcze chwilę być w ciąży. Boje się mieć dziecko mniej niż 3kg.. będzie malutkie , boje się jak sobie poradzę z braniem na ręce itp. ale tak jak napisałaś.. jakie się urodzi takie będzie i będę musiała się wszystkiego nauczyć [emoji39]

reklama
myślę że Klaudi moglo chodzic o to że wcześniej bardzo Bronilas swojego zdania że będzie mala bo lekarz tak powiedział i że wy też byliście mali więc teraz się możesz zaskoczyć .. jeżeli teraz zanosi się inaczej to normalne że ludzie ci to przypomną.. że się bardzo upieralas a jednak wygląda inaczej [emoji39]
Chociaż ja już niejednokrotnie mówiłam dla mnie temat wagi to jak temat rzeka. Jakie się ma urodzić takie się urodzi i przewidywana waga to wróżenie [emoji39]
Także miło mi że jednak sklaniasz się powoli w stronę mojego zdania [emoji23]

I jeszcze uważam że dyskusje o wadze o tyle nie mają sensu że błąd pomiaru to pewnie i z pół kg.. także równie dobrze twoja może mieć 2400 czy już 3100 [emoji41] dowiemy się po porodzie jaki kaliber urodzisz [emoji23]

Nie broniłam tylko stwierdzalam co lekarz mówi i na jakiej podstawie oszacować można wage urodzeniowa mniej więcej :D
Ale już kumam ;) ja od początku mam świadomość, ze liczby to liczby, a życie to życie. Po prostu na jakiejś tam podstawie te usg wylicza ta wage i coś tam można mniej więcej oczekiwać, ale jak wiadomo to niespodzianka :)

Dokładnie tak :)

Do góry