reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to zawsze się boje tego że mój syn będzie mały .. ostatnio miał około 2200 więc dlatego chcę jeszcze chwilę być w ciąży. Boje się mieć dziecko mniej niż 3kg.. będzie malutkie , boje się jak sobie poradzę z braniem na ręce itp. ale tak jak napisałaś.. jakie się urodzi takie będzie i będę musiała się wszystkiego nauczyć [emoji39]

Waga to waga, a charakterek, siła walki i narządy w środku wykształcone to już druga kwestia, wiec nie ma co się obawiać ;) zobacz jak dziewczyny rodzą mega wcześniaki i maja po 1,5 kg :O to jest szok i nie wisodmo jak się opiekować takim maleństwem malutkim :(

reklama
Waga to waga, a charakterek, siła walki i narządy w środku wykształcone to już druga kwestia, wiec nie ma co się obawiać ;) zobacz jak dziewczyny rodzą mega wcześniaki i maja po 1,5 kg :O to jest szok i nie wisodmo jak się opiekować takim maleństwem malutkim :(
A no to wiadomo że priorytet to żeby maluch był gotowy i zdrowy .. ale wiadomo każda z nas tam sobie czasem coś pomyśli [emoji39] nie raz dziewczyny mówią że lepiej żeby maluch był mniejszy żeby było lepiej urodzić ( choć ja w to nie wierzę do końca ) .. dlatego mój może mieć i 4kg skoro i tak mam mieć cesarkę .. nie obrazilabym się [emoji23][emoji23] chociaż te dzieciaki chyba szybko przybierają jak są małe

Ja jestem ciekawa ile moja juz przybrala.. bo przez ostatni tydz dala czadu i poszlo jej 0.5 kg, a z kolei dwa tyg temu tylko 200g,wiec nie ma znaczenia ile wazy grunt ze bedzie zdrowa ;) a ile ma faktycznie,dowiem sie po urodzeniu :p

Ale tu ostro ostatnio sie robi :D wyluzujcie kobietki ;)

Ale ja pisze tylko to co lekarz, które 25 lat pracuje w zawodzie mi powiedział. Nie rozumiem zawsze takiego „chwytania” za słowa? Przecież to logiczne, ze usg zawyża lub zaniża. Wiec serio już kończę temat wagi, bo nie lubię go poruszać. Ma PODOBNO 2,8 kg, do terminu mam 25 dni i może się urodzic 2,5 kg a może i 4 kg.
Nie dbam o to, i tak urodzę, bo chce i muszę :)
I nikt nie „chce” bardzo mieć małego dziecka. Nie przesadzajmy, bo teraz to zabrzmiało jakbym sobie dziecko zaplanowała jak ma wyglądać i ważyć.. może i miało być to zabawne, może hormony moje tego nie wyczuły.
Nie miałam zamiaru Cię urazić przecież ;)
Tylko nawet jak przybiera prawidłowo i jest większa niż byś chciała to się bronisz tym , że waga plus minus jednak i żeby jednak na minus się myliło USG. A lekarz też nie może tak przewidzieć , bo to by było jak wróżenie z fusów. Powiedział , że ok 3 kg przy porodzie i tak się nastawiłas. A żeby tyle miała to do terminu musiała by przebierać 60gram , a to raczej nie możliwe ;) nie ważne :)

Ja to zawsze się boje tego że mój syn będzie mały .. ostatnio miał około 2200 więc dlatego chcę jeszcze chwilę być w ciąży. Boje się mieć dziecko mniej niż 3kg.. będzie malutkie , boje się jak sobie poradzę z braniem na ręce itp. ale tak jak napisałaś.. jakie się urodzi takie będzie i będę musiała się wszystkiego nauczyć [emoji39]
A 2200 miał w którym tygodniu ?

Ja jestem ciekawa ile moja juz przybrala.. bo przez ostatni tydz dala czadu i poszlo jej 0.5 kg, a z kolei dwa tyg temu tylko 200g,wiec nie ma znaczenia ile wazy grunt ze bedzie zdrowa ;) a ile ma faktycznie,dowiem sie po urodzeniu [emoji14]

Ewka gdzie tam ostro...
To jest tylko wymiana zdań [emoji23][emoji23]
A 2200 miał w którym tygodniu ?
33+6

Ja jestem ciekawa ile moja juz przybrala.. bo przez ostatni tydz dala czadu i poszlo jej 0.5 kg, a z kolei dwa tyg temu tylko 200g,wiec nie ma znaczenia ile wazy grunt ze bedzie zdrowa ;) a ile ma faktycznie,dowiem sie po urodzeniu :p

Moja przybierała 200 na tydzień a ostatnio od 32-36 przybrała 1.100 wiec prawie 300 na tydzień wiec sporo :D
E no przecież nikt się nie kłóci :o

Dokładnie :) oj nie ostro, reaguje tak jak czuje tzn nie ja pierwsza pisze w taki sposób zaczepny ;) a jestem dosyć szczera i nie umiem się powstrzymać żeby nie pisac tego co poczułam po przeczytaniu takich rzeczy także :)

Oj dziewczynki. Nie spinajcie się. Czy urodzi się 4kg czy 2,5 To i tak będzie dla rodziców całym światem. Grunt by było zdrowe. Wiecie przecież:)
Moja przyjaciółka która była u mnie przedwczoraj ma synka 1,5 roku. Przed porodem twierdzili że ma wielką głowę i zalecano cc bo i waga malego szacowana była na 5300g. Urodzony owszem przez cc ale waga 4300 czyli pomylili się lekarze w specjalistycznym szpitalu aż o kg ;)
Ja bym chciała by mój syn miał ponad 3000g ale nie więcej niż 3500g. Ale chcieć to ja se mogę:) wciąż bardzo chce urodzić bez nacinania i dlatego wolalabym by nie wyrósł ponad miarę;)

Tak właśnie pomyślałam że jakbym miała urodzić w 42tc to by znaczyło że jeszcze 6 tyg męki... Nie wyobrażam sobie tego. Jednocześnie dziś płacze i się śmieje że chcę rodzić i nie chce. Choć oczywiście mogę rodzić po 18 lipca żeby donoszone było;) do tego czasu będę stekac jak inwalida. :D

Jutro ktg. Ciekawe co tam ono pokaże.

reklama
Do góry