reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hehe smiechowe :D moja mi strasznie dokucza :p jak jej coś nie wygodnie to takie sadzi kopniaki, ze czasem az krzyknę ;P

Cieszę się , że mam łożysko z przodu :D mam przyciszone te kopniaczki :D a w sumie moja to i tak częściej się wypina niż kopie. Chyba już za duża jest :p rano mój się przytulał i podobno kołdra aż podskakiwała. I obserwował sobie jak mała tańczy, dziwne , że tego nie czułam i spałam w najlepsze [emoji23]

Nie no , ja lubię swoje imię :)
Uważam że każde imię ma w sobie jakieś piękno , dlatego też tak ciężko wybrać dziecku imię i wiadomo jednemu się podoba, drugiemu nie :)
No właśnie my coś mamy problem z wyborem imienia :O, są tu mamy Córeczek o imieniu Laura, nie? Powiedzcie proszę czy nie denerwuje Was zdrobnienie Laurka? kurcze, b podobało mi się to imię, ale coraz częściej spotykam się z negatywnym odbiorem :/, dodatkowo zupełnie pewnie niepotrzebnie pogrzebalam po internetach na temat tego imienia i aż nie chce mi się wierzyć, że niektóre posiadaczki tego imienia nienawidzą go:O- a bo zdrobnienie, bo ciężka wymowa itd itd, nie powinnam się tym przejmować, jednak było by mi miło jak imię by się większości podobało :O chyba za bardzo to rozkminiam, ale b bym chciała, żeby córa była zadowolona ze swojego imienia!

Siostra bedzie miała swoj kącik typowo dziewczęcy - mam nadzieje , ze tez bedzie zadowolona , u niej bedzie więcej dodatków.

A ja miałam byc Martyna , ale moj tata pojechał zarejestrować i przemyślał , ze Magdalena mu sie lepiej podoba i tak mnie zarejestrował , domyślacie sie miny i reakcji mojej mamy jak wrócił i ja powiadomił ?;)
Hej ja jestem Paulina, i mój tato też zrobił taką akcję mojej mamie, bo miałam być Monika :O zabilabym chyba swojego męża za taką akcję! Mama opowiada, że chyba miesiąc czasu nie powiedziała do mnie po imieniu.

No właśnie my coś mamy problem z wyborem imienia :O, są tu mamy Córeczek o imieniu Laura, nie? Powiedzcie proszę czy nie denerwuje Was zdrobnienie Laurka? kurcze, b podobało mi się to imię, ale coraz częściej spotykam się z negatywnym odbiorem :/, dodatkowo zupełnie pewnie niepotrzebnie pogrzebalam po internetach na temat tego imienia i aż nie chce mi się wierzyć, że niektóre posiadaczki tego imienia nienawidzą go:O- a bo zdrobnienie, bo ciężka wymowa itd itd, nie powinnam się tym przejmować, jednak było by mi miło jak imię by się większości podobało :O chyba za bardzo to rozkminiam, ale b bym chciała, żeby córa była zadowolona ze swojego imienia!
Wam się ma podobać to imie:-) w moim otoczeniu jest jedna mała Laura, pociesza dziewczynka:-) ja do niej mówię Laurencja:D
Moja córcia to będzie Weronika:-)

Co do przerwy na forum, byłam u siostry na gościnie na szczescie:D to jakoś przezylam:D ale 2 razy zajrzałam,żeby nie mieć za dużo zaleglosci:D i strasznie się zdziwiłam,że taka cisza;-)

Ja chce córeczce dać Laura na imię, nie znam żadnej dziewczyny o takim imieniu i wydaje mi sie takie wyjątkowe, co najważniejsze z nikim mi sie nie kojarzy. Co do zdrobnienia, mój mąż cały czas mówi do brzucha Laurka, na początku mi sie nie podobało a teraz nawet sie przyzwyczaiłam, mam nadzieje ze córce sie spodoba w przyszłości [emoji3]

Jak dla mnie Laura sliczne imie :) sama bralam je pod uwage zanim poznalam plec :)

My dopiero wróciliśmy do domu :) cały bagażnik jabłek [emoji50][emoji50] a jeszcze tyle na drzewach zostało, że płakać mi się chce ile się zmarnuje.. A za tydzień już będą papierówki a tych to cztery razy więcej niż czerwonych...
Młody się wyszlał, moja mama mu do miski nalała wody i się taplał. Polatał po 17 arach i padł w aucie [emoji23]
Po drodze wstapilismt do teściowej i mam z nią rozmowę za sobą odnośnie jej opieki nad Mają od października jak pójdzie na emeryturę i bez problemu bardzo chętnie :) więc cieszę się że szybko będę mogła wrócić do pracy przedpołudniami :) a jednocześnie będę miała ją w domu koło siebie :)
PicsArt_07-08-05.43.29.jpg
IMG_20180708_162619.jpg
IMG_20180708_155227.jpg

Załączniki

• PicsArt_07-08-05.43.29.jpg
    PicsArt_07-08-05.43.29.jpg
    96,5 KB · Wyświetleń: 465
  • IMG_20180708_162619.jpg
    IMG_20180708_162619.jpg
    73,1 KB · Wyświetleń: 478
  • IMG_20180708_155227.jpg
    IMG_20180708_155227.jpg
    107,9 KB · Wyświetleń: 475
reklama
Jako mama laury się wypowiem ;) nie znoszę wersji laurka i wszyscy o tym już wiedzą i tak nie mówią. A gdy mówili to kwitowałam stwierdzeniem ze to "nie kartka pocztowa A ojciec nie listonosz" oduczylam wszystkich:) sama nazywam swoje dziecko Lalka lub Adin. Choć oczywiście nie zawsze. Najczęściej zwracam się do niej po imieniu. Jednak jej ksywki bardzo lubię ;)
Wam się ma podobać to imie:-) w moim otoczeniu jest jedna mała Laura, pociesza dziewczynka:-) ja do niej mówię Laurencja:D
Moja córcia to będzie Weronika:-)

Co do przerwy na forum, byłam u siostry na gościnie na szczescie:D to jakoś przezylam:D ale 2 razy zajrzałam,żeby nie mieć za dużo zaleglosci:D i strasznie się zdziwiłam,że taka cisza;-)
Mój tato też do mojej laury mówi Laurencja;)
My dopiero wróciliśmy do domu :) cały bagażnik jabłek [emoji50][emoji50] a jeszcze tyle na drzewach zostało, że płakać mi się chce ile się zmarnuje.. A za tydzień już będą papierówki a tych to cztery razy więcej niż czerwonych...
Młody się wyszlał, moja mama mu do miski nalała wody i się taplał. Polatał po 17 arach i padł w aucie [emoji23]
Po drodze wstapilismt do teściowej i mam z nią rozmowę za sobą odnośnie jej opieki nad Mają od października jak pójdzie na emeryturę i bez problemu bardzo chętnie :) więc cieszę się że szybko będę mogła wrócić do pracy przedpołudniami :) a jednocześnie będę miała ją w domu koło siebie :) Zobacz załącznik 875156Zobacz załącznik 875157Zobacz załącznik 875158
Wyglądają cudnie te jabłuszka. A jak miło że masz dobrą teściowa :)

Do góry