reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny chyba czas najwyższy zrobić sobie stopy :D aby położne nie miały nieprzyjemnych widoków :D
Ja robiłam jakiś czas temu, ale tak wygniotłam brzuch, że chyba poproszę mamę tym razem o pomoc mimo że tragedii jakiejś na stopach nie mam :)
Ostatni miesiąc to bycie w ciągłej gotowości z nogami, stopami i intymnymi okolicami :)
Hehehe, no ja odliczam,za tydzień mam pedicure, chce zrobić hybryde:-) A na rękach nie maluje. Mam nadzieję, że dotrwam...strasznie się bałam przez ta moja szyjka...Ale mówię mlodej,żeby posiedziala jeszcze do 16tego,bo wtedy jeszcze mam fryzjera:) A najlepiej żeby posiedzala do 23 lipca żeby nie była wczesniakiem:-)

Mam taka nadzieje :) czasami czytałam o przypadkach, że zero skurczy, bólu itd i nagle komuś odeszły wody płodowe i bach [emoji93][emoji85]
No ja tak miałam z synem. Rano wizytę miałam, potem fryzjerka przyjechała...zrobiła mnie na bostwo:D haha,zart. Potem poszłam spać na drzemkę popołudniowa, wstałam po 17, zadzwoniła teściowa i nagle usłyszałam dosłownie pyyyyyk i odeszły mi wody:) tylko w pierwszej ciąży też skracala mi się szyjka i miałam rozwarcie. Ale żadnych skurczu przepowiafajacych bolacych nic...A teraz już mam....

Jadę do smyka, pierwszy raz od 4 miesiecy:D i do maca:D trzymajcie kciuki za mnie:D

Dziekuje , że mogłam się wygadać :* fajnie , że trafiłam na to forum i , że istnieją tak fajne dziewczyny jak Wy. Sama bym się z tym gryzła i dusila wszystko w sobie. A jest mi dużo lżej i przynajmniej usnę spokojnie. ❤️❤️❤️
Klaudia nie ma sytuacji bez wyjścia i po burzy przychodzi słońce . Tak jak napisały dziewczyny każda z nas miewa gorsze chwile w życiu , kiedy wydaje ci sie ze wszystko sie wali i nie moze byc gorzej , ale uwierz mi moze byc gorzej . Najważniejsza jest miłość , rodzina i zdrowie . Czasami moze wydawać sie na zewnątrz , ze inni maja lepiej , ze sa szczęśliwi - zwłaszcza jak sie obserwuje zdjdcia na FB czy IG a to nie prawda, moga byc duzo bardziej nieszczęśliwi niz ty czy ja .

Wszystko bedzie dobrze !!!

Boże dziewczyny nie wiem co mi zaczęło się dziać :/ mdli mnie okrutnie. Te palce mi napuchly :/ jeszcze mloda tak na biodra napiera że tylko gwiazdki widzę.. Eh.. A tu jeszcze 5 tygodni trzeba wytrzymać.
Mam to samo od wczoraj , dlatego nawet tu sie nie udzielam, na wieczór spuchły mi ręce zwłaszcza palce , od rana boli głowa i mam mdłości - zastanawiam sie czy to upał czy co kurka. Ledwo wstałam z lozka a poziom hormonów niemalże depresyjny , chce mi sie płakać a nie wiem czemu i po co ..

U mnie dziś w szpitalu znowu szybki poród dziewczyna przyszła do nas we środę z krwawieniem zrobili badania niby ok nazajutrz rano znowu krwawienie podali magnez łożysko ok a dziś rano to samo na ktg regularne skurcze co 8 min później co 6 dali lek na powstrzymanie skurczy du....zabrali na usg -a tu łożysko się odkleja i biegiem na stół szok ....co i jak z nimi to nie wiem bo ochrona danych :( powiem wam że się tu na patrzę to później swiruje. ..
Moje wyniki kwasów zolciowych z 36 na 12.9 spadły ale lekarz mówił że potrafią wystrzelic w górę mimo brania leków więc nie cieszę się za wczasu.....żyje tym co mam bo powtórka we wtorek

Babyshower był super! Kompletnie nie żałuję, że się zdecydowałam na tą imprezkę :) Dostaliśmy od dziewczyn bon na sesję noworodkową. Ekstra, bo sama chciałam taką sesję kupić :) Oprócz tego były dekoracje, tort z pampersów, muffinki i mnóstwo jedzenia :) pokażę Wam kilka zdjęć, ja jestem zachwycona [emoji16]
No no imprezka super !! Przepiękne dekoracje i te babeczki <3 Żałuje ze jestem juz tak przemęczona i rozlazła , ze nie dałam rady zrobić a nie mam nikogo kto mógłby mi pomoc . Moze uda mi sie po narodzinach zorganizować jakies spotkanie .

Zobacz załącznik 874597Zobacz załącznik 874599Zobacz załącznik 874600Zobacz załącznik 874601

reklama
Witam się sobotnie.
Ja już padam na pysk. Dzisiaj przyjeżdża do nas brat i bratowa na grilla. Upiekłam ciasto z jagodami i biszkopt na jutro na torta dla męża i zrobiłam sałatkę z gyrosa. Na śniadanko pyknęliśmy naleśniki , na obiad zrobię na szybko zalewajkę bo chciałam jeszcze odkurzyć i umyć podłogi. Nie wspomnę już że wypadałoby się samej ogarnąć, umyć głowę czy coś..
To miłego dnia trochę pracowitego i trochę leniwego Wam życzę.
Zobacz załącznik 874679
Zobacz załącznik 874681
Ja dziś bez weny. Ciężko mi się oddycha :(
Ale też czeka mnie szykowanie wszystkiego na 14 i 21 lipca na urodziny syna...
Jaki macie stosunek do dzieciaczkow w brzuszkach? Czujecie juz ta bezwarunkowa milosc? Moja siostra mi sie dziwi, ze o dziecku mowie po prostu dziecko. Jest ogólnie fajnie i te ruchy super tylko dla mnie to jakas abstrakcja, ze mam w brzuchu takiego dzidziusia jak widzę na zdjęciach. Wczoraj rozmawialam z babka, ktora ma dwójkę dzieci i mówiła, ze miala podobnie
Tak Kochana to normalne. Ja druga ciąża i to samo. Kocham to dziecko, ale to nie to co poczujesz od pierwszego wejrzenia i co zostanie potem do końca życia.
Mam to samo od wczoraj , dlatego nawet tu sie nie udzielam, na wieczór spuchły mi ręce zwłaszcza palce , od rana boli głowa i mam mdłości - zastanawiam sie czy to upał czy co kurka. Ledwo wstałam z lozka a poziom hormonów niemalże depresyjny , chce mi sie płakać a nie wiem czemu i po co ..
A daj spokój ja zaczynam mieć dość :(

Do góry