reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny chyba czas najwyższy zrobić sobie stopy :D aby położne nie miały nieprzyjemnych widoków :D
Ja robiłam jakiś czas temu, ale tak wygniotłam brzuch, że chyba poproszę mamę tym razem o pomoc mimo że tragedii jakiejś na stopach nie mam :)
Ostatni miesiąc to bycie w ciągłej gotowości z nogami, stopami i intymnymi okolicami :)

Ja próbowałam sama 2 dni temu i nie bardzo mi to szło.. Brzuch tak przeszkadza że czułam kłucie a na stojąco traciłam równowagę. Chyba mój będzie musiał mi pomóc.. Mi jeszcze stopy puchną a szczególnie lewa. Palce u stóp wyglądają jak parówki :-D

Jaki macie stosunek do dzieciaczkow w brzuszkach? Czujecie juz ta bezwarunkowa milosc? Moja siostra mi sie dziwi, ze o dziecku mowie po prostu dziecko. Jest ogólnie fajnie i te ruchy super tylko dla mnie to jakas abstrakcja, ze mam w brzuchu takiego dzidziusia jak widzę na zdjęciach. Wczoraj rozmawialam z babka, ktora ma dwójkę dzieci i mówiła, ze miala podobnie

Witam się sobotnie.
Ja już padam na pysk. Dzisiaj przyjeżdża do nas brat i bratowa na grilla. Upiekłam ciasto z jagodami i biszkopt na jutro na torta dla męża i zrobiłam sałatkę z gyrosa. Na śniadanko pyknęliśmy naleśniki , na obiad zrobię na szybko zalewajkę bo chciałam jeszcze odkurzyć i umyć podłogi. Nie wspomnę już że wypadałoby się samej ogarnąć, umyć głowę czy coś..
To miłego dnia trochę pracowitego i trochę leniwego Wam życzę.
Zobacz załącznik 874679
Zobacz załącznik 874681
Ale aktywnie od rana:)
Narobiłaś mi smaka tym gyrosem. Może bratowa będzie miała bo często robi.

Ja malowałam paznokcie u stóp wczoraj i nawet spoko. Myślałam, że będzie gorzej. Ja składam nogę jak do siadu tureckiego ta na bok i jakoś brzuch mi nie wadzi ale ja dopiero 32.6 za miesiąc pewnie będzie ciężej hehe

Dziewczyny we wtorek zamawiam już ostatnie rzeczy do wyprawki tzn fotelik, laktator, kocyk, kołderka i poduszka do łóżeczka i tyle.

Który kolor fotelika byście mi polecały dla Kornelii? ;) bo na Allegro to znalazłam za 465 zł i tylko 4 kolory, a tu jak weszłam to oczaopląsu dostałam hah :)

Zobacz załącznik 874644Zobacz załącznik 874645Zobacz załącznik 874646
Mi osobiście się podobają tylko foteliki czarne, ewentualnie szare. A poza tym są najbardziej praktyczne. Więc nie wiem czy warto sugerować się moją opinią, bo możemy mieć różny gust [emoji16]

Hej dziewczyny [emoji173]
Dzis w nocy bolalo mnie ostro podbrzusze i kosc biodrowa,do tego mala napierala na szyjke jak cholera.. cale krocze mam obolale.. czulam takie jakby skurcze z podbrzusza na dol.. niech sie juz to skonczy..dzis bolalo bardzo.. myslalam ze sie porycze.. :/
Teraz ma czkawke.. :p
Ojj u Ciebie to chyba już długo nie potrwa [emoji16] odpocznij dzisiaj :)

Jaki macie stosunek do dzieciaczkow w brzuszkach? Czujecie juz ta bezwarunkowa milosc? Moja siostra mi sie dziwi, ze o dziecku mowie po prostu dziecko. Jest ogólnie fajnie i te ruchy super tylko dla mnie to jakas abstrakcja, ze mam w brzuchu takiego dzidziusia jak widzę na zdjęciach. Wczoraj rozmawialam z babka, ktora ma dwójkę dzieci i mówiła, ze miala podobnie
Ja jestem mega związana psychicznie i mentalnie z moim bejbikiem w brzuchu[emoji4]mówię do niego po imieniu i jakoś tak normalnie mi to przychodzi[emoji16]

reklama
Do góry