reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny we wtorek zamawiam już ostatnie rzeczy do wyprawki tzn fotelik, laktator, kocyk, kołderka i poduszka do łóżeczka i tyle.

Który kolor fotelika byście mi polecały dla Kornelii? ;) bo na Allegro to znalazłam za 465 zł i tylko 4 kolory, a tu jak weszłam to oczaopląsu dostałam hah :)

Zobacz załącznik 874644Zobacz załącznik 874645Zobacz załącznik 874646

Ja bym musiała na żywo wszystko zobaczyć inaczej takich wyborów nie potrafię dokonywać :D

reklama
Dzień dobry.
U nas nadal gorąco. Jemy śniadanko i zaraz wyjeżdżamy do bratanka na 5te urodziny. Mamy 120km ok 2godz jazdy bo dupowatymi drogami. Nic mu nie kupiłam bo nie miałam siły na chodzenie po sklepach ostatnio. Dam mu pieniądze i niech mu bratowa kupi co chce.
Później pojedziemy do moich rodziców i zostawiamy dzieci u nich na min. tydzień a ja mam zamiar w poniedziałek, wtorek wziąć się za pranie, prasowanie rzeczy dla małej. Torby też jeszcze nie mam spakowanej.

Maljan, super że imprezka udana:) też bym chciała taką imprezę ale nikt się nie kwapił żeby takową zrobić.

Ja bym wzięła ciemny: Spatkling Grey, Total Black, nomad Blue, nomad black. Nieraz dziecko uleje, starsze rzygnie. Pamiętam, że często prałam bo się brudził nawet od rąk a miałam beżowy. Teraz mam w kolorze wózka czyli ciemny

W ciucholandzie ( bo gdzie jak nie tam) dostałam taki pledzik do nosidełka z wejściami na szelki :) wtedy nie trzeba prac samego nosidełka.

Dziewczyny chyba czas najwyższy zrobić sobie stopy :D aby położne nie miały nieprzyjemnych widoków :D
Ja robiłam jakiś czas temu, ale tak wygniotłam brzuch, że chyba poproszę mamę tym razem o pomoc mimo że tragedii jakiejś na stopach nie mam :)
Ostatni miesiąc to bycie w ciągłej gotowości z nogami, stopami i intymnymi okolicami :)

Dziewczyny chyba czas najwyższy zrobić sobie stopy :D aby położne nie miały nieprzyjemnych widoków :D
Ja robiłam jakiś czas temu, ale tak wygniotłam brzuch, że chyba poproszę mamę tym razem o pomoc mimo że tragedii jakiejś na stopach nie mam :)
Ostatni miesiąc to bycie w ciągłej gotowości z nogami, stopami i intymnymi okolicami :)
Ja nie mam problemow ze stopami.. a i tak bede w skarpetkach ;)

Oj biedna :( ja to się boje, że nie zauważę kiedy mnie coś tak na serio boli, bo w ogóle nie mam żadnych bóli i objawów takich typowych jak wy. Tylko czuje już, że brzuch mam o wiele niżej, częściej chce mi się siku nawet jak 5 min wcześniej zrobiłam. Mam takie uczucie czasami, że chciałabym nr 2 w wc, a jednak jak siadam to nic i czuje jakby moja pipka była taka już ogromna i niżej córkę jakby szyjka się skróciła. A byłoby fajnie z tych moich 4 cm żeby zeszła już. No i często robię w ciągu dnia nr 2 tzn nawet i 4-5 razy dziennie a tak dużo nie jem to pewnie już organizm mi się powoli oczyszcza.
Mam to samo.
Ale nie martw się jak się zacznie to będziesz wiedzieć że to już. ;)

@Maljan ale super :) pokazałam te fotki mojemu i stwierdził że fajnie i że jakbyśmy już mieli to mieszkanie to on też by chciał taką imprezę :D
Hehehehe nie wiem jak Twój i jego koledzy, ale nie wyobrażam sobie żeby koledzy mojego męża przygotowywali mu baloniki i tort z pampersów [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Witam się sobotnie.
Ja już padam na pysk. Dzisiaj przyjeżdża do nas brat i bratowa na grilla. Upiekłam ciasto z jagodami i biszkopt na jutro na torta dla męża i zrobiłam sałatkę z gyrosa. Na śniadanko pyknęliśmy naleśniki , na obiad zrobię na szybko zalewajkę bo chciałam jeszcze odkurzyć i umyć podłogi. Nie wspomnę już że wypadałoby się samej ogarnąć, umyć głowę czy coś..
To miłego dnia trochę pracowitego i trochę leniwego Wam życzę.
1530955527100-1340329650.jpg
1530955678618904092826.jpg

Załączniki

• 1530955527100-1340329650.jpg
    1530955527100-1340329650.jpg
    940,7 KB · Wyświetleń: 84
  • 1530955678618904092826.jpg
    1530955678618904092826.jpg
    787,7 KB · Wyświetleń: 86
Do góry