reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja podgrzewacz już mam, sterylizatora na razie nie kupuję :) a ty czemu sprzedajesz?

Ja nie kupuję[emoji4]na razie chyba nie będzie mi potrzebny[emoji4] A czemu sprzedajesz?Idealne śniadanie dla mnie [emoji16]
Bo doszłam do wniosku dzisiaj , że szybciej wyparze czy podgrzeje w garnuszku na gazie. :) Znaczy sterylizator jest zbędny, ale ciekawi mnie jeszcze podgrzewacz. Przydaje się ? Czy lepiej na kuchni ?
Doczekalam się mojego ochraniacza i organizera:):):):) to się pochwale;) już w pralce. Jutro zamierzam podjechać do smyka żeby synek wybrał zabawkę dla siostry, myślałam nad szumisiem...Ale nie wiem...
Śliczne ❤️
Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)
Bardzo ładnie wyglądasz :)
Boziu koło mojego miasteczka ;) muszę się tam wybrać jeszxze przed porodem. Przespaceruje się do parku, do zoo zajde. Wyprowadzilam się stamtąd 15 lat temu A sentyment pozostał;)
Na grzyby faktycznie za sucho. U mnie zwykle też wysyp najpierw kurek potem sowek A póki co susza taka że aż poziomki uschly w lesie. Tylko troche jezyn można spotkać.
Ja właśnie sprzatnelam pokój młodszej córki i ku jej radości znalazłam jej ukochaną maskotkę. Wygląda jak po wojnie A ta jej miłość wyznaje;) wozi wozeczkiem, kładzie spać, myje i co nie tylko.
Słodko *.*

reklama
Ja mam sweter robiony ryżem (pojedynczym) i pamiętam jak mama klęła na to :D Kocham sweterki robione na drutach, Jasio ma ich chyba z 4, do tego jeszcze jeden jest po Kubie.

Kocyki sama bym zrobiła, ale ja nie lubię drutów. Pamiętam jak starszemu zaczęłam robić sweterek, zanim plecy skończyłam, to były już za małe [emoji14]
Wolę haftowanie :)
Ja też nie robię [emoji23] ale babcia lubi to niech robi :D

Bo doszłam do wniosku dzisiaj , że szybciej wyparze czy podgrzeje w garnuszku na gazie. :) Znaczy sterylizator jest zbędny, ale ciekawi mnie jeszcze podgrzewacz. Przydaje się ? Czy lepiej na kuchni ?

Śliczne ❤️

Bardzo ładnie wyglądasz :)

Słodko *.*

Mnie sie bardzo przydał, jak syn był na mm to mialam w pokoju podgrzewacz w nim przygotowana wode w butelce na sekunde podgrzalam, wsypalam mleczko i gotowe :) nie musial dlugo czekać:)

Jak będziesz karmić tylko mlekiem modyfikowanym, to rzecz jest niezbędna, szczególnie przy nocnym karmieniu. Ja tylko przy Kubie miałam, ale na noc zostawiałam butelkę tylko z wodą i jak budził się w nocy, to mleko wsypałam i było idealne. Przy Janku nie kupiłam, bo jak przeszłam całkowicie na mm, to szybko zaczął przesypiać całe noce. Teraz mam, bo dostałam, jak wyjdzie z karmieniem, się zobaczy się.

Jest :)

Załączniki

• 20180706_153651.jpg
    20180706_153651.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 107
Spokojnie. W pierwszej ciąży też miałam dodatni wynik i jak odebrałam to to ryczalam pół dnia. Bardzo dużo kobiet ma dodatni gbs. Jak zaczniesz rodzić od razu na izbie powiedz,chociaż w karcie ciąży położna od razu zauważy. I dadzą antybiotyk Tobie. Jakbyś za szybko urodziła to podadzą dziecku i wszystko będzie dobrze:-*:-*:-*

Ale to teraz coś zagraża dziecku ?
Mogę nie zdążyć mieć wpisane w kartę bo dopiero 15 mam dzwonić gdybym nie urodziła i zapisać się na wizytę. Nie muszę się kłaść wcześniej ? Żeby zdążyli podać ? Będą pewnie opóźniać poród żeby się wchłonęło przez 4h ?

reklama
Do góry