reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja podgrzewacz już mam, sterylizatora na razie nie kupuję :) a ty czemu sprzedajesz?

Ja nie kupuję[emoji4]na razie chyba nie będzie mi potrzebny[emoji4] A czemu sprzedajesz?Idealne śniadanie dla mnie [emoji16]
Bo doszłam do wniosku dzisiaj , że szybciej wyparze czy podgrzeje w garnuszku na gazie. :) Znaczy sterylizator jest zbędny, ale ciekawi mnie jeszcze podgrzewacz. Przydaje się ? Czy lepiej na kuchni ?
Doczekalam się mojego ochraniacza i organizera:):):):) to się pochwale;) już w pralce. Jutro zamierzam podjechać do smyka żeby synek wybrał zabawkę dla siostry, myślałam nad szumisiem...Ale nie wiem...
Śliczne ❤️
Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)
Bardzo ładnie wyglądasz :)
Boziu koło mojego miasteczka ;) muszę się tam wybrać jeszxze przed porodem. Przespaceruje się do parku, do zoo zajde. Wyprowadzilam się stamtąd 15 lat temu A sentyment pozostał;)
Na grzyby faktycznie za sucho. U mnie zwykle też wysyp najpierw kurek potem sowek A póki co susza taka że aż poziomki uschly w lesie. Tylko troche jezyn można spotkać.
Ja właśnie sprzatnelam pokój młodszej córki i ku jej radości znalazłam jej ukochaną maskotkę. Wygląda jak po wojnie A ta jej miłość wyznaje;) wozi wozeczkiem, kładzie spać, myje i co nie tylko.
Słodko *.*

reklama
Ja mam sweter robiony ryżem (pojedynczym) i pamiętam jak mama klęła na to :D Kocham sweterki robione na drutach, Jasio ma ich chyba z 4, do tego jeszcze jeden jest po Kubie.

Kocyki sama bym zrobiła, ale ja nie lubię drutów. Pamiętam jak starszemu zaczęłam robić sweterek, zanim plecy skończyłam, to były już za małe [emoji14]
Wolę haftowanie :)
Ja też nie robię [emoji23] ale babcia lubi to niech robi :D

Bo doszłam do wniosku dzisiaj , że szybciej wyparze czy podgrzeje w garnuszku na gazie. :) Znaczy sterylizator jest zbędny, ale ciekawi mnie jeszcze podgrzewacz. Przydaje się ? Czy lepiej na kuchni ?

Śliczne ❤️

Bardzo ładnie wyglądasz :)

Słodko *.*

Mnie sie bardzo przydał, jak syn był na mm to mialam w pokoju podgrzewacz w nim przygotowana wode w butelce na sekunde podgrzalam, wsypalam mleczko i gotowe :) nie musial dlugo czekać:)

Jak będziesz karmić tylko mlekiem modyfikowanym, to rzecz jest niezbędna, szczególnie przy nocnym karmieniu. Ja tylko przy Kubie miałam, ale na noc zostawiałam butelkę tylko z wodą i jak budził się w nocy, to mleko wsypałam i było idealne. Przy Janku nie kupiłam, bo jak przeszłam całkowicie na mm, to szybko zaczął przesypiać całe noce. Teraz mam, bo dostałam, jak wyjdzie z karmieniem, się zobaczy się.

Jest :)

Załączniki

• 20180706_153651.jpg
    20180706_153651.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 112
Spokojnie. W pierwszej ciąży też miałam dodatni wynik i jak odebrałam to to ryczalam pół dnia. Bardzo dużo kobiet ma dodatni gbs. Jak zaczniesz rodzić od razu na izbie powiedz,chociaż w karcie ciąży położna od razu zauważy. I dadzą antybiotyk Tobie. Jakbyś za szybko urodziła to podadzą dziecku i wszystko będzie dobrze:-*:-*:-*

Ale to teraz coś zagraża dziecku ?
Mogę nie zdążyć mieć wpisane w kartę bo dopiero 15 mam dzwonić gdybym nie urodziła i zapisać się na wizytę. Nie muszę się kłaść wcześniej ? Żeby zdążyli podać ? Będą pewnie opóźniać poród żeby się wchłonęło przez 4h ?

reklama
Do góry