reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

4 lata. Ale dziś Pani alergolog mi powiedziała że zmieniły się wytyczne i dzieciom testy skórne można robić już od 6 miesiąca życia.
Majeczce na pewno będę chciała robić bo u nas duże ryzyko alergii. U mnie i u męża w rodzinie najbliższej dużo alergików.
My mamy za dwa lata testy powtarzać bo wcześniej nie ma sensu powiedziała, a wracać jesień _ zima jeśli dalej mimo zaleceń od niej dalej będą problemy.
Dziękuję. Czyli się pozmienialo. U nas też ogromne ryzyko alergii i na pewno jest alergia. Nie dość,że zwiewna, doszła skorna. Niczym go wyleczyć nie mogę... W przyszłym tygodniu zadzwonię i prywatnie na testy z nim pojadę.

reklama
Dziękuję. Czyli się pozmienialo. U nas też ogromne ryzyko alergii i na pewno jest alergia. Nie dość,że zwiewna, doszła skorna. Niczym go wyleczyć nie mogę... W przyszłym tygodniu zadzwonię i prywatnie na testy z nim pojadę.
Idź do rodzinnego po skierowanie do alergologa. Po co masz płacić za wizytę prywatna i jeszcze płacić za testy? Jak mogą Ci to wszystko podczas wizyty NFZ zrobić

Idź do rodzinnego po skierowanie do alergologa. Po co masz płacić za wizytę prywatna i jeszcze płacić za testy? Jak mogą Ci to wszystko podczas wizyty NFZ zrobić
Wiem wiem. Tylko mój pediatra pytał czy możemy iść prywatnie, bo w Gdyni jest dobra klinika, gdzie naprawdę te testy dobrze wychodzą... koszt okolo 170 zł . Więc myślę,że tam pójdziemy... A potem na NFZ już chce normalnie na odczulanie , bo bez tego pewnie się nie obejdzie...

Dzień dobry bo się nie przywitałam.

Ja dziś pierwszy raz w ciąży mam taką niemoc, że szok. Tylko śniadanie zrobiłam, na obiad mam z wczoraj gołąbki także luz. Dałam dzieciom tablety, pozwoliłam na konsolę a ja leżę bo nie mam siły wyjść z nimi na dwór. Podniesienie się z łóżka mnie męczy. Mam nadzieję, ze to tylko chwilowy spadek formy bo nie wiem jak ja dam radę od srody jeszcze na te 3tyg wrócić o pracy.
Ja sobie nie wyobrażam , że miałabym jeszcze pracować. Podziwiam Cię.

Wiem wiem. Tylko mój pediatra pytał czy możemy iść prywatnie, bo w Gdyni jest dobra klinika, gdzie naprawdę te testy dobrze wychodzą... koszt okolo 170 zł . Więc myślę,że tam pójdziemy... A potem na NFZ już chce normalnie na odczulanie , bo bez tego pewnie się nie obejdzie...
Kochana wszędzie robią głównie te same testy na tej samej zasadzie. A 170 zł masz za jeden panel. A tych paneli jest kółka9. My na razie fakt faktem mieliśmy jeden wziewne ale to dlatego że u nas objawów alergii pokarmowej nie widać.

Odczulanie dopiero jak leki żadne nie pomogą. Moja siostra ma na prawdę mega alergie z dusznosciami. Na wiele pylkow, sierści kota i konia i na razie Odczulania nie stosują tylko szukają leków. Odczuwanie to już oststecznosc

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)

Masz rację. Bo kiedy hak nie teraz? Jutro jedziemy na urodziny do mojego bratanka i od razu zostawimy dzieci na wakacje u moich rodziców na min 8-9dni więc sobie odpocznę.
Odpoczniesz trochę [emoji8]

Kurcze :( ja też mam :(
Klaudia, to dobrze że przynajmniej wiesz[emoji8] podadzą antybiotyk przed porodem i będzie ok[emoji4]sporo osób ma dodatni wynik gbs.

U nas nic nie wyszło na testach skórnych, ale alergolog powiedziała że z wywiadu była bardziej niż pewna że alergia przynajmniej na roztocza wyjdzie Aleksowi alergia . Ale ona i tak nie wyklucza alergii i mamy zrobić jeszcze jedno badanie z tlenkiem węgla żeby wykluczyć astmę. Tak na wszelki wypadek.
Dodatkowo dzisiaj chłodniej niż wczoraj, wczoraj był upał i nic mi się nie działo, a dziś obrączke i zaręczynowy zdjelam bo czuje jak mi palce puchna u rąk, tak nagle [emoji50]
Dziwnie mi bez obrączki [emoji24][emoji24]
Plus taki ze więcej skoków tętna niż ten rano nie miałam.
I dobrze się czujesz?[emoji8] A twój synek na co ma już alergię?

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)
O kurcze[emoji848] miałaś na mnie poczekać[emoji23][emoji16]
Pij wodę![emoji16]
Bardzo ładnie już waży[emoji7][emoji4][emoji16]

reklama
Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)
Jak ładnie wyglądasz☺ja to nie rozróżniam czy brzuś jest jeszcze wysoko czy już opadł ☺ u siebie poprzednio też nie zauważyłam
Boże nie mów mi o frytkach z maca. Frytki nugetsy i lody to mój stały zestaw
Przyznam się, że nigdy nie jadlam żadnej kanapki z maca ☺

Do góry