reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

4 lata. Ale dziś Pani alergolog mi powiedziała że zmieniły się wytyczne i dzieciom testy skórne można robić już od 6 miesiąca życia.
Majeczce na pewno będę chciała robić bo u nas duże ryzyko alergii. U mnie i u męża w rodzinie najbliższej dużo alergików.
My mamy za dwa lata testy powtarzać bo wcześniej nie ma sensu powiedziała, a wracać jesień _ zima jeśli dalej mimo zaleceń od niej dalej będą problemy.
Dziękuję. Czyli się pozmienialo. U nas też ogromne ryzyko alergii i na pewno jest alergia. Nie dość,że zwiewna, doszła skorna. Niczym go wyleczyć nie mogę... W przyszłym tygodniu zadzwonię i prywatnie na testy z nim pojadę.

reklama
Dziękuję. Czyli się pozmienialo. U nas też ogromne ryzyko alergii i na pewno jest alergia. Nie dość,że zwiewna, doszła skorna. Niczym go wyleczyć nie mogę... W przyszłym tygodniu zadzwonię i prywatnie na testy z nim pojadę.
Idź do rodzinnego po skierowanie do alergologa. Po co masz płacić za wizytę prywatna i jeszcze płacić za testy? Jak mogą Ci to wszystko podczas wizyty NFZ zrobić

Idź do rodzinnego po skierowanie do alergologa. Po co masz płacić za wizytę prywatna i jeszcze płacić za testy? Jak mogą Ci to wszystko podczas wizyty NFZ zrobić
Wiem wiem. Tylko mój pediatra pytał czy możemy iść prywatnie, bo w Gdyni jest dobra klinika, gdzie naprawdę te testy dobrze wychodzą... koszt okolo 170 zł . Więc myślę,że tam pójdziemy... A potem na NFZ już chce normalnie na odczulanie , bo bez tego pewnie się nie obejdzie...

Dzień dobry bo się nie przywitałam.

Ja dziś pierwszy raz w ciąży mam taką niemoc, że szok. Tylko śniadanie zrobiłam, na obiad mam z wczoraj gołąbki także luz. Dałam dzieciom tablety, pozwoliłam na konsolę a ja leżę bo nie mam siły wyjść z nimi na dwór. Podniesienie się z łóżka mnie męczy. Mam nadzieję, ze to tylko chwilowy spadek formy bo nie wiem jak ja dam radę od srody jeszcze na te 3tyg wrócić o pracy.
Ja sobie nie wyobrażam , że miałabym jeszcze pracować. Podziwiam Cię.

Wiem wiem. Tylko mój pediatra pytał czy możemy iść prywatnie, bo w Gdyni jest dobra klinika, gdzie naprawdę te testy dobrze wychodzą... koszt okolo 170 zł . Więc myślę,że tam pójdziemy... A potem na NFZ już chce normalnie na odczulanie , bo bez tego pewnie się nie obejdzie...
Kochana wszędzie robią głównie te same testy na tej samej zasadzie. A 170 zł masz za jeden panel. A tych paneli jest kółka9. My na razie fakt faktem mieliśmy jeden wziewne ale to dlatego że u nas objawów alergii pokarmowej nie widać.

Odczulanie dopiero jak leki żadne nie pomogą. Moja siostra ma na prawdę mega alergie z dusznosciami. Na wiele pylkow, sierści kota i konia i na razie Odczulania nie stosują tylko szukają leków. Odczuwanie to już oststecznosc

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)

Masz rację. Bo kiedy hak nie teraz? Jutro jedziemy na urodziny do mojego bratanka i od razu zostawimy dzieci na wakacje u moich rodziców na min 8-9dni więc sobie odpocznę.
Odpoczniesz trochę [emoji8]

Kurcze :( ja też mam :(
Klaudia, to dobrze że przynajmniej wiesz[emoji8] podadzą antybiotyk przed porodem i będzie ok[emoji4]sporo osób ma dodatni wynik gbs.

U nas nic nie wyszło na testach skórnych, ale alergolog powiedziała że z wywiadu była bardziej niż pewna że alergia przynajmniej na roztocza wyjdzie Aleksowi alergia . Ale ona i tak nie wyklucza alergii i mamy zrobić jeszcze jedno badanie z tlenkiem węgla żeby wykluczyć astmę. Tak na wszelki wypadek.
Dodatkowo dzisiaj chłodniej niż wczoraj, wczoraj był upał i nic mi się nie działo, a dziś obrączke i zaręczynowy zdjelam bo czuje jak mi palce puchna u rąk, tak nagle [emoji50]
Dziwnie mi bez obrączki [emoji24][emoji24]
Plus taki ze więcej skoków tętna niż ten rano nie miałam.
I dobrze się czujesz?[emoji8] A twój synek na co ma już alergię?

Ja po wizycie :) dzisiaj mam 36+1 tc. Generalnie wszystko dobrze, ale już trochę zaczyna się u mnie dziać. Szyjka skróciła się do 22mm i mam rozwarcie 1cm. Ale ginka powiedziała, że w tym tygodniu to już tak może być, że to nic dziwnego i złego. Mały może się już pchać na świat, ale na tym etapie już na pewno byłoby z nim wszystko dobrze. Magnez mam dalej brać, leżeć nie muszę, a nawet mamy pozwolenie na seks. Filipek ułożony bardzo nisko, waży już ok. 2900g. Miał trochę za wysokie tętno i mam pić więcej (jeszcze więcej niż ja piję [emoji16]) wody :) Jestem zapisana na następną wizytę na 23 lipca, ale ciekawe czy jej doczekam :)
O kurcze[emoji848] miałaś na mnie poczekać[emoji23][emoji16]
Pij wodę![emoji16]
Bardzo ładnie już waży[emoji7][emoji4][emoji16]

reklama
Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)
Jak ładnie wyglądasz☺ja to nie rozróżniam czy brzuś jest jeszcze wysoko czy już opadł ☺ u siebie poprzednio też nie zauważyłam
Boże nie mów mi o frytkach z maca. Frytki nugetsy i lody to mój stały zestaw
Przyznam się, że nigdy nie jadlam żadnej kanapki z maca ☺

Do góry