reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Boziu koło mojego miasteczka ;) muszę się tam wybrać jeszxze przed porodem. Przespaceruje się do parku, do zoo zajde. Wyprowadzilam się stamtąd 15 lat temu A sentyment pozostał;)
Na grzyby faktycznie za sucho. U mnie zwykle też wysyp najpierw kurek potem sowek A póki co susza taka że aż poziomki uschly w lesie. Tylko troche jezyn można spotkać.
Ja właśnie sprzatnelam pokój młodszej córki i ku jej radości znalazłam jej ukochaną maskotkę. Wygląda jak po wojnie A ta jej miłość wyznaje;) wozi wozeczkiem, kładzie spać, myje i co nie tylko.
Hyhyhy my ostatnio spacerowalismy i stwierdzilam ze to juz nie to samo miasto.. :( duzo sie zmienilo.. i w parku.. pamietasz te ruiny mikro zamku jak sie szlo do zoo? Byly ogrodzone zawsze.. juz tego nie ma..

reklama
Doczekalam się mojego ochraniacza i organizera:):):):) to się pochwale;) już w pralce. Jutro zamierzam podjechać do smyka żeby synek wybrał zabawkę dla siostry, myślałam nad szumisiem...Ale nie wiem...

Ale słodziutkie, prześliczne :) ja tam bym się zdecydowała na niego, tez się nasłuchałam o tym niby zgubnym białym szumie itd, ale nie chce popadać w jakaś chore paranoje typu : tego nie zjem, bo dziecku zaszkodzi, tego nie kupię, bo zabawka źle wpłynie na rozwój małej itd..
myśle, że jeśli będę używała z umiarem to nic się jej nie stanie. W brzuszku tez ciagle słyszy różne przytłumione dźwięki, głosy nasze, muzykę, prace serducha i innych moich narządów także ten misiek jej na bank nie zaszkodzi, a jeśli ma nam uratować tyłek w cięższe dni jak będzie marudna i nic nie zadziała oprócz misia i takiego usypiania to czemu nie :)

Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)

No jest na poziomie :) odpoczynek odpoczynkiem, ale przecież nic się nie stanie jak się gdziekolwiek wybierzesz, wszystko z głowa ;) takie ciagle leżenie tez na kręgosłup i mięśnie może niekorzystnie wpłynąć, na krążenie itd.. także śmiało spełniaj marzenia hah :)

A Ty przypadkiem nie miałaś też się jeszcze oszczędzać?:D ja zamierzam pokój młodego posprzątać.... Ale walczę i może zostawię na poniedzialek:D
Achhh ta Twoja córcia zdolna.... cieszę się,że teraz urodze corczke to za te kilkanaście lat też mi pomoze:):):) chociaż synek chętnie przy wypiekach pomaga:)
Hyhyhy no oszczedzam.. inaczej sama bym wszystko zrobila,a tak.. podzielilam prace :p kurcze powiem ci ze balam sie,ale naprawde mi pomaga , jest rozsadna dziewczyna i moge na niej polegac ❤ a u Ciebie,widzisz synus ci tez pomaga :p

My po lekarzu. Enno dostał zwolnienie na 2 tyg. Operacja nie jest konieczna :).Dzisiaj też dzwonili z miejsca gdzie skladal papiery o pracę w piątek ma rozmowę :D. Oby się udało, bo z jego kolanem ciężko będzie mu dalej pracowac w jego aktualnej pracy.

No i przyszedł dzisiaj fotelik z bazą [emoji173]️. I jeszcze kilka dupereli, które sobie zamówiłam.

Moja mama już pisała, że wylądowała . Za jakieś 30-40 min będzie u mnie :D.

Super, trzymamy kciuki za nowa prace, na pewno się uda :)
Ekstra, ja już we wtorek zamawiam fotelik [emoji5] tez się nie mogę go doczekać.

To ekstra, będzie udany weekend. A skad Twoja mama leci do Was? Z wakacji wraca czy mieszka za granica?

Wierze ze cie nosi [emoji23] ja dzis podlogi umylam i lazienke posprzatalam [emoji23] corcia zmyla naczynia i wytarla kurze z mebli teraz obie lezymy i czekamy az pralka przestanie prac :D no i mloda obiadek robi tzn te schabowe z fileta.. niech sie uczy :p oczywiscie jej podpowiem co i jak ;)

Szalona Ty :p ale no nie da się ciagle leżeć, ja dziś tez już x2 z psem, prysznic, ziemniaki i owoce kupiłam, obrałam na obiad ziemniaki, pranie zebrałam, w laboratorium byłam i tak ciagle coś, a tu już 13 :)
Wow, ekstra ta Twoaj córa, może kucharka będzie kiedyś w jakiejś dobrej restauracji [emoji171][emoji56]

Hyhyhy no oszczedzam.. inaczej sama bym wszystko zrobila,a tak.. podzielilam prace :p kurcze powiem ci ze balam sie,ale naprawde mi pomaga , jest rozsadna dziewczyna i moge na niej polegac ❤ a u Ciebie,widzisz synus ci tez pomaga :p
Pomaga, ale ciężko przypadek z niego, uparciuch straszny:D kulminacja charakterów męża i moja,a poza tym wiek-3 lata córcia to córcia, hormony te sprawy.... Solidarność jajnikow:D może ktokolwiek mnie w domu zrozumie:D

Ja szumisia nie kupuję. 2ka braci będzie robić młodej za szumisie hehe.
Pisalyscie o obniżeniu brzuchow... m0j chyba jeszcze wysoko. Mimo,że lekarz kazał jeszcze 2 tyg polwgiwac, mnie już nosi... jutro chce do smyka i obowiązkowo do McDonalda jechaaaaaac spełnić moje marzenie o big Macu i frytach:):):)
Jaki ty masz ładny brzuszek taki okrąglutki nieduży. Super wyglądasz:)
My po lekarzu. Enno dostał zwolnienie na 2 tyg. Operacja nie jest konieczna :).Dzisiaj też dzwonili z miejsca gdzie skladal papiery o pracę w piątek ma rozmowę :D. Oby się udało, bo z jego kolanem ciężko będzie mu dalej pracowac w jego aktualnej pracy.

No i przyszedł dzisiaj fotelik z bazą ❤️. I jeszcze kilka dupereli, które sobie zamówiłam.

Moja mama już pisała, że wylądowała . Za jakieś 30-40 min będzie u mnie :D.
Trzymam kciuki, żeby się udało z nową pracą męża. Fajnie, że mama przyleciała do ciebie. Nacieszycie się sobą:)

reklama
Hej :) ja się melduję z lubelszczyzny.
O 12 dojechaliśmy do teściów. Jak na śląsku było chłodno to tutaj upał :p
Dziś grillujemy a jutro idziemy na tą 50 rocznicę ślubu dziadków T. Mam nadzieję że uda mi się wysiedzieć :D

@Maljan Udanej imprezy :p Ja niestety nigdy nie byłam na baby shower ale widzę że organizacja takich spotkań staje się coraz bardziej popularna :)

Do góry