reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzień dobry po południu :p
Ja dziś od 7 na nogach bo musiałam się wykąpać i na 10 jechaliśmy do naszego doradcy finansowego. Czekając aż mąż druknie sobie bilecik z parkomatu małymi kroczkami szłam już w stronę tego biura....i idę idę i patrzę idzie kobietka w ciąży. Niby nic nadzwyczajnego widzieć babę z wielkim brzuchem no nie? :-D ale co mnie rozbawiło. Ta kobiecina miała ubrane leginsy tak zaraz pod brzuchem i do tego różową koszulkę która kończyła się z 3 cm nad pępkiem... na wierzchu brzuchol z rozstępami. Niesmacznie to wyglądało w miejscu publicznym :p

To dziś aktywnie :) hahah no niezle, trzeba jednak w domu mieć lustro, no wiadomo ciąża i taryfa ulgowa, ale bez przesady [emoji23][emoji28]

Ja cały czas myslalam o roku, ale co my zrobimy później jeszcze z takim maleństwem :p bo roczne dziecko czy w sumie 14 miesięczne to i tak malutkie, szkoda będzie nam oddać gdzieś do żłobka. Mój mówi, żebym dwa lata wzięła, a z kasa jakos będziemy musieli dać radę.

No dokładnie, ma racje :) ja bym w życiu nie oddała rocznego dziecka do żłobka, balabym sie. Dlatego ja dopiero po dwóch latach wrócę do jakiejś nowej pracy.

Moja Marta dostała miejsce w przedszkolu jak miała niecale 1,5 roku. Ja byłam załamana, że moja mała dziewczynka idzie już do przedszkola, ale ona akurat od pierwszego dnia bardzo dobrze się tam odnalazła.
W ogóle jak się urodzi to składajcie od razu n papiery o miejsce w jakiejś placówce, bo potem jest ciężko o miejsce.

U mnie w Zgorzelcu nie wiem jak sprawa wyglada z miejscem w żłobku itd ile ich ujrzy i czy wybierzemy prywatne czy publiczne, ale to dowiem się bliżej jak mała tak z rok będzie miała. Po urodzeniu jeszcze jej zgłaszać nie będę, jak dla mnie za wcześnie, bo dopiero jak będzie miała 2-2,5 to wtedy wrócę do pracy

No ja juz po wizycie dawno jestem,ale wyskoczylismy na miasto troche polazic,nic nie kupilismy ale poszlismy nA pizze :p

A z wizyty.. szyjka bez zmian, kazal mi odstawic luteine ,ale magnez mam brac ;) mala ma 2700g ;) przez tydz poszla o 500g do przodu ,na ktg byla grzeczna jak aniolek ,nawet nie drgnela :D a po ktg dalej harcowala :p cwaniara :D powiedzial ze nie musze lezec plackiem ,ale mam sie oszczedzac,pobral gbs i zawiozlam na bakteriologie,wyniki w poniedzialek :p teraz jestem obzarta pizza i leze :D

My tez dziś obiadek na mieście, bo taki upał, że nie chciało mi się nic gotować, a i tak dziś dużo zrobiłam. Na kebabie byliśmy [emoji3]

Woow, to już spora pannica :) ciekawe ile moja już ma, pewnie z 2,6 kg jest juz skoro 10 dni temu było 2,4 kg.

Spryciula mała [emoji3]

No dokładnie, ma racje :) ja bym w życiu nie oddała rocznego dziecka do żłobka, balabym sie. Dlatego ja dopiero po dwóch latach wrócę do jakiejś nowej pracy.
Ja najchętniej już bym gdzieś do ludzi wyszła, nie lubie tak siedzieć w domu, ale dziecko najwazniejsze :p wiadomo teraz to moze trochę nudno samej, ale już niedługo sama nie będę i na nudę tez raczej nie będę narzekać [emoji23]

U mnie w Zgorzelcu nie wiem jak sprawa wyglada z miejscem w żłobku itd ile ich ujrzy i czy wybierzemy prywatne czy publiczne, ale to dowiem się bliżej jak mała tak z rok będzie miała. Po urodzeniu jeszcze jej zgłaszać nie będę, jak dla mnie za wcześnie, bo dopiero jak będzie miała 2-2,5 to wtedy wrócę do pracy
No u nas akurat trzeba tak zgłosić, bo może być sytuacja, że będziesz chciała wrocic do pracy, a Twoje dziecko nie będzie miało miejsca w żadnej placówce.

reklama
Ale śliczne dzieciaczki :) i jakie fajne, stylowe foty
emoji7.png
emoji7.png
Dzięki! To zwykłe zdjęcia zrobione przeze mnie komórką, trzymam sobie w telefonie na pamiątkę,bo dzieciaki bardzo się zmieniają . Teraz mają 5, 5 roku i już też wyglądają inaczej.

Do góry