reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to dzieciaki będą w Szwecji z tatą czy same? :) wiadomo, że na pewno przeżywasz i będziesz tęsknić. Ale jak weźmiesz się za porządki, to szybko miną te 2 tygodnie :)
Do niedzieli z tata i potem on wraca do mnie a dzieci zostają z dziadkami . Juz sa w Szwecji - wysyła mi zdjecia i sa bardzo zadowoleni , wiec i mi lżej na sercu :)

reklama
A Ty jak się urodziłaś to miałam włoski? Ja miałam czarna czuprynkę od razu po urodzeniu, taka jak tutaj na zdjęciu właśnie z mamą od strony mamy :) mój Bartek tez miał identyko takie gęste, czarne włosy. Później mi się zrobiły takie jasne, blond loczki. Tutaj i tak przycięte przez mamę nożyczkami, bo miałbym afro pewnie hah
Także ja się u nas spodziewam Kudłatej córeczki i może już po 2 miesiącach kucyka na głowie małego cebulkę się uda zrobić hah. Na bank będę jej od małego zapuszczała włosy i dbała o nie, później w wieku 3 lat będzie miała księżniczka warkocz długi do pupy [emoji5][emoji173]️Zobacz załącznik 873866Zobacz załącznik 873867
Piękna czupryna !!! Nie ja podobno byłam łysa jak kolano jak sie urodziłam - tekst mojej mamy :) i drobniutka ważyłam 2900 , wyglądałam jak żywa lalka, ha ha

@kasiak85 grunt, że wszystko dobrze[emoji8] nie sądziłam, że jeszcze są takie szpitale. Może się coś zmieniło?

@KatiNails też się zaraz wykładam w cieniu na leżaku [emoji16]

@Maljan myślałam, że mam siłę[emoji23]i miałam, ale do czasu[emoji16]
W 2pozostalych szpitalach też nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin i mama z dzieckiem w wózeczku wychodzą do odwiedzających a tu w wojewódzkim gdzie kazał mi się zgłosić rzeczywiście tylko mama może wyjść do pokoju odwiedzin a dziecko zostaje za szybą...głupio. Wiem bo dzwoniłam. Spróbuję podjechać jeszcze do szpitala gdzie byłam 2razy na patologi może jak byłam u nich hospitalizowana to może mnie umówią tu.
To podobnej wielkości są nasze dziewczyny :)
Moja 32+6 miala 2100 :)
Nooo. Pamiętam , że ostatnio też tak było w 28tc cos ok 1300g

Zobacz załącznik 874000 Zobacz załącznik 873999 Zobacz załącznik 873997
Jasne, ale każdemu dziecku inaczej rosną [emoji5] ja myśle, że do 4 roku życia będzie miała już na pewno za ramiona, takie do pasa, ale wisodmo to moje marzenia :) mi szybko włosy rosną, Bartek po miesiącu u fryzjera gdzie idzie tak na 2 cm podciąć to już ma później takie gęste i o wiele więcej także zobaczymy ;)
Z ciekawostek .. Laura tak jak pisałam urodziła sie łysa tak jak ja , na roczek tez ledwo co na tej główce a potem po roczku nagle kręcone loki !!! Zobaczcie na zdjeciu tu 3 letnia Laura i jej długość włosów .

Mamy z Niemiec!!!
Pytanie za sto punktów. Elternzeit należy zgłosić w pracy 7 tyg przed urodzeniem dziecka czy 7 tyg przed rozpoczęciem? Bo ja już głupia jestem... Gdzieś o tym czytałam, Ze przed rozpoczęciem, czyli by to było najpóźniej tydzień po urodzeniu dziecka. Ale mój mi mówi, ze już muszę i ja nie wiem... Jak to w końcu jest?
Jeżeli dobrze rozumiem to po urodzeniu dziecka jest 8 tyg Mutterschutz. Po tym czasie zaczyna a się Elternzeit i należy 7 tyg przed Elternzeit zgłosić do pracodawcy pisemnie ile czasu chcesz Elternzeit wziąć. Wzór tego podania:
420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png

Załączniki

• 420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png
    420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png
    68,5 KB · Wyświetleń: 350
Dzień dobry po południu :p
Ja dziś od 7 na nogach bo musiałam się wykąpać i na 10 jechaliśmy do naszego doradcy finansowego. Czekając aż mąż druknie sobie bilecik z parkomatu małymi kroczkami szłam już w stronę tego biura....i idę idę i patrzę idzie kobietka w ciąży. Niby nic nadzwyczajnego widzieć babę z wielkim brzuchem no nie? :-D ale co mnie rozbawiło. Ta kobiecina miała ubrane leginsy tak zaraz pod brzuchem i do tego różową koszulkę która kończyła się z 3 cm nad pępkiem... na wierzchu brzuchol z rozstępami. Niesmacznie to wyglądało w miejscu publicznym :p

reklama
Jeżeli dobrze rozumiem to po urodzeniu dziecka jest 8 tyg Mutterschutz. Po tym czasie zaczyna a się Elternzeit i należy 7 tyg przed Elternzeit zgłosić do pracodawcy pisemnie ile czasu chcesz Elternzeit wziąć. Wzór tego podania:
Zobacz załącznik 874001
No ja tez tak to właśnie rozumiem. Czyli Ty składasz dopiero jak się dziecko urodzi? Z czystej ciekawości bierzesz rok czy dwa?

Do góry