reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to dzieciaki będą w Szwecji z tatą czy same? :) wiadomo, że na pewno przeżywasz i będziesz tęsknić. Ale jak weźmiesz się za porządki, to szybko miną te 2 tygodnie :)
Do niedzieli z tata i potem on wraca do mnie a dzieci zostają z dziadkami . Juz sa w Szwecji - wysyła mi zdjecia i sa bardzo zadowoleni , wiec i mi lżej na sercu :)

reklama
A Ty jak się urodziłaś to miałam włoski? Ja miałam czarna czuprynkę od razu po urodzeniu, taka jak tutaj na zdjęciu właśnie z mamą od strony mamy :) mój Bartek tez miał identyko takie gęste, czarne włosy. Później mi się zrobiły takie jasne, blond loczki. Tutaj i tak przycięte przez mamę nożyczkami, bo miałbym afro pewnie hah
Także ja się u nas spodziewam Kudłatej córeczki i może już po 2 miesiącach kucyka na głowie małego cebulkę się uda zrobić hah. Na bank będę jej od małego zapuszczała włosy i dbała o nie, później w wieku 3 lat będzie miała księżniczka warkocz długi do pupy [emoji5][emoji173]️Zobacz załącznik 873866Zobacz załącznik 873867
Piękna czupryna !!! Nie ja podobno byłam łysa jak kolano jak sie urodziłam - tekst mojej mamy :) i drobniutka ważyłam 2900 , wyglądałam jak żywa lalka, ha ha

@kasiak85 grunt, że wszystko dobrze[emoji8] nie sądziłam, że jeszcze są takie szpitale. Może się coś zmieniło?

@KatiNails też się zaraz wykładam w cieniu na leżaku [emoji16]

@Maljan myślałam, że mam siłę[emoji23]i miałam, ale do czasu[emoji16]
W 2pozostalych szpitalach też nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin i mama z dzieckiem w wózeczku wychodzą do odwiedzających a tu w wojewódzkim gdzie kazał mi się zgłosić rzeczywiście tylko mama może wyjść do pokoju odwiedzin a dziecko zostaje za szybą...głupio. Wiem bo dzwoniłam. Spróbuję podjechać jeszcze do szpitala gdzie byłam 2razy na patologi może jak byłam u nich hospitalizowana to może mnie umówią tu.
To podobnej wielkości są nasze dziewczyny :)
Moja 32+6 miala 2100 :)
Nooo. Pamiętam , że ostatnio też tak było w 28tc cos ok 1300g

Zobacz załącznik 874000 Zobacz załącznik 873999 Zobacz załącznik 873997
Jasne, ale każdemu dziecku inaczej rosną [emoji5] ja myśle, że do 4 roku życia będzie miała już na pewno za ramiona, takie do pasa, ale wisodmo to moje marzenia :) mi szybko włosy rosną, Bartek po miesiącu u fryzjera gdzie idzie tak na 2 cm podciąć to już ma później takie gęste i o wiele więcej także zobaczymy ;)
Z ciekawostek .. Laura tak jak pisałam urodziła sie łysa tak jak ja , na roczek tez ledwo co na tej główce a potem po roczku nagle kręcone loki !!! Zobaczcie na zdjeciu tu 3 letnia Laura i jej długość włosów .

Mamy z Niemiec!!!
Pytanie za sto punktów. Elternzeit należy zgłosić w pracy 7 tyg przed urodzeniem dziecka czy 7 tyg przed rozpoczęciem? Bo ja już głupia jestem... Gdzieś o tym czytałam, Ze przed rozpoczęciem, czyli by to było najpóźniej tydzień po urodzeniu dziecka. Ale mój mi mówi, ze już muszę i ja nie wiem... Jak to w końcu jest?
Jeżeli dobrze rozumiem to po urodzeniu dziecka jest 8 tyg Mutterschutz. Po tym czasie zaczyna a się Elternzeit i należy 7 tyg przed Elternzeit zgłosić do pracodawcy pisemnie ile czasu chcesz Elternzeit wziąć. Wzór tego podania:
420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png

Załączniki

• 420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png
    420E7A3D-1BDA-4A81-ADBE-0F3D3282D31B.png
    68,5 KB · Wyświetleń: 356
Dzień dobry po południu :p
Ja dziś od 7 na nogach bo musiałam się wykąpać i na 10 jechaliśmy do naszego doradcy finansowego. Czekając aż mąż druknie sobie bilecik z parkomatu małymi kroczkami szłam już w stronę tego biura....i idę idę i patrzę idzie kobietka w ciąży. Niby nic nadzwyczajnego widzieć babę z wielkim brzuchem no nie? :-D ale co mnie rozbawiło. Ta kobiecina miała ubrane leginsy tak zaraz pod brzuchem i do tego różową koszulkę która kończyła się z 3 cm nad pępkiem... na wierzchu brzuchol z rozstępami. Niesmacznie to wyglądało w miejscu publicznym :p

reklama
Jeżeli dobrze rozumiem to po urodzeniu dziecka jest 8 tyg Mutterschutz. Po tym czasie zaczyna a się Elternzeit i należy 7 tyg przed Elternzeit zgłosić do pracodawcy pisemnie ile czasu chcesz Elternzeit wziąć. Wzór tego podania:
Zobacz załącznik 874001
No ja tez tak to właśnie rozumiem. Czyli Ty składasz dopiero jak się dziecko urodzi? Z czystej ciekawości bierzesz rok czy dwa?

Do góry