reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja się wyłożyłam [emoji23]
Hehe
IMG_20180705_135936.jpg

Załączniki

• IMG_20180705_135936.jpg
    IMG_20180705_135936.jpg
    100 KB · Wyświetleń: 349
Jeju ale się dziś wyczekałam na wizytę godzina spóźnienia no ale nic mloda ok wazy 2100 - 32.4tc, przepływy dobre, szyjka długa, zamknięta, gbs pobrany. Następna wizyta 26.07. Myślałam, że umowi mi dziś termin cc a on do mnie, że nie pracuje od miesiąca juz w szpitalu bo na problemy z synem ciągle jakieś rehabilitacje, turnusy i zrezygnował ze szpitala na rok. Najpierw się wkurzyłam ale teraz sobie myślę, że wszystko mi jedno. Wytłumaczył mi co i jak do którego szpitala jechać bo tylko jeden u nas umawia planowane cc. Dał mi skierowanie i w następnym tyg pojadę się umówić ba termin cc. Jedyne co mnie martwi to to, że w tym szpitalu nie ma odwiedzin. Nawet ojca dziecka nie wpuszczają podobno tylko te 2godziny kangurowania może byc a tak to przez szybę. Muszę o to jeszcze dopytać bo to opowieści z serii, ze ktoś tak mówił więc nie jestem pewna

Mamy z Niemiec!!!
Pytanie za sto punktów. Elternzeit należy zgłosić w pracy 7 tyg przed urodzeniem dziecka czy 7 tyg przed rozpoczęciem? Bo ja już głupia jestem... Gdzieś o tym czytałam, Ze przed rozpoczęciem, czyli by to było najpóźniej tydzień po urodzeniu dziecka. Ale mój mi mówi, ze już muszę i ja nie wiem... Jak to w końcu jest?

Jeju ale się dziś wyczekałam na wizytę godzina spóźnienia no ale nic mloda ok wazy 2100 - 32.4tc, przepływy dobre, szyjka długa, zamknięta, gbs pobrany. Następna wizyta 26.07. Myślałam, że umowi mi dziś termin cc a on do mnie, że nie pracuje od miesiąca juz w szpitalu bo na problemy z synem ciągle jakieś rehabilitacje, turnusy i zrezygnował ze szpitala na rok. Najpierw się wkurzyłam ale teraz sobie myślę, że wszystko mi jedno. Wytłumaczył mi co i jak do którego szpitala jechać bo tylko jeden u nas umawia planowane cc. Dał mi skierowanie i w następnym tyg pojadę się umówić ba termin cc. Jedyne co mnie martwi to to, że w tym szpitalu nie ma odwiedzin. Nawet ojca dziecka nie wpuszczają podobno tylko te 2godziny kangurowania może byc a tak to przez szybę. Muszę o to jeszcze dopytać bo to opowieści z serii, ze ktoś tak mówił więc nie jestem pewna

To podobnej wielkości są nasze dziewczyny :)
Moja 32+6 miala 2100 :)

Dobrze, że z małą wszystko ok. Myślałam, że w każdym szpitalu można się umówić na planowane cc.

reklama
No pewnie, że adaptery się przydadzą :)
Mój jest zauroczony wózkiem ale nosidełko powiedział , jest jego. Będzie dumnie woził córkę w wózku ale częściej by chcial zabierać w foteliku [emoji23]

To tylko sen. Nie dobieraj sobie do głowy :*
Za duzO myślisz i to stąd. O której masz wizytę ?

Też swojej jestem ciekawa. Oboje jesteśmy blondynami to może nie mieć włosków lub mieć malutko jasnych. W ogóle ciekawa jestem jak będzie wyglądała , bo to jednak pierwsze dziecko. Ty możesz odwzorować się mniej więcej na dwóch pierwszych ❤️
Chociaż wiadomo, każde dziecko inne.
Jeszcze troszkę i zasypiemy się zdjęciami ❤️ tylko fajnie jak by był jeszcze jeden osobny wątek na dzień w którym urodzilysmy, wagę i zdjęcia :)
Patrząc na zdjęcia z usg to maleństwo bedzie podobne do Laurki czyli mojego męża . Bynajmniej dół - usta , broda, poliki , nos chyba tez . Tylko , ze Laura jest jasna dziewczynka z niebieskimi oczami i jasna karnacja jak ja a moj maź ciemny brunet z brązowymi oczami . No zobaczymy ... dobrze jakby Astrid po nim ciemna była , bo mnie pytają czasami ludzie czy Piotr jest ojcem bliźniąt :))) bo on taki ciemny i ciemne oczy a oni oboje jasni jasne oczy a ze sa dwujajowi to szanse odziedziczenia jakichś cech były jak u rodzeństwa z różnica wieku.

Do góry