reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja Marta na szczęście daje włosy czesac. Na niej nauczyłam się parę fryzurek robić. Ale u nas już panna ma życzenia jak chce być uczesana i nazwy fryzury pochodzą od imion księżniczek zbajek. Typu fryzura na Elsę, Bell itd.
Trzeba być na bieżąco, która księżniczka jaką ma fryzurę [emoji16]

reklama
Jeju, po co ja weszłam z nudów na aliexpress hah, tam są cudne te ciuszki, ale chyba po wypłacie zamówię pare, na rozmiar już 4-6 miesięcy, bo zanim one dotrą to akurat xd
IMG_0709.JPG
IMG_0710.JPG
IMG_0711.JPG
IMG_0712.JPG
IMG_0713.JPG
18ea3dad00bd4aa5b6ec6bfedd728a99.jpg

Załączniki

• IMG_0709.JPG
    IMG_0709.JPG
    169,9 KB · Wyświetleń: 342
  • IMG_0710.JPG
    IMG_0710.JPG
    96,3 KB · Wyświetleń: 363
  • IMG_0711.JPG
    IMG_0711.JPG
    176,7 KB · Wyświetleń: 355
  • IMG_0712.JPG
    IMG_0712.JPG
    119 KB · Wyświetleń: 353
  • IMG_0713.JPG
    IMG_0713.JPG
    94,3 KB · Wyświetleń: 356
Słyszałam o metodzie 4xS
Spacery , sprzątanie , schody , seks :) zamierzam ja wdrożyć w życie od 18.07 :)
Chociaż ja się bardzo dużo ruszam ale moja szyjka 3,5 cm nie rusza :p
U mnie 4×s się nie sprawdziło w obydwu ciazach ;) urodziłam dopiero w 41 tyg więc to zależy od ....cholera wie czego ;)

To i ja się witam gorąco bo na dworze skwar jak nie wiem. Ale ponoć jutro ma zelzec;)

@miloscwczasachpopkultury Nie chce podcinsc Ci skrzydeł w sensie dopuszczania włosów u córci ale z własnego doświadczenia moich kudlatych córek powiem Ci że w wieku 3 lat chyba nie da się wyhodować warkocza do pupy. Moje córki rodziły się kudłate bardzo i włoski niescinane nigdy. Włosy rosną ale dziecko też;) moja córka ma dziś właśnie 3 latka i włosy nieco za swoje małe łopatki. Wrzucę jakieś foto. Wrzucam z zimy.

Ja dziś też leniwie. W ogóle jak mój wyjeżdża to mam spokojniej i mniej obowiązków. My z dziewczynami jemy obiadki mniej skomplikowane no i chyba mój mąż bardziej bałagani niż dzieci ;)
Zaraz ogarnę szafę młodszej córki zęby powyrzucac to co za małe. Potem prysznic, obiadek (dziś moje ulubione kotleciki pyrkowo-serowe z sosem tzaziki) i zmykam Leona oglądać;) trzymajcie kciuki.

No i jeszcze urodziny córci ale nie spodziewamy się gości. Mówiłam o torciku któraś chciała obejrzeć A on taki niepokazowy :) to bardziej ptasie mleczko na okrągło. Na taka pogodę i dla dzieci uznałam że to najlepszy pomysł. Smakuje w każdym razie lepiej niż wygląda;)
Uwielbiam takie lekkie ciasta jak ptasie mleczko :) narobiłaś mi apetytu a ja mam jedzenie ograniczać
Trzymam kciuki

Zobacz załącznik 873887

Pomocy co jeszcze zamówić ?
Oczywiście mam kosmetyki dla małego wiec nie zamawiam .
Alantan, gaziki jałowe na pewno jeszcze brałam
Aha a kupujecie wazelinę żeby mieć do termometru jakby trzeba było zmierzyć temperaturę przez pupkę? Bo w tej książce tak podpowiadają Zobacz załącznik 873890
Nie, bo termometr mam tylko bezdotykowy.

Dziewczyny sorki za negliż, ale czy mam tylko wrażenie czy ten nasz domek córci troszkę się obniżył? [emoji85][emoji85][emoji85]Zobacz załącznik 873900
Troszkę niżej na moje masz :)

Ja dzisiaj już od 6 nie śpię, kot przyszedł od dziewczyny i płakał pod oknem zeby go wpuścić [emoji3] ja już chyba mam syndrom wicia gniazda, ciagle chodzę i sprzątam, teraz wzięłam sie za spiżarke, czekam na męża bo wymyśliłam ze koniecznie jeszcze trzeba jedna ścianę pomalować, już czuje jego zachwyt [emoji23]
Wczoraj po raz setny układałam rzeczy dla małej w komodzie, do szpitala ubranek nie biorę ale zastanawiałam sie co wziąć na wyjście? zakładam ze urodzę do końca lipca ([emoji120]) i ma być cieplutko, to myślicie ze body z długim czy krótkim rękawem będzie okej?

Udało się sprzedać mój bilet na koncert . Cieszę się, że chociaż kasa mi nie przepadla.
I dobrze bo kaske możesz wydać na coś innego :)
Ja dzisiaj już od 6 nie śpię, kot przyszedł od dziewczyny i płakał pod oknem zeby go wpuścić [emoji3] ja już chyba mam syndrom wicia gniazda, ciagle chodzę i sprzątam, teraz wzięłam sie za spiżarke, czekam na męża bo wymyśliłam ze koniecznie jeszcze trzeba jedna ścianę pomalować, już czuje jego zachwyt [emoji23]
Wczoraj po raz setny układałam rzeczy dla małej w komodzie, do szpitala ubranek nie biorę ale zastanawiałam sie co wziąć na wyjście? zakładam ze urodzę do końca lipca ([emoji120]) i ma być cieplutko, to myślicie ze body z długim czy krótkim rękawem będzie okej?
Jeden zestaw mam kaftanik i polspiochy a jakby był mega upał to uszykowalam body z krótkim i pół śpiochy tez

reklama
A ja dziś na szczęście obudziłam się bez bólu głowy :) i humor zaraz lepszy bo mój jutro wraca a poza tym właśnie siedzę u fryzjera z farbą na głowie bo trzeba się zrobić na bóstwo przed porodem żeby jak kura domowa nie wyglądać :)

Do góry