reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie synek też miał dłuższe włosy .to zdjęcie jak miał 7 msc , po domu robiłam mu kucyk żeby włosy nie leciały w oczy :D a jak miał 8 msc to wkoncu poszliśmy do fryzjera :D teraz jak mała bedzie miała też takie wloski to nie będziemy musieli ścinać tak szybko :D Zobacz załącznik 873905

Jaki kudłaczek [emoji28][emoji173]️[emoji7][emoji93]

reklama
Po 36 to normalne , że już się obniża. Kiedyś musi :D
A ja się zastanawiam czy takie moje prawie ciągle leżenie nie opóźni mi porodu ?
Nie chciałabym urodzić w 40 TC [emoji16]
Ma to jakieś znaczenie , że leżę ?

Słyszałam o metodzie 4xS
Spacery , sprzątanie , schody , seks :) zamierzam ja wdrożyć w życie od 18.07 :)
Chociaż ja się bardzo dużo ruszam ale moja szyjka 3,5 cm nie rusza :p

Hmm jeśli musisz to leż, ale tez może być później problem z porodem jak będą takie mięśnie zastałe i raz na jakiś czas lepiej wstać i chwilkę po pokoju chociażby pochodzić jeśli oczywiście jesteś w stanie, nic na sile :) urodzic i tak urodzisz także spokojnie [emoji5]
Nie no, wstaje. Robię obiad, idę do łazienki. Normalnie funkcjonuje. Ale dużo też leżę. Czasem z nudow, czasem bo ten tyłek boli. No i dużo leżałam przez szyjkę. Dzisiaj wyjdziemy na spacer, ale jak ten skwar trochę puści

reklama
Oj z tym czesaniem to się nie nastawiaj :D ta nasza mała jak trzeba ją uczesać , a włosy długie to darcie, krzyki, uciekanie. Trzeba sposobem ja podchodzić. Ale żeby związała włosy też jest ciezko. A ja nie lubię jak jest gorąco a lata jak mała czarownica , włosy do buzi wchodzą i cała mokra jest. Mam w domu taki płyn z brokatem na opakowaniu i za każdym razem jak jej psikam to mówię, że jej się włosy świeca , da się uczesać , robię kucyka , spinam spinkami i wygląda jak człowiek :)
Moja Marta na szczęście daje włosy czesac. Na niej nauczyłam się parę fryzurek robić. Ale u nas już panna ma życzenia jak chce być uczesana i nazwy fryzury pochodzą od imion księżniczek zbajek. Typu fryzura na Elsę, Bell itd.

Do góry