reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja nie odmawiam sobie całkowicie w ciąży, wszytko z umiarem. Ale piję raz na jakiś czas, tak jak i przed ciążą z resztą. Średnio lubię, czasami najdzie mnie ochota
Ja mało kiedy pije ale dlatego że nie mam smaka. Ale tak się składa że po tych rozwodach na temat coli już mam smaka i proszę męża o podróż do sklepu po cole [emoji23] zastanawiam się na co jeszcze mam smaka i jak tu się dziś rozpieścić [emoji23]

No często ostatnio ta cola jest, aż wstyd, ale nie mogę się powstrzymać tzn taka mała puszka 200 ml ;) nic mnie nie boli, zero dolegliwości.
Ja też cole polubiłam bardziej i nic mi nie dolega. Mężowi mówię że przecież muszę robić coś niedobrego;)
@Ankan , daj znać czy dziecię się przekrecilo, trzymam mocno kciuki
@Ewka34 na którą jutro wizytujesz? Ja też jutro ale jakoś wieczorem.w sumie czekam na SMS z przypomnieniem bo nie zapisałam nigdzie. Oj... Mam lęk przed ta wizyta. Może to już ostatnia w dwupaku;)

Mhmm.. a prominiowalo ci na brzuch? Cos w rodzaju dlugiego mocnego kopa np? Bo ja przy porodzie takich nie mialam ,a dzis to mnie zginalo od rana :/ tak jakby skurcz z tylu ale taki jakby dlugi kopniak i promieniowal na przod..
Ciężko mi powiedzieć czy te skurcze promieniowały na brzuch czy po prostu czułam słabe skurcze brzucha. Bo te na brzuchu to byłyby bez problemu do zniesienia. Tylko w krzyży najbardziej odczuwałam

Ja też cole polubiłam bardziej i nic mi nie dolega. Mężowi mówię że przecież muszę robić coś niedobrego;)
@Ankan , daj znać czy dziecię się przekrecilo, trzymam mocno kciuki
@Ewka34 na którą jutro wizytujesz? Ja też jutro ale jakoś wieczorem.w sumie czekam na SMS z przypomnieniem bo nie zapisałam nigdzie. Oj... Mam lęk przed ta wizyta. Może to już ostatnia w dwupaku;)
Ja mam na 11 :p

Wiesz ktg nie wskazuje bólu tylko jak duże są skurcze u ciebie się nie pisały ale bolały a znowu ja z synem skurcze pisały się 90-100 a ja czułam jakbym 40 miała położne nie kumaly co się dzieje dały mi oxy a i tak du...
Więc co kobieta to indywidualny przypadek a nie stety położne i lekarze mają swoje zdanie
Ale jak się mają skurcze krzyżowe pisać jak 'sondy'* ktg są umovowane na brzuchu :) takie skurcze na ktg się nie piszą i nie ma przy nich postępów porodu

Wiesz ktg nie wskazuje bólu tylko jak duże są skurcze u ciebie się nie pisały ale bolały a znowu ja z synem skurcze pisały się 90-100 a ja czułam jakbym 40 miała położne nie kumaly co się dzieje dały mi oxy a i tak du...
Więc co kobieta to indywidualny przypadek a nie stety położne i lekarze mają swoje zdanie
Ja akurat trafiłam na bardo mądra położna która postawiła się lekarzowi i opieoezyla że krzyżowe się nie piszą i potem mi wytłumaczyła dlaczego się nie piszą.

Właśnie dzwoniła do mnie znajoma, ma termin na 15 lipiec a Mały juz waży 4 kg :D
I szyjka wysoko, Maly wysoko nic sie.nie szykuje masakra. Jak do 19tego nie urodzi to ma cc bo się boją, że będzie bardzo duzy :)
A Ona tak spuchla, że palcami od nóg nie może ruszać:/
To faktycznie spory dzidziuś ale ta opuchlizna to chyba nie jest normalna. Lepiej niech to skontroluje bo to może być niebezpieczne.

Ja nie odmawiam sobie całkowicie w ciąży, wszytko z umiarem. Ale piję raz na jakiś czas, tak jak i przed ciążą z resztą. Średnio lubię, czasami najdzie mnie ochota
Wszystko jest dla ludzi, z umiarem tak naprawdę. Wiadomo, ze nie zdrowe, ale tak samo dla normalnego człowieka, nie tylko kobiety w ciazy :p Zreszta co teraz jest zdrowe :/

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry