reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To ja też wrzucę do prania :)
Na 30?40°?
Muszę czekać na resztę paczek. Bo upiore już wszystko razem. Pościel z łóżeczka, prześcieradło, baldachim, pościel do wózka i ta wkładkę, trochę ubranek. Byle by pralkę zapełnić. Niech już wszystko czeka na malutka. Szkoda , że laktstor będzie dopiero w poniedziałek :( na niego najbardziej chyba czekam.
Tak, normalnie 40 st puściłam z innymi rzeczami dla dziecka[emoji4]

Biedna. No tak , bo arbuz tyle wody ma w sobie hehe :) przynajmniej się oczyscilas ładnie :)
A wózek już macie ? Mi dzisiaj w końcu przyjdzie, bo wczoraj był problem z kurierem :)

Pierzecie nowe części wózka lub fotelika ? Chyba nie ma sensu ? :)
Ja nie piorę [emoji14] wyprałam tylko prześcieradełko do wózka :)

Klaudia pochwal się wózkiem jak rozłożycie [emoji16]

Wozek mam jeszcze po córce. Stwierdziłam, że na nowy szkoda kasy, bo jej wozek bardzo lubiłam. Później tylko dokupię nowa spacerówkę. Mamy Jedo Bartatina.
Ładny wózek :) weszłam w ogólna grafikę :) pewnie, że skoro się nadaje to nie ma co kupować drugiego :) ja zamierzam po małej sprzedać, bo nie jest neutralny a po drugie, planujemy drugie dziecko za +5lat :) szkoda ,żeby tyle leżał.

Mówię mu , że przy laktatorze będzie butelka to akurat się przyda do karmienia małej odrazu po odciągnięciu gdyby trzeba było. To już zdziwiony , że po co wcześniej kupiłam dwie inne. Że nie przemyślałam i tylko się zawalamy wszystkim. No miał racje, ale koniec koncow, może się przydać [emoji23] dzisiaj rano przyszedł email , że laktstor będzie dopiero w poniedziałek a smoczek z butelka , bo zamawiałam osobno, dzisiaj lub jutro. To żeby nie wiedział , że taki drogi ten smoczek, powiedziałam , że smoczek wyślą osobno żeby nie czekać, a w ramach przeprosin za opóźniona paczkę z laktatorem dorzuca jeszcze butelkę do smoczka. Myśli , że butelka i smoczek w cenie laktatora. Trzeba się ukrywać haha [emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Właśnie wczoraj rozmawiałam z K na temat amolu. Czy by pomogl, czy w ogóle wolno w ciazy. To powiem żeby mi kupił Amol i ten plaster z węgla.
Termoforu nie mam :/ myślałam o zimnych okładach. A mówisz o ciepłych ? To będę coś myślała dzisiaj. Dziękuje ;-*
Klaudia mi lekarz taki młody , rodzinny jak mnie właśnie wtedy bolały plecy to powiedział żeby mi nie przyszło do głowy smarować amolem bo to tak jakbym go wypiła, że przez skórę też przenika. Ale wtedy była rozmowa o tym na forum i okazuje się że zależy od lekarza. Jak zwykle każdy mówi co innego . Ja nie smarowalam :) Także lepiej zapytaj swojego :)

Dzień dobry:) ja wstałam dziś przed 9, właśnie zjadłam śniadanie :) U mnie dziś upał się szykuje..wczoraj mój mąż zaczął rozkręcać półki i szafę w sypialni..dziś pewnie ją przeniesie do salonu, a w sobotę planuje pomalować sypialnię :D w końcu później złoży komodę i będę mogła prasować ubranka :D :)

reklama
Podobno lepiej wyprać. Do produkcji używane są silne środki chemiczne, barwiące. Poza tym czasem też stoją gdzieś, kurza się.
Lepiej przeprac skoro ma to mieć kontakt z maluchem.

Dokładnie tak. Ciuszki przecież nowe kupując w pepco czy gdziekolwiek, ręczniki, kocyki i pościel pierzemy także wózek jakbym miała nowy to i tak bym go przeprala lekko gąbeczką na dworze i niech się suszy, skoro takie upały. My w sobotę będziemy nasz prac, ale mamy używany. 2 gondole będą do ogarnięcia [emoji5][emoji16]

Do góry