Można można. Tylko musi być dobry masażysta który wie jak się z ciężarna obchodzić. Do mojego taty nie jedna chodziła. Mnie w obu ciążach masowalprzez ciaze nie mozna masowac?
reklama
E
Ewka34
Gość
Cudneeee ❤❤❤❤
G
gosc12
Gość
Powiedziała , że wywoła poród .. no ale w sumie ja jestem w takim tygodniu , że jakie to ma znaczenie ?przez ciaze nie mozna masowac?
G
gosc12
Gość
I jest ok ?Tak, też polecam ten termometr[emoji23][emoji16]
G
gosc12
Gość
Dlaczego nie możesz masaży?
Mój tato jest masażysta z ponad 30 letnim stażem. I można wykonywać ciężarnym masaże. Oczywiście masażysta musi wiedzieć jakie pozycje i jaki masaż jest bezpieczny w ciąży. Do mojego taty nie jedna ciężarna chodziła. Mnie w ciąży z synem też masowal. Teraz z Mają też.
No mój K raczej nie ma takiej wiedzy .. ale jak masował pośladek i kawałek powyżej , to trochę mi się rozluźnił ten mięsień. Robi to delikatnie ale tka umiejętnie, że jest mi po prostu dobrze. Chyba nie może zaszkodzić ?
Przecież nie masujesz brzucha.Powiedziała , że wywoła poród .. no ale w sumie ja jestem w takim tygodniu , że jakie to ma znaczenie ?
Gienio
Fanka BB :)
Tez mi chcieli wpisać termin Cc na 13 sierpnia , ale zmienili na 10 sierpnia na 13 zeby miec cięcie musiałabym przyjechać juz 12 na noc do szpitala i potem rano zabieg , wiem ze ciezko było by mu tam zasnąć ze stresu , wiec wole w piątek na 11.30 na czczo po nocy u mnie w domu. Zreszta .. o ile dotrwam do tego terminuBo wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i jak szybko zagnieżdżane.
Ja np powinnam z Om mieć termin na 29 sierpnia. Ale że owu miałam szybko i zagnieżdżanie też 21 dc test ciążowy pozytywny i beta pozytywna. Usg prenatalne też potwierdziło że ciąża starsza i mój lekarz liczy mi tak jak wynik bety i usg termin na 21 sierpnia a cc 13 sierpnia także nie ma co tak na prawdę przykładać wagi do ostatniej miesiączki. Bo na jej podstawie wylicza się tylko orientacyjny termin porodu a wiek ciąży to już inna bajka bo właśnie różnie może być owu czy zagnieżdżanie
Jeśli masuje odcinek kręgosłupa tam skąd promieniuje, posladek, kość ogonowa, delikatnie nic Ci nie będzie. Ty albo musisz siedzieć albo leżeć na lewym boku.No mój K raczej nie ma takiej wiedzy .. ale jak masował pośladek i kawałek powyżej , to trochę mi się rozluźnił ten mięsień. Robi to delikatnie ale tka umiejętnie, że jest mi po prostu dobrze. Chyba nie może zaszkodzić ?
Nie masuje Ci brzucha czy brodawek żeby wywołać akcje skurczowa.
karkula309
Dokładnie mi też to tak lekarz tłumaczyl. Jeszcze zabronił masować pleców powyżej gości ogonowej , tam gdzie z drugiej strony jest brzuch. Ale sama kość ogonowa i od kości w dół jak najbardziej.Jeśli masuje odcinek kręgosłupa tam skąd promieniuje, posladek, kość ogonowa, delikatnie nic Ci nie będzie. Ty albo musisz siedzieć albo leżeć na lewym boku.
Nie masuje Ci brzucha czy brodawek żeby wywołać akcje skurczowa.
Mi mówił żeby rozmasowywac dwoma palcami miejsce skąd promieniuje bol.
Ja to nawet na masaże w ciąży chodziłam.. oh jakie to było przyjemne
reklama
GorzkaPomarańcza
Właśnie też mi się tak wydawałoMożna można. Tylko musi być dobry masażysta który wie jak się z ciężarna obchodzić. Do mojego taty nie jedna chodziła. Mnie w obu ciążach masowal