reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hejka[emoji846] ja po wizycie, dzisiaj 34+6, mała wazy 2480g, miałam pobrany Gbs, szyjka trzyma co mnie w sumie dziwi po moim przygodach, także wszystko w porzadeczku [emoji4] już nie mogę sie doczekać tego bąbla małego [emoji7] odebrałam wózek, mam fotelik, odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z ubrankami z reserved i jak na razie kończę shoppingi[emoji3]
Z mniej przyjemnych rzeczy to jutro bedą mi usuwać 8ke, myślałam ze dentysta mnie ominie ale jednak nie [emoji20]
Co do sluzu to ja mam tez taki wodnisty a czasami takie ciągnące sie gluty ble. Już myślałam ze czop, ale skoro wszystko trzyma to jednak śluz.
Biorę sie za jedzonko i kończę literki które wycinałam ze styropianu, muszę je pomalować i przystroić [emoji3] Zobacz załącznik 873346Zobacz załącznik 873347Zobacz załącznik 873348
Śliczny wózek , a ten fotelik ❤️ zakochałam się w nim, chyba Lustysia ma taki sam ?:)
Fajnej , że po wizycie same dobre wiadomości :)
Dziewczyny chodzę po tym internecie i nie ogarniam, może mi pomożecie z termometrem wielofunkcyjnym takim do mierzenia temperatury dziecka, wody, mleka? Który jest dobry i nie ściemnia z temperatura?
Ja zamówiłam taki :
Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png

Pamiętam , że pisały dziewczyny o nim i go polecaly. Przyjdzie w tym tygodniu. :)

E tam, jakoś nie wydaje mi się żeby któraś z nas była już na wylocie [emoji14] no może tylko Klaudia, bo ma najwcześniej termin i bóle wszystkie jakie można mieć. Na lipcówkach to wcześniej coś się chyba działo, były czopy, wody, jakieś przypuszczenia, że zaraz któraś urodzi [emoji14]
Ja to się czuje różnie. Przez chwilę, że jeszcze w nocy urodzę, bo od kad odstawiłam leki to brzuch twardnienie co chwilę, skurcze, jakiś śluz a za chwilę odczucie, że urodzę w terminie lub po :p
Ja to myślę, że Ewka będzie przede mną :D
A w sumie dwa dni po mnie termin na Oliwka, więc też nic nie wiadomo :) nie ma co patrzeć na termin, szyjki itp. bo to wszystko na dwoje babka wróżyła :D
Klaudia ja mam wrażenie, że co chwilę jakieś okropieństwa w ciąży mi się trafiają. To nie jest tak, że rwa kulszowa cały czas trzyma mocno. Nie przejdzie, ale powinno się zmniejszyć. Mi fizjoterapeuta polecił jedno ćwiczenie. Tak jak byś koci grzbiet robiła, tylko kręć kółeczka pupą. Sprawdziłam i pomaga. Dobrze, że masz teraz pomoc.

Karokao ładnie już malutka waży [emoji16] super wózek.

Maljan też mam nadzieję, że jeszcze te trzy tygodnie wytrwam [emoji1]

Miłość w czasach popkultury na szczęście takie nagłe porody rzadko się zdarzają. Chyba, że w terminie. To ja się wtedy nie obrażę. Miłego spacerku.

GorzkaPomarańcza ja dziś w końcu wyprałam większość ubranek. Za tydzień już tylko większe wypiorę i jeszcze tylko fotelik i gondola [emoji16]

Ojj. Nie dam rady kroku zrobić tylko włóczę nogę za sobą, a co dopiero kółeczka robić. Nie uda mi się coś takiego. Ale dziękuje
No masz rację, jest czas, że wstanę , ledwo ale wstanę. I pójdę do łazienki czy kuchni. Ale są momenty, dość często, że mnie złamie i nie wstaje z podłogi, z toalety lub nie przesunę się na łóżku. Zostaje mi płakać z bólu i bezsilności. Ale już chyba po dwóch dniach się przyzwyczailam :(

Załączniki

• Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png
    148,2 KB · Wyświetleń: 343
Dziewczyny mam pytanie. Czy słyszycie nieraz ruchy dziecka? Tak tak. Nie czy czujecie tylko czy słyszycie? Ja albo mam jakieś schizy albo słyszę co innego. Już parę razy słyszałam takie chlupnięcie, plusknięcie, jakby rybka ogonkiem w wodzie machnęła taki dźwięk pojedynczy. To wtedy kiedy mały mi się wierci. Czy to możliwe w ogóle że jak dziecko się poruszy w tych wodach to tak może być słychać? No ja ten dźwięk przypisuje do małego, ale może to z mojego żołądka, jelit.. nie wiem.. z Natalką w ciąży nie zauważyłam czegoś takiego. Dziwne bardzo..
Nie[emoji16] A nawet jakbym coś słyszała to bym to przypisała jelitom

klaudiaa975 ja bym nie brala apapu, bo na zadne bole mi nigdy nie pomogl a szkoda zebys siebir i mala faszerowala na darmo. Predzej probuj z okladami, masazami i cwiczeniami tak jak dziewczyny podpowiadaja [emoji8] mi na bole kregoslupa tylko cwiczenia pomagaly
Wzięłam wczoraj dwa i dzisiaj jeden. I jestem tego samego zdania co ty. Gdyby jeszcze pomagała ta tabletka to bym w ostateczności wzięła ale jest zero poprawy po niej. Więc nie ma co się faszerowac.
Masaży nie mogę , a pomagały :/

Śliczny wózek , a ten fotelik [emoji173]️ zakochałam się w nim, chyba Lustysia ma taki sam ?:)
Fajnej , że po wizycie same dobre wiadomości :)

Ja zamówiłam taki : Zobacz załącznik 873416
Pamiętam , że pisały dziewczyny o nim i go polecaly. Przyjdzie w tym tygodniu. :)

Ja to się czuje różnie. Przez chwilę, że jeszcze w nocy urodzę, bo od kad odstawiłam leki to brzuch twardnienie co chwilę, skurcze, jakiś śluz a za chwilę odczucie, że urodzę w terminie lub po [emoji14]
Ja to myślę, że Ewka będzie przede mną :D
A w sumie dwa dni po mnie termin na Oliwka, więc też nic nie wiadomo :) nie ma co patrzeć na termin, szyjki itp. bo to wszystko na dwoje babka wróżyła :D

Ojj. Nie dam rady kroku zrobić tylko włóczę nogę za sobą, a co dopiero kółeczka robić. Nie uda mi się coś takiego. Ale dziękuje
No masz rację, jest czas, że wstanę , ledwo ale wstanę. I pójdę do łazienki czy kuchni. Ale są momenty, dość często, że mnie złamie i nie wstaje z podłogi, z toalety lub nie przesunę się na łóżku. Zostaje mi płakać z bólu i bezsilności. Ale już chyba po dwóch dniach się przyzwyczailam :(
Tak, też polecam ten termometr[emoji23][emoji16]

Wzięłam wczoraj dwa i dzisiaj jeden. I jestem tego samego zdania co ty. Gdyby jeszcze pomagała ta tabletka to bym w ostateczności wzięła ale jest zero poprawy po niej. Więc nie ma co się faszerowac.
Masaży nie mogę , a pomagały :/
Dlaczego nie możesz masaży?
Mój tato jest masażysta z ponad 30 letnim stażem. I można wykonywać ciężarnym masaże. Oczywiście masażysta musi wiedzieć jakie pozycje i jaki masaż jest bezpieczny w ciąży. Do mojego taty nie jedna ciężarna chodziła. Mnie w ciąży z synem też masowal. Teraz z Mają też.

reklama
Do góry