Lustysia
Fanka BB :)
Prawie jak nasza malutka w brzuszkuO jak się zakrył lapką , chyba nie chciał zdjecia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Prawie jak nasza malutka w brzuszkuO jak się zakrył lapką , chyba nie chciał zdjecia
Ogólnie w ciazy to jest normalne jak jest podwyzszone. Ja wczoraj mialam 140/ 85 i lekarz nic nie mowil, polozna tez nie. Z tym pulsem u Ciebie przesadaJa wiem ze to groźne ale będąc w szpitalu olewali to ciśnienie wiec pewnie panikuje , a puls miałam nawet 150
Jeszcze trochę i się pokażePrawie jak nasza malutka w brzuszku
Nie mam pojęcia. Teraz znowu gęsty żółty. Nie miałam nigdy a pojawił się dzisiaj, po tych skurczach i bólach brzuchu. Pierw woda, później biały, a przed chwilą żółty. I znowu kluajcy ból brzucha. Byle do niedzieli i ja chce rodzićTo może zadzwoń do gina albo jedź na IP. Może ten śluz to czop albo sączące się wody, a wymioty to też może jakieś oznaki zbliżającego się porodu. Albo z wykończenia po tych Twoich bólach.
Mój też jak gotował wczoraj makaron to pytał czy 2 łyżki starcza żeby posolić. Mówię mu , że na oko niech nasypie bo ja nie wiem ile będzie odpowiednio. Ja wszystko tak robię i nigdy nie przesole chyba już odruch jakiśBrzmi ciekawiemoj z kolei jak gotuje musi miec odmierzone wszystkie proporcje ,jak w przepisie,i dziwi sie mi jak mozna gotowac "na oko"moja cora widze teraz jak gotuje ,ze ma to samo co on
WiemOj to wdech i wydech. Dobrze, ze masz wizytę u specjalisty i daj znac po co się okazało. Hmm, mi te wszystkie objawy wyglądają na zbliżający się poród, ale mogę się oczywiście mylić. Możesz już być o maleństwo spokojna, bo jesteś już w tym tyg, ze urodzi się zdrowiutkie i na pewno samodzielne
Nie no , musisz myśleć pozytywnieBiedna ale tak jak mówisz coś za coś. To ja się już w ogóle zacznę stresować skoro miałam całe te 8 miesięcy bez żadnych mdłości, bólu, skurczy, wizyt w szpitalu itd. Ciekawa jestem jaki mi poród córcia szykuje w takim razie.
Ale dziś mnie mój zdziwił, bo zawsze chodzę bez bluzki i w staniku i majtach po meiszkaniu, a dziś wszedł i taka przerażona mina do mnie, że „ale Ci brzuszek opadł na dół” także coś w tym musi być, bo faceci to wzrokowcy, a ja już przez codziennie patrzenie na siebie w lusterku nie odróżniam
Powiedziała , że do porodu nie przejdzie na pewnoBiedna lez najwięcej jak się da i odpoczywaj! Może jeszcze przejdzie!
Dziękuje [emoji9]Biedna odpoczywaj kochana ,bedzie dobrze :*
Mi nie pozwoliła żeby Kamil rozmasowywal.No to jednak to samo co miałam na początku więc pewnie ból podobny i te same zalecenia, czyli żadne [emoji53] u mnie to trwało z 2 tygodnie.. oby u ciebie szybciej poszło . Mnie jak łapał ten ból że nie mogłam się ruszyć czy przekręcić to pomagało rozmasowywanie przez męża. Tylko że mi lekarz pokazywał jak to robić by pomogło
Nooo o tym samym myślałam, tydzień już nawet niezły, a waga taka malutkaNo i fajnie[emoji4] Jak dzisiaj przeczytałam, że to dzieciątko urodziło się z wagą 1860 g i w 34 tc, to mi się gorąco zrobiło[emoji852] Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze[emoji16]
Ja tez na jutro mam umowiona wizyte wlasnie na leczenie osemki ale dentystka powiedziala, ze moge na razie o tym zapomnieć bo niewiadomo czy nie trzeba bedzie wyrywac. A Tobie ta osemka tak.przeszkadza, ze juz teraz bedziesz robic?Hejka[emoji846] ja po wizycie, dzisiaj 34+6, mała wazy 2480g, miałam pobrany Gbs, szyjka trzyma co mnie w sumie dziwi po moim przygodach, także wszystko w porzadeczku [emoji4] już nie mogę sie doczekać tego bąbla małego [emoji7] odebrałam wózek, mam fotelik, odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z ubrankami z reserved i jak na razie kończę shoppingi[emoji3]
Z mniej przyjemnych rzeczy to jutro bedą mi usuwać 8ke, myślałam ze dentysta mnie ominie ale jednak nie [emoji20]
Co do sluzu to ja mam tez taki wodnisty a czasami takie ciągnące sie gluty ble. Już myślałam ze czop, ale skoro wszystko trzyma to jednak śluz.
Biorę sie za jedzonko i kończę literki które wycinałam ze styropianu, muszę je pomalować i przystroić [emoji3] Zobacz załącznik 873346Zobacz załącznik 873347Zobacz załącznik 873348
Bo tutaj jest nas duzo mniejAle na tym naszym forum tutaj spokojniutko jeśli chodzi o porody
Ja mam przeczucie, że urodzę blisko terminu albo max tydzień wcześniej [emoji16] Mimo, że szyjka mi się skraca od 30 tygodnia, teraz w piątek dowiem się jaka jest obecnie. Więc jakoś spokojnie do tego podchodzę i mówię mojemu, że mamy raczej jeszcze 3-4 tygodnie [emoji16][emoji16][emoji16] Zdziwię się jak by się zaczęło u mnie tak jak ty mówisz [emoji16]Może i tak mi lekarz mówi, ze z ciąża to różnie bywa. Naprawdę zdarzają się porody nagłe tzn bez objawów i ja rozumiem, ze ktoś kto ma objawy raczej pierwszy na logikę urodzi, ale ja tam sama już nie wiem różnie to bywa. Ja mam nadzieje, ze 15-20 lipca mojej się tez zachce przewietrzyć na dworek :3
Dziękuje :-* czuje , że to tak blisko do spotkania z nią a jednak tak dalekoTrzymaj się Kochana.... bądź dzielna... Jeszcze troszkę i nagrodę będziesz tulić w ramionach :*!!!