reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To może zadzwoń do gina albo jedź na IP. Może ten śluz to czop albo sączące się wody, a wymioty to też może jakieś oznaki zbliżającego się porodu. Albo z wykończenia po tych Twoich bólach.
Nie mam pojęcia. Teraz znowu gęsty żółty. Nie miałam nigdy a pojawił się dzisiaj, po tych skurczach i bólach brzuchu. Pierw woda, później biały, a przed chwilą żółty. I znowu kluajcy ból brzucha. Byle do niedzieli i ja chce rodzić
emoji29.png

Brzmi ciekawie
emoji23.png
emoji23.png
moj z kolei jak gotuje musi miec odmierzone wszystkie proporcje ,jak w przepisie,i dziwi sie mi jak mozna gotowac "na oko"
emoji23.png
moja cora widze teraz jak gotuje ,ze ma to samo co on
emoji23.png
Mój też jak gotował wczoraj makaron to pytał czy 2 łyżki starcza żeby posolić. Mówię mu , że na oko niech nasypie bo ja nie wiem ile będzie odpowiednio. Ja wszystko tak robię i nigdy nie przesole :D chyba już odruch jakiś :D
Oj to wdech i wydech. Dobrze, ze masz wizytę u specjalisty i daj znac po co się okazało. Hmm, mi te wszystkie objawy wyglądają na zbliżający się poród, ale mogę się oczywiście mylić. Możesz już być o maleństwo spokojna, bo jesteś już w tym tyg, ze urodzi się zdrowiutkie i na pewno samodzielne :)
Wiem ❤️
Biedna :( ale tak jak mówisz coś za coś. To ja się już w ogóle zacznę stresować skoro miałam całe te 8 miesięcy bez żadnych mdłości, bólu, skurczy, wizyt w szpitalu itd. Ciekawa jestem jaki mi poród córcia szykuje w takim razie.

Ale dziś mnie mój zdziwił, bo zawsze chodzę bez bluzki i w staniku i majtach po meiszkaniu, a dziś wszedł i taka przerażona mina do mnie, że „ale Ci brzuszek opadł na dół” także coś w tym musi być, bo faceci to wzrokowcy, a ja już przez codziennie patrzenie na siebie w lusterku nie odróżniam
Nie no , musisz myśleć pozytywnie :)
A najlepiej poćwicz sobie trochę. Mi neurolog powiedziała, że mam skrzywiony kręgosłup, ale to już od dawna, nie leczony, więc to dodatkowo utrudnia, a jeszcze w ciąży powinno się ćwiczyć. Mam kręgosłup do dupy i stało się tak jak się stało [emoji29]
Biedna :( lez najwięcej jak się da i odpoczywaj! Może jeszcze przejdzie!
Powiedziała , że do porodu nie przejdzie na pewno :(
Biedna :( odpoczywaj kochana ,bedzie dobrze :*
Dziękuje [emoji9]:(

No to jednak to samo co miałam na początku więc pewnie ból podobny :) i te same zalecenia, czyli żadne [emoji53] u mnie to trwało z 2 tygodnie.. oby u ciebie szybciej poszło . Mnie jak łapał ten ból że nie mogłam się ruszyć czy przekręcić to pomagało rozmasowywanie przez męża. Tylko że mi lekarz pokazywał jak to robić by pomogło
Mi nie pozwoliła żeby Kamil rozmasowywal.
Dwa tygodnie ?:( To i tak lepsze niż tak jak ona powiedziała , że nie minie do póki nie urodzę :(

Hejka[emoji846] ja po wizycie, dzisiaj 34+6, mała wazy 2480g, miałam pobrany Gbs, szyjka trzyma co mnie w sumie dziwi po moim przygodach, także wszystko w porzadeczku [emoji4] już nie mogę sie doczekać tego bąbla małego [emoji7] odebrałam wózek, mam fotelik, odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z ubrankami z reserved i jak na razie kończę shoppingi[emoji3]
Z mniej przyjemnych rzeczy to jutro bedą mi usuwać 8ke, myślałam ze dentysta mnie ominie ale jednak nie [emoji20]
Co do sluzu to ja mam tez taki wodnisty a czasami takie ciągnące sie gluty ble. Już myślałam ze czop, ale skoro wszystko trzyma to jednak śluz.
Biorę sie za jedzonko i kończę literki które wycinałam ze styropianu, muszę je pomalować i przystroić [emoji3] Zobacz załącznik 873346Zobacz załącznik 873347Zobacz załącznik 873348
Ja tez na jutro mam umowiona wizyte wlasnie na leczenie osemki ale dentystka powiedziala, ze moge na razie o tym zapomnieć bo niewiadomo czy nie trzeba bedzie wyrywac. A Tobie ta osemka tak.przeszkadza, ze juz teraz bedziesz robic?

Może i tak :) mi lekarz mówi, ze z ciąża to różnie bywa. Naprawdę zdarzają się porody nagłe tzn bez objawów i ja rozumiem, ze ktoś kto ma objawy raczej pierwszy na logikę urodzi, ale ja tam sama już nie wiem :) różnie to bywa. Ja mam nadzieje, ze 15-20 lipca mojej się tez zachce przewietrzyć na dworek :3
Ja mam przeczucie, że urodzę blisko terminu albo max tydzień wcześniej [emoji16] Mimo, że szyjka mi się skraca od 30 tygodnia, teraz w piątek dowiem się jaka jest obecnie. Więc jakoś spokojnie do tego podchodzę i mówię mojemu, że mamy raczej jeszcze 3-4 tygodnie [emoji16][emoji16][emoji16] Zdziwię się jak by się zaczęło u mnie tak jak ty mówisz [emoji16]

reklama
Do góry