reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A mam właśnie takie pytanko. Jak już będziemy leżeć w szpitalu przed porodem to oni i tak na świeżo biorą krew i mocz nasza do takich podstawowych badań na świeżo?
Jak się nic nie dzieje to nie robią Tobie badań od nowa. Dziecko ma tylko krew pobieraną na morfologię. Przy wypisie dają wyniki. Mała miała pamiętam jeszcze dodatkowe badania robione z krwi na markery nowotworowe i jeszcze jakieś choroby na co musiałam podpisać zgodę i wyniki w ciągu miesiąca były.

IMG_0633.JPG

Zakupy [emoji5] wstawiam obiad, biorę prysznic i klade się troszkę [emoji5][emoji170]

Załączniki

• IMG_0633.JPG
    IMG_0633.JPG
    305,5 KB · Wyświetleń: 399
Ale u mnie upał :/

Kupiłam w pepco taki słoiczek mały to z tego zrobie ta ozdobke z piaskiem i muszelkami dla małej do pokoiku, bułki kupiłam, oczywiście musiałam jedno body kupić ale już na 68 wzięłam i kupiłam w aptece te tantum rosa to 10 szt 27 zł
U mnie tez mega goraco... 31 stopni pokazuje w cieniu, nawet tam nie wychodze, chłodze się klima :) Moja koleżanka sobie pięknie zrobiła taki słoiczek jakby z piaskiem w kolorze lazurowym i muszelki, pięknie jej to wyszło ;) Pochwaj się później swoim ;)

Jeszcze się nie pochwaliłam :p O 10:40 miałam wizytę u mojej gin.
Kacperek waży 2,5 kg i ma się dobrze. Od razu powiedziałam o mojej wizycie na ip. Gin skserowała sobie wypis, spojrzała na wyniki krwi ze szpitala i na te co robiłam wczoraj i powiedziała że się poprawiły. Jeszcze hemoglobina mi podskoczyła do 12,5 także też super. Wg niej było to spowodowane rotawirusami. Mówiła że miała w tygodniu kilka pacjentek które miały identyczne objawy. Powiedziała że najczęściej w tym okresie jest to od truskawek bo pomimo mycia zostaje na nich to czym zostały spryskane. Kazała odpocząć od pomidorów, papryki itd. (ja wymiotowałam m.in papryką). Zdziwiło ją to że na wypisie mam wpisany 35 tc (czyli wg om) a ciążę mam młodszą sporo bo o 18 dni. Powiedziała że dziecko nie jest takie duże i że obecnie wymiary odpowiadają 33+4 a dziś mam 33+0 więc nie urodzę wcześniej o te prawie 3 tyg jeżeli wszystko dalej będzie przebiegało tak jak dotychczas.
Zapytałam o te nieszczęsne prenatalne. Nie potrafi mi wytłumaczyć tego że coś jest przed lub za osią. Powiedziała że nie ma takiej możliwości że mam łożysko 3 stopnia bo sprawdzała je dziś i jest w 2 stopniu dojrzałości. Podobno inne pacjentki też się jej skarżyły na tamtego lekarza. Ale powiedzmy potraktowałam to z przymrużeniem oka, zmarnowałam kasę i temat dla mnie zamknięty.

Zapytałam jakiej wagi końcowej mogę się spodziewać i jeżeli mały dalej będzie przybierał w takim samym tempie to 3,2 max 3,3 kg.

Powiedziała też że będziemy próbować rodzić naturalnie a jak nie będzie szło to cesarka i w sumie tyle z dzisiejszej wizyty.

GBS pobierze na następnej wizycie czyli za 2 tyg bo później ma urlop.

Zapytałam o poród rodzinny i jest bezpłatny w specjalnej sali a gdyby akurat wszystkie były zajęte to jest możliwość porodu z osobą towarzyszącą na normalnej sali tzw boks ale oddzielone są ścianą a nie parawanami. Pozostało mi tylko czekać no i dokończyć wyprawkę :p

reklama
Ale u mnie upał :/

Kupiłam w pepco taki słoiczek mały to z tego zrobie ta ozdobke z piaskiem i muszelkami dla małej do pokoiku, bułki kupiłam, oczywiście musiałam jedno body kupić ale już na 68 wzięłam i kupiłam w aptece te tantum rosa to 10 szt 27 zł
A ja siedzę na ogródku u teściowej i grzeje się w słonku[emoji16] przyjemnie wieje[emoji16]
Jeszcze się nie pochwaliłam [emoji14] O 10:40 miałam wizytę u mojej gin.
Kacperek waży 2,5 kg i ma się dobrze. Od razu powiedziałam o mojej wizycie na ip. Gin skserowała sobie wypis, spojrzała na wyniki krwi ze szpitala i na te co robiłam wczoraj i powiedziała że się poprawiły. Jeszcze hemoglobina mi podskoczyła do 12,5 także też super. Wg niej było to spowodowane rotawirusami. Mówiła że miała w tygodniu kilka pacjentek które miały identyczne objawy. Powiedziała że najczęściej w tym okresie jest to od truskawek bo pomimo mycia zostaje na nich to czym zostały spryskane. Kazała odpocząć od pomidorów, papryki itd. (ja wymiotowałam m.in papryką). Zdziwiło ją to że na wypisie mam wpisany 35 tc (czyli wg om) a ciążę mam młodszą sporo bo o 18 dni. Powiedziała że dziecko nie jest takie duże i że obecnie wymiary odpowiadają 33+4 a dziś mam 33+0 więc nie urodzę wcześniej o te prawie 3 tyg jeżeli wszystko dalej będzie przebiegało tak jak dotychczas.
Zapytałam o te nieszczęsne prenatalne. Nie potrafi mi wytłumaczyć tego że coś jest przed lub za osią. Powiedziała że nie ma takiej możliwości że mam łożysko 3 stopnia bo sprawdzała je dziś i jest w 2 stopniu dojrzałości. Podobno inne pacjentki też się jej skarżyły na tamtego lekarza. Ale powiedzmy potraktowałam to z przymrużeniem oka, zmarnowałam kasę i temat dla mnie zamknięty.

Zapytałam jakiej wagi końcowej mogę się spodziewać i jeżeli mały dalej będzie przybierał w takim samym tempie to 3,2 max 3,3 kg.

Powiedziała też że będziemy próbować rodzić naturalnie a jak nie będzie szło to cesarka i w sumie tyle z dzisiejszej wizyty.

GBS pobierze na następnej wizycie czyli za 2 tyg bo później ma urlop.

Zapytałam o poród rodzinny i jest bezpłatny w specjalnej sali a gdyby akurat wszystkie były zajęte to jest możliwość porodu z osobą towarzyszącą na normalnej sali tzw boks ale oddzielone są ścianą a nie parawanami. Pozostało mi tylko czekać no i dokończyć wyprawkę :p
Super[emoji16] Wagowo też ekstra[emoji16] grunt, że potwierdziła ci to łożysko i że wszystko ok[emoji16]

Do góry