E
Ewka34
Gość
DziekiTak czuję, lekarz mi wczoraj powiedział, że dziecko już napiera i po dłuższym chodzeniu, albo siedzeniu tak będzie i jest to normalne[emoji4]
Dobrze, że co przeszło![emoji8]Fajny brzuchol[emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziekiTak czuję, lekarz mi wczoraj powiedział, że dziecko już napiera i po dłuższym chodzeniu, albo siedzeniu tak będzie i jest to normalne[emoji4]
Dobrze, że co przeszło![emoji8]Fajny brzuchol[emoji16]
To chyba stres [emoji23][emoji23] ja ze stresu mialam zatwardzenie i 3 dni nie bylam w ubikacjiChyba tak ..
Do tego 2 razy byłam w toalecie mam nadzieję że to ze stresu a nie oczyszczanie się przed porodem
Te ostatnie tygodnie to stresujące są ..![]()
Ja kiedyś tak nie miałam to teraz panikuje , wtedy tylko w dniu porodu miałam pierwsze skurcze a jak się zaczęło to potem już te porodowe .To teraz odpoczywaj :* macica już teraz coraz mocniej będzie ćwiczyć. Ja pod koniec ciąży kilka razy tak miałam. Jechałam dopiero w regularnymi skircsami. U mnie to chyba było co 8 minut jeśli pamiętam dobrze. Duże odstępy ale ze były regularne to wolałam dmuchać na zimne
Ja nie[emoji4]mam spakowane we worki i schowane w szafie[emoji4] nie miałabym gdzie tego trzymać, a potem i tak musiałabym znowu prać [emoji16]Dziewczyny,a piszecie już teraz też te ciuszki na większy rozmiar, tj. 68,74 ? Ja dziś spakowałem torby do szpitala, muszę tylko przykleić kartkę na walizkę,że jak się zacznie żeby dopakowac dokumenty i żel do higieny intymnej![]()
A jutro wizyta...ciekawe co z tą moja nieszczęsna szyjka. Liczę, że nie ma tragedii i będę mogła wyjść po chlebchociaż w domu i tak sporo robię.
Teraz to już nie pamiętam dokładnie ile [emoji23] to było 4 lata temu [emoji23]Ja kiedyś tak nie miałam to teraz panikuje , wtedy tylko w dniu porodu miałam pierwsze skurcze a jak się zaczęło to potem już te porodowe .
A ile dni /tyg przed porodem tak miałas?
Wiesz mi się teraz kojarzy że ja w ciąży z Natalką też sama sobie pobierałam do gbs i w laboratorium mi przyjęli ale też zaznaczyli że wymaz był samodzielnie pobrany.Za wymaz płace i krew i mocz, bo skierowanie mam od lekarza z innego miasta, a laboratorium u mnie tu w Zgorzelcu, a rodzę w Lubaniu. Ale i tak wymaz to 15 zł, reszta pewnie około 30 zł.
I nadal kłody pod nogi, no oni chcą żebym chyba ze stresu padła.. podchodzę w końcu do tej z rejestracji i mówię, ze chciałam oddać wymaz gbs, krew i mocz sprawdzić. Ona na ten wymaz się uparła cipa jedna, ze czy mam skierowanie i jaki lekarz albo położna to wykonywała mi, mówię ze sama to pobierałam sobie, bo lekarz tak mi pozwolił i nie mam skierowania. To ona już, ze tego mi nie może przyjąć, zawołała inna babkę i ona mówi, ze może przyjąć ale tam napiszą ze sama sobie to pobierałam i czy zdaje sobie sprawę ze wynik może być zły itd. Dobra później pyta jakie konkretnie badania na ta morfologię.. no ja pierdziu. A ja nie wzięłam tej kartki ze skierowaniem a tam i tak miałam napisane ogólnie krew i mocz.. i tak siedzę jak głupia i muszę wybrać, które.. mówię do niej ze no takie podstawowe jak kobieta w ciąży powinna mieć, a ona dalej niepomocna.. zadzwoniłam do mojego lekarza i zaraz oddzwoni, bo zajęty to mi powie dokładnie..
Chyba, ze któraś z was wie co mam konkretnie z tej krwi zaznaczyć żeby mi sprawdzili? Zobacz załącznik 873199Zobacz załącznik 873200
Tym bardziej że ja miałam jedna akcje wstrzymywana w 34tc [emoji23]Teraz to już nie pamiętam dokładnie ile [emoji23] to było 4 lata temu [emoji23]
No ja zatwardzenia nie miałam tylko to drugie ..To chyba stres [emoji23][emoji23] ja ze stresu mialam zatwardzenie i 3 dni nie bylam w ubikacji![]()
Ja nie mam dużych ciuszkówDziewczyny,a piszecie już teraz też te ciuszki na większy rozmiar, tj. 68,74 ? Ja dziś spakowałem torby do szpitala, muszę tylko przykleić kartkę na walizkę,że jak się zacznie żeby dopakowac dokumenty i żel do higieny intymnej![]()
A jutro wizyta...ciekawe co z tą moja nieszczęsna szyjka. Liczę, że nie ma tragedii i będę mogła wyjść po chlebchociaż w domu i tak sporo robię.