reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj pytałam lekarza i mi powiedział, że tylko krew [emoji4] naszych szpitalu nie stać na bardziej szczegółowe badania[emoji16][emoji23] niestety[emoji4]

No tak wlasnei myślałam, ze jak krew to i tak tylko podstawowa. Bo tam w Stanach to robią pod względem tez różnych substancji we krwi i jeśli dziecko i matka będą mieć tzn jakaś heroina itd to zabierają dziecko podobno matce

reklama
Nie chce wałkować drazliwego tematu ale kurczę ja ostatnia miesiączka miałam 2 listopada i jestem 34+6 . Zapłodnienie musiało być gdzieś w połowie miesiąca. Jesteś parę dni dalej z ciąża niż ja A wychodzi na to że zapłodnienie miałaś przed moja ost @... Nie Nie, nie odpowiadaj, nie chce nakręcac tej maszyny terminów i okolicznych tematów:)

A ja wam pokażę moje foto ze spaceru:)
Ale zgrabna mamusia [emoji7]

Aha czyli krew i mocz na pewno pobierają przed porodem jeśli pare dni wcześniej się jest i zdążą. Ale to takie podstawowe badania jak te co teraz nam robią czy jakieś szczegółowe i np sprawdzają czy któraś przypadkiem nie zrobiła takiej akcji jak tamta co pisałyscie, ze przyjechała na porodówkę pod wpływem alko i dziecko miała 2 promile po urodzeniu we krwi, a ona pieprzyla, ze tylko kieliszek winka do meczu wypiła... masakra.

W stanach na przykład wykonują testy krwi przed porodem i również na obecność narkotyków i różnych substancji, bo tam to maja niektóre matki już w ogóle luźne podejście do ciąży.. tragedia z nimi.. dlatego się zastanawiałam czy w naszych polskich szpitalach maja pieniądze na takie cuda i czy robią zwykła krew czy może niektóre pacjentki podejrzane sprawdzają pod względem innych rzeczy :) czasami by się przydało przy takich co to już widać, ze dzieciątko po porodzie będzie miało ciężko.. :(
Mysle ze jesli maja jakies podejrzenia to robia inne wyniki tez ;) a przed porodem chyba te podstawowe tylko ;)

Dostałam dziś 4 pudła ubranek, kocyków, czapeczek, kombinezonów, śpiworków od kuzynki i wzięłam się za pranie... dobrze że pogoda w miarę to puszczę ze 4 pralki to ładnie wyschnie :D

Ale fajnie :) powodzenia :) ja za tydzień wypiore już ostatnie rzeczy tzn przesxieradla, kocyki, ręczniki itd i już luzik. W sobotę furę dla małej wypierzemy i w niedziele już będę miała ją u nas [emoji5][emoji171]

Nie chce wałkować drazliwego tematu ale kurczę ja ostatnia miesiączka miałam 2 listopada i jestem 34+6 . Zapłodnienie musiało być gdzieś w połowie miesiąca. Jesteś parę dni dalej z ciąża niż ja A wychodzi na to że zapłodnienie miałaś przed moja ost @... Nie Nie, nie odpowiadaj, nie chce nakręcac tej maszyny terminów i okolicznych tematów:)

Bo wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i jak szybko zagnieżdżane.
Ja np powinnam z Om mieć termin na 29 sierpnia. Ale że owu miałam szybko i zagnieżdżanie też 21 dc test ciążowy pozytywny i beta pozytywna. Usg prenatalne też potwierdziło że ciąża starsza i mój lekarz liczy mi tak jak wynik bety i usg termin na 21 sierpnia :) a cc 13 sierpnia :) także nie ma co tak na prawdę przykładać wagi do ostatniej miesiączki. Bo na jej podstawie wylicza się tylko orientacyjny termin porodu :) a wiek ciąży to już inna bajka bo właśnie różnie może być owu czy zagnieżdżanie :)

To chyba różnie bywa, już pisałam że mojej znajomej brzuszek opadł szybko, chyba jakoś w 34-35 tygodniu, a urodziła w 42 [emoji14]
Mi nic nie opada, w drugiej ciąży, niby nie dzieje się to tak szybko . Może opasc dzień przed porodem.
Ogólnie położna ostatnio mi powiedziała , że np rozwwarcie u pierworodki na 7 palców znaczy tyle co u wielorodki na 2 palce . U kobiety która rodzi pierwszy raz , wszytko może dziać się wcześniej , ale dłużej ...

Ej no niech przyjmuje to jej noga jebniesz przez przypadek w szczękę i po sprawie hahahah bezczelni Ci ludzie są serio xd

Ja się nauczyłam ostatnio zasady życiowej, że chamstwo zwalczam chamstwem ;) co się będę

Haha wlasnie wyobrazilam sobie jak kopiesz taka przy porodzie w szczeke:p:D
(mysle ze ja bylabym do tego zdolna:p)

reklama

Hah okej :) no mówię, ja nie wiem kiedy miałam ostatni raz okres i nawet go nie miałam, po prostu zaszłam 2 tyg po lyzeczkowaniu w tą ciąże i termin wyszedł najpierw na 5 później na 4 sierpnia :3

Do góry