reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wczoraj pytałam lekarza i mi powiedział, że tylko krew [emoji4] naszych szpitalu nie stać na bardziej szczegółowe badania[emoji16][emoji23] niestety[emoji4]

No tak wlasnei myślałam, ze jak krew to i tak tylko podstawowa. Bo tam w Stanach to robią pod względem tez różnych substancji we krwi i jeśli dziecko i matka będą mieć tzn jakaś heroina itd to zabierają dziecko podobno matce

reklama
Nie chce wałkować drazliwego tematu ale kurczę ja ostatnia miesiączka miałam 2 listopada i jestem 34+6 . Zapłodnienie musiało być gdzieś w połowie miesiąca. Jesteś parę dni dalej z ciąża niż ja A wychodzi na to że zapłodnienie miałaś przed moja ost @... Nie Nie, nie odpowiadaj, nie chce nakręcac tej maszyny terminów i okolicznych tematów:)

A ja wam pokażę moje foto ze spaceru:)
Ale zgrabna mamusia [emoji7]

Aha czyli krew i mocz na pewno pobierają przed porodem jeśli pare dni wcześniej się jest i zdążą. Ale to takie podstawowe badania jak te co teraz nam robią czy jakieś szczegółowe i np sprawdzają czy któraś przypadkiem nie zrobiła takiej akcji jak tamta co pisałyscie, ze przyjechała na porodówkę pod wpływem alko i dziecko miała 2 promile po urodzeniu we krwi, a ona pieprzyla, ze tylko kieliszek winka do meczu wypiła... masakra.

W stanach na przykład wykonują testy krwi przed porodem i również na obecność narkotyków i różnych substancji, bo tam to maja niektóre matki już w ogóle luźne podejście do ciąży.. tragedia z nimi.. dlatego się zastanawiałam czy w naszych polskich szpitalach maja pieniądze na takie cuda i czy robią zwykła krew czy może niektóre pacjentki podejrzane sprawdzają pod względem innych rzeczy :) czasami by się przydało przy takich co to już widać, ze dzieciątko po porodzie będzie miało ciężko.. :(
Mysle ze jesli maja jakies podejrzenia to robia inne wyniki tez ;) a przed porodem chyba te podstawowe tylko ;)

Dostałam dziś 4 pudła ubranek, kocyków, czapeczek, kombinezonów, śpiworków od kuzynki i wzięłam się za pranie... dobrze że pogoda w miarę to puszczę ze 4 pralki to ładnie wyschnie :D

Ale fajnie :) powodzenia :) ja za tydzień wypiore już ostatnie rzeczy tzn przesxieradla, kocyki, ręczniki itd i już luzik. W sobotę furę dla małej wypierzemy i w niedziele już będę miała ją u nas [emoji5][emoji171]

Nie chce wałkować drazliwego tematu ale kurczę ja ostatnia miesiączka miałam 2 listopada i jestem 34+6 . Zapłodnienie musiało być gdzieś w połowie miesiąca. Jesteś parę dni dalej z ciąża niż ja A wychodzi na to że zapłodnienie miałaś przed moja ost @... Nie Nie, nie odpowiadaj, nie chce nakręcac tej maszyny terminów i okolicznych tematów:)

Bo wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i jak szybko zagnieżdżane.
Ja np powinnam z Om mieć termin na 29 sierpnia. Ale że owu miałam szybko i zagnieżdżanie też 21 dc test ciążowy pozytywny i beta pozytywna. Usg prenatalne też potwierdziło że ciąża starsza i mój lekarz liczy mi tak jak wynik bety i usg termin na 21 sierpnia :) a cc 13 sierpnia :) także nie ma co tak na prawdę przykładać wagi do ostatniej miesiączki. Bo na jej podstawie wylicza się tylko orientacyjny termin porodu :) a wiek ciąży to już inna bajka bo właśnie różnie może być owu czy zagnieżdżanie :)

To chyba różnie bywa, już pisałam że mojej znajomej brzuszek opadł szybko, chyba jakoś w 34-35 tygodniu, a urodziła w 42 [emoji14]
Mi nic nie opada, w drugiej ciąży, niby nie dzieje się to tak szybko . Może opasc dzień przed porodem.
Ogólnie położna ostatnio mi powiedziała , że np rozwwarcie u pierworodki na 7 palców znaczy tyle co u wielorodki na 2 palce . U kobiety która rodzi pierwszy raz , wszytko może dziać się wcześniej , ale dłużej ...

Ej no niech przyjmuje to jej noga jebniesz przez przypadek w szczękę i po sprawie hahahah bezczelni Ci ludzie są serio xd

Ja się nauczyłam ostatnio zasady życiowej, że chamstwo zwalczam chamstwem ;) co się będę

Haha wlasnie wyobrazilam sobie jak kopiesz taka przy porodzie w szczeke:p:D
(mysle ze ja bylabym do tego zdolna:p)

reklama

Hah okej :) no mówię, ja nie wiem kiedy miałam ostatni raz okres i nawet go nie miałam, po prostu zaszłam 2 tyg po lyzeczkowaniu w tą ciąże i termin wyszedł najpierw na 5 później na 4 sierpnia :3

Do góry