reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja wstałam, wzięłam prysznic, nasikałam do kubeczka i pobrałam ten wymaz gbs do probówki i mam nadzieje, ze ok to zrobiłam, idę z pieskiem i idę do laboratorium żeby krew oddać i te fanty :D tam na bank kolejka i ciekawa jestem czy ktokolwiek mnie przepuści xd

A wy jakie dziś plany kobitki? :)
Witam się we wtorkowy poranek. :)
Wstałam przed 9 wzięłam prusznic i umylam włosy. Ogarnęłam się i pojechałam do mojej mamy bo wróciła na kawke i śniadanko. Idę po owoce i jadę zaraz do domku bo położna przyjdzie

Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza. Szyjka ma niby 2.6 cm. Dwa tygodnie temu w szpitalu miała 2.5 cm, więc super ale leżę dalej tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo ile mały waży, na pewno ponad 2 kg, bo tak się ruszał że nie dało się go dobrze zmierzyć. Przepływy, wody i cała reszta w normie. Dzisiaj mamy 34 tydzień i 1 dzień. Oddałam dzisiaj krew na toxo i przeciwciala przeciwko mojej krwi, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale mam ujemną grupę więc dostałam skierowanie na tym etapie ciazy dla własnego spokoju, bo zrezygnowałam z przyjęcia immunoglobuliny. A to mój brzuch, sorki że tak kieca podciagnieta ale w ubraniu mój brzuch wygląda na bardzo malutki. I dzisiaj mnie babeczka w aptece przepuścila :D i ogólnie to z moim Mężem się założyliśmy, bo on twierdzi że wyjdzie mi pępek na wierzch a ja mu tłumaczę że to już nie realne raczej :D więc zacieram już ręce na moja wygrana :D
Super wieści :) z tą szyjką spokojnie możesz funkcjonować mój Gin by Ci powiedział :) bardzo zgrabny brzuszek masz

U mnie też negliż jak zawsze, coś tam uroslysmy chyba, ale ostatnio mniej jem, bo już mała jest pewnie coraz większa i mi przyciska żołądek i wszystko.

Ja mam do terminu 31 dni [emoji173]️[emoji5]Zobacz załącznik 873229
Śliczny brzuszek :)

reklama
Witam się we wtorkowy poranek. :)
Wstałam przed 9 wzięłam prusznic i umylam włosy. Ogarnęłam się i pojechałam do mojej mamy bo wróciła na kawke i śniadanko. Idę po owoce i jadę zaraz do domku bo położna przyjdzie

Super wieści :) z tą szyjką spokojnie możesz funkcjonować mój Gin by Ci powiedział :) bardzo zgrabny brzuszek masz

Śliczny brzuszek :)

Dziękuje :*

Jak to masz 31 jak ja mam 30 a miałyśmy 3 dni różnicy :D na kiedy liczysz teraz ten termin? Ja na 2 sierpnia

Mi się przesunęło z 5 na 4 sierpnia i dziś mam wg apki 35+3 czyli zostało mi 31 dni [emoji5] bo w tamten poniedziałek jak byłam u gina to wykazywało, że mam 34+2. W ogóle jak te tygodnie szybko zlatują, wy tez tego nie zauważacie?
A tu w sumie jeszcze 4 tygodnie i koniec, Jejus ;D

Hyhyhy ludzie sa dziwni... @miloscwczasachpopkultury Karolina nie przejmuj sie babsztylem ;) mi lekarka,ktora mnie przyjmowala na oddzial do szpitala,walnela tekstem ze zamiast tatuazy moglabym sobie zęby naprawic [emoji23][emoji23] bo powiedzialam ze do leczenia sa pojedyncze.. jak mowilam o tym mojemu lekarzowi to stwierdzil ze jakas glupia jest i co ja to obchodzi..
@Luiza. tez mam porabane sny :D
@Vanilia120 super brzuszek.. i masz ladna ta szyjke,nie martw sie :*
Buziaki dziewczyny.. ja dopiero wstalam.. ogarnlam forum i ide cos zjesc :D dzis moja corcia zupke pomidorowa robi :D wczoraj zrobila miesko ziemniaczki i sosik.. co chwile przychodzila czy juz jest usmazone czy doprawione ,ile czego itd takze ciut jej pomoglam :p ale i tak swietnie sobie radzi ❤

Hej Laseczki... ja według Om termin na 23.08 a według Usg na 03.08. Wiec nie wiem czego i na kiedy oczekiwać. Dwa tygodnie temu byłam u gina I mówił ze za 5 tygodni mogę już rodzic [emoji54]. .. czyli teraz za 3 tygodnie. Wtedy na wizycie mała miała 2300 wiec teraz pewnie ma już coś około 3 kilo.

A mam właśnie takie pytanko. Jak już będziemy leżeć w szpitalu przed porodem to oni i tak na świeżo biorą krew i mocz nasza do takich podstawowych badań na świeżo?
Ja jak leżałam dwa dni przed urodzeniem bo byłam już po terminie to tylko badali mnie ginekologicznie i ktg

Mi się przesunęło z 5 na 4 sierpnia i dziś mam wg apki 35+3 czyli zostało mi 31 dni [emoji5] bo w tamten poniedziałek jak byłam u gina to wykazywało, że mam 34+2. W ogóle jak te tygodnie szybko zlatują, wy tez tego nie zauważacie?
A tu w sumie jeszcze 4 tygodnie i koniec, Jejus ;D
No to jak masz na 4 sierpnia, to mamy teraz 2 dni różnicy. Ja mam dzisiaj 35+5 czyli się zgadza :)

I z moich obliczeń i z kalkulatora z neta wychodzi u mnie 30 dni [emoji16]

Też mi mega szybko teraz znowu leci. Miałam taki kryzys że między 30 a 34 tygodniem leciało powoli. A teraz szybciutko. Za 9 dni skończę 37 tydzień, szok :o
Screenshot_20180703-110525.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180703-110525.jpg
    Screenshot_20180703-110525.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 255
reklama
Do góry