reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja wstałam, wzięłam prysznic, nasikałam do kubeczka i pobrałam ten wymaz gbs do probówki i mam nadzieje, ze ok to zrobiłam, idę z pieskiem i idę do laboratorium żeby krew oddać i te fanty :D tam na bank kolejka i ciekawa jestem czy ktokolwiek mnie przepuści xd

A wy jakie dziś plany kobitki? :)
Witam się we wtorkowy poranek. :)
Wstałam przed 9 wzięłam prusznic i umylam włosy. Ogarnęłam się i pojechałam do mojej mamy bo wróciła na kawke i śniadanko. Idę po owoce i jadę zaraz do domku bo położna przyjdzie

Ja miałam dzisiaj wizytę u lekarza. Szyjka ma niby 2.6 cm. Dwa tygodnie temu w szpitalu miała 2.5 cm, więc super ale leżę dalej tak na wszelki wypadek. Nie wiadomo ile mały waży, na pewno ponad 2 kg, bo tak się ruszał że nie dało się go dobrze zmierzyć. Przepływy, wody i cała reszta w normie. Dzisiaj mamy 34 tydzień i 1 dzień. Oddałam dzisiaj krew na toxo i przeciwciala przeciwko mojej krwi, nie wiem jak to się fachowo nazywa. Ale mam ujemną grupę więc dostałam skierowanie na tym etapie ciazy dla własnego spokoju, bo zrezygnowałam z przyjęcia immunoglobuliny. A to mój brzuch, sorki że tak kieca podciagnieta ale w ubraniu mój brzuch wygląda na bardzo malutki. I dzisiaj mnie babeczka w aptece przepuścila :D i ogólnie to z moim Mężem się założyliśmy, bo on twierdzi że wyjdzie mi pępek na wierzch a ja mu tłumaczę że to już nie realne raczej :D więc zacieram już ręce na moja wygrana :D
Super wieści :) z tą szyjką spokojnie możesz funkcjonować mój Gin by Ci powiedział :) bardzo zgrabny brzuszek masz

U mnie też negliż jak zawsze, coś tam uroslysmy chyba, ale ostatnio mniej jem, bo już mała jest pewnie coraz większa i mi przyciska żołądek i wszystko.

Ja mam do terminu 31 dni [emoji173]️[emoji5]Zobacz załącznik 873229
Śliczny brzuszek :)

reklama
Witam się we wtorkowy poranek. :)
Wstałam przed 9 wzięłam prusznic i umylam włosy. Ogarnęłam się i pojechałam do mojej mamy bo wróciła na kawke i śniadanko. Idę po owoce i jadę zaraz do domku bo położna przyjdzie

Super wieści :) z tą szyjką spokojnie możesz funkcjonować mój Gin by Ci powiedział :) bardzo zgrabny brzuszek masz

Śliczny brzuszek :)

Dziękuje :*

Jak to masz 31 jak ja mam 30 a miałyśmy 3 dni różnicy :D na kiedy liczysz teraz ten termin? Ja na 2 sierpnia

Mi się przesunęło z 5 na 4 sierpnia i dziś mam wg apki 35+3 czyli zostało mi 31 dni [emoji5] bo w tamten poniedziałek jak byłam u gina to wykazywało, że mam 34+2. W ogóle jak te tygodnie szybko zlatują, wy tez tego nie zauważacie?
A tu w sumie jeszcze 4 tygodnie i koniec, Jejus ;D

Hyhyhy ludzie sa dziwni... @miloscwczasachpopkultury Karolina nie przejmuj sie babsztylem ;) mi lekarka,ktora mnie przyjmowala na oddzial do szpitala,walnela tekstem ze zamiast tatuazy moglabym sobie zęby naprawic [emoji23][emoji23] bo powiedzialam ze do leczenia sa pojedyncze.. jak mowilam o tym mojemu lekarzowi to stwierdzil ze jakas glupia jest i co ja to obchodzi..
@Luiza. tez mam porabane sny :D
@Vanilia120 super brzuszek.. i masz ladna ta szyjke,nie martw sie :*
Buziaki dziewczyny.. ja dopiero wstalam.. ogarnlam forum i ide cos zjesc :D dzis moja corcia zupke pomidorowa robi :D wczoraj zrobila miesko ziemniaczki i sosik.. co chwile przychodzila czy juz jest usmazone czy doprawione ,ile czego itd takze ciut jej pomoglam :p ale i tak swietnie sobie radzi ❤

Hej Laseczki... ja według Om termin na 23.08 a według Usg na 03.08. Wiec nie wiem czego i na kiedy oczekiwać. Dwa tygodnie temu byłam u gina I mówił ze za 5 tygodni mogę już rodzic [emoji54]. .. czyli teraz za 3 tygodnie. Wtedy na wizycie mała miała 2300 wiec teraz pewnie ma już coś około 3 kilo.

A mam właśnie takie pytanko. Jak już będziemy leżeć w szpitalu przed porodem to oni i tak na świeżo biorą krew i mocz nasza do takich podstawowych badań na świeżo?
Ja jak leżałam dwa dni przed urodzeniem bo byłam już po terminie to tylko badali mnie ginekologicznie i ktg

Mi się przesunęło z 5 na 4 sierpnia i dziś mam wg apki 35+3 czyli zostało mi 31 dni [emoji5] bo w tamten poniedziałek jak byłam u gina to wykazywało, że mam 34+2. W ogóle jak te tygodnie szybko zlatują, wy tez tego nie zauważacie?
A tu w sumie jeszcze 4 tygodnie i koniec, Jejus ;D
No to jak masz na 4 sierpnia, to mamy teraz 2 dni różnicy. Ja mam dzisiaj 35+5 czyli się zgadza :)

I z moich obliczeń i z kalkulatora z neta wychodzi u mnie 30 dni [emoji16]

Też mi mega szybko teraz znowu leci. Miałam taki kryzys że między 30 a 34 tygodniem leciało powoli. A teraz szybciutko. Za 9 dni skończę 37 tydzień, szok :o
Screenshot_20180703-110525.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180703-110525.jpg
    Screenshot_20180703-110525.jpg
    65 KB · Wyświetleń: 260
reklama
Do góry