reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale zawsze to już coś do przodu :) Wlasnie, większość spakowana już, a u mnie przez ten remont pokoju zrobił się taki bałagan, ze nie wiem nawet gdzie co mam, już bym chciała, żeby się to skończyło. Ale trochę to trwa, bo mój nie ma teraz urlopu, dopiero tydzien od połowy lipca, ale przyjadą moi rodzice na weekend i już byśmy chcieli mieć porządek z tym wszystkim ;)
Nas czeka malowanie sypialni..mój mówił ze w tym tygodniu się za to weźmie..więc zobaczymy..:)

reklama
Tak...na 56[emoji16][emoji16] nie no, takie właśnie chciałam[emoji16] Bo ze smyka 56 wychodzi nie raz, jak 62 gdzie indziej[emoji16] mam jeszcze jedne na 56 przygotowane i są ciut większe, ale mniejsze od 62[emoji16]
Ok [emoji16] tak to jest z tymi rozmiarami. To body dzisiaj kupiłam na 50 i jest takiej wielkości jak 56 jak z innych firm a nawet troszeczkę większe :) już nic nie kombinuję, bo za dużo mam czasu na myślenie [emoji16]

Ania, padnę jak spotkamy się w szpitalu, będziemy na jednej sali, a synów ubierzemy w te same spodenki na wyjście [emoji23] body też wybrałaś do tego jakieś szare?[emoji23][emoji23][emoji23]

Róziowy [emoji14]

U mnie ostatnio rządzą brzoskwinie ciasteczkowe, Janek tyle się ich przedwczoraj najadł, że przeczyściło go dokumentnie :)

Moja przyjaciółka jadła frytki z majonezem i galaretką:p

Moja mama, jak naszły ją bóle porodowe, to siedziała na czereśni i nie mogła z niej zejść, napchała się owoców. Potem dostała skurczy i dwóch facetów ją z drzewa ściągało hehe... może dlatego tak czereśnie lubię [emoji14]

Śmiej się, kiedyś chciałam kupić Kubie body, miał całe 64cm "wzrostu" i poszłam do sklepu. Mówię do babki, że chcę bodziaki z krótkim rękawkiem na taki rozmiar, a ta na mnie patrzy jak na UFO i że nie ma takiego rozmiaru, że albo 62 albo 68. Głupie to trochę, bo ten rozmiar za mały, a ten drugi była akurat za wielki.. no i ta nierówna rozmiarówka, bo w efekcie kupiłam te na 68, które okazały się być jak 74.

Ja będę składała wszystkie jak dostanę pesele dziewczyn (bez tego oraz bez aktu urodzenia nie ma co się pokazywać), także hurtowo puszczę na chłopców, dziewczynki, "pińcet" plus, "czysta" plus, rodzinne, alimenty, becikowe, dodatki za rozpoczęcie nauki... kocham papierologię.

Ja taki brzucho mam od połowy ciąży. Sobie próbuję przypomnieć czy w ciąży z Jankiem taki miałam, boś mi się tam w głowie kołacze, ale zabijcie mnie, nie wiem. Do tego jeszcze mi tak pępek śmiesznie wywalał się na wierzch, jak wstawałam.

No i kupiłam sobie to żelazko :D Najbardziej zadowolony chyba Janek był, bo koniecznie chciał żębym je wypróbowała. No i dłuższe wyjście nie dla mnie, tak mnie w lydlu zaczął kręgosłup piec, że ledwo do domu doszłam. Jenak muszę chodzić w takie sklepy gdzie po drodze mam ławeczki, w sklepie ławeczki i tak dalej... i kibelek po drodze też:p
Chciałabym taką papierologię [emoji14] gdyby tylko nam się cokolwiek należało [emoji14] ledwo na becikowe chyba się załapiemy [emoji14]

Drogie Panie jeżeli któraś z was posiada poduszkę dla maluszka z pestkami czereśni do podgrzewania to mam prośbę o podanie mi wymiarów bo chce taka uszyć zbieram pestki od kilku dni. Sama mam ale taka dla dorosłych ciężką i dużą.

A zapomniałam, pisałyście o pazurkach... To moje głupie skojarzenie znowu doszło do głosu, tak na poprawę humoru, nałóżcie do tego szpileczki, albo do sukienki wieczorowej, albo na plaże, na basen, już słyszę te komentarze :p
Niecodzienne-paznokcie-na-stopach-1.jpg

Załączniki

• Niecodzienne-paznokcie-na-stopach-1.jpg
    Niecodzienne-paznokcie-na-stopach-1.jpg
    101,5 KB · Wyświetleń: 100
Jesteśmy po wizycie. Szyjka bez zmian. Główka delikatnie w kanale. Mam odstawić luteinę i magnez. Ten tydzień wytrzymam raczej na pewno chociaż nigdy nic nie wiadomo. Na te moje bóle nic mi nie pomoże. Jedynie Apap mam brać. Jeśli to nie przejdzie to mam się zgłosić do neurologa i możliwe, że będzie potrzebne wcześniejsze rozwiązanie ciąży. Malutka wazy 3300kg, ma się dobrze, a to najważniejsze. Pobrany mam gbs. Wracam leżeć... Mam dość na dziś.
Super wiadomości:) malutka juz nie taka malutka wagę ma super ;) musisz jeszcze trochę wytrzymać :) spróbuj wziąć apap i się położyć :):*

Chciałabym taką papierologię [emoji14] gdyby tylko nam się cokolwiek należało [emoji14] ledwo na becikowe chyba się załapiemy [emoji14]
Ja w pewnym momencie wypełniania dokumentów zapominam jaka jest data i jak mam na nazwisko. A najgorsze jest, to że dostaję tylko połowę, bo na Kubę nie mam nic poza alimentami, nieszczęsna koordynacja blokuje mi wszystko... na dzień dzisiejszy boksuję się z niemieckim urzędem pracy, dlaczego? Nie wiem. Sram na kasę z Niemiec, chcę dostać po polsku to co na dziecko się należy. Teraz pomyślę o tym ile kasy wydam na niego we wrześniu, to tyle nie wydałam teraz na bliźniaczki.

Ja juz po wizycie. Dzisiaj 33+4 tydzien ciazy i maly wazy 2140g wiec termin wychodzi na 18.08 ale nie sugeruje sie tym. Myslalam, ze bedzie wielki po nas ale jak na razie wyglada na to, ze raczej w normie :) polozenie glowkowe, AFI w normie, ruchy ok :) mialam pobierane GBS i za tydzien odbior. Dostalam skierowanie Hbs. Nastepna wizyta za miesiac ale powiedzial, ze za miesiąc moge juz urodzic [emoji14]
Jak masz za miesiąc to rzeczywiście mozesz do tego czasu urodzić:) ja termin mam na 24 sierpnia a wizytę mam 18 lipca i chyba już bede miała robione badania pod poród:)

reklama
Do góry