reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zaraz ci przybędzie obserwujących[emoji16]Piękna waga malutkiej[emoji16] A Ty bądź silna! Już naprawdę niedługo[emoji8]Super, że wszystko w porządku[emoji16] takie wieści to ja lubię[emoji16]Hmm [emoji16]pewnie nie zdziwi cię to, że przygotowałam te same spodenki na wyjście ze szpitala...[emoji23][emoji23][emoji23]
Hahahahahaha a to powiedz mi Ania też masz je na 56? Bo one mi się mega malutkie na 56 wydają [emoji23]

reklama
Jesteśmy po wizycie. Szyjka bez zmian. Główka delikatnie w kanale. Mam odstawić luteinę i magnez. Ten tydzień wytrzymam raczej na pewno chociaż nigdy nic nie wiadomo. Na te moje bóle nic mi nie pomoże. Jedynie Apap mam brać. Jeśli to nie przejdzie to mam się zgłosić do neurologa i możliwe, że będzie potrzebne wcześniejsze rozwiązanie ciąży. Malutka wazy 3300kg, ma się dobrze, a to najważniejsze. Pobrany mam gbs. Wracam leżeć... Mam dość na dziś.
Ty piszesz Malutka ☺ to kawał baby jest juz ☺ moja córka to była mała bo urodziła się w 39tc i miała 3100☺
Leż grzecznie i czekaj. Już niedługo wszystkie bóle miną i zapomnisz o wszystkich dolegliwościach

Hahahahahaha a to powiedz mi Ania też masz je na 56? Bo one mi się mega malutkie na 56 wydają [emoji23]
Tak...na 56[emoji16][emoji16] nie no, takie właśnie chciałam[emoji16] Bo ze smyka 56 wychodzi nie raz, jak 62 gdzie indziej[emoji16] mam jeszcze jedne na 56 przygotowane i są ciut większe, ale mniejsze od 62[emoji16]

Może głupie pytanie ale nie zlinczujcie mnie [emoji24]
Jeśli pójdę do tego neurologa w tym tygodniu i on mi powie , że nie trzeba rozwiązywać ciąży wcześniej to czy ja mogę na własną rękę po 37/8 tygodniu umówić się na CC ? Po prostu już nie daje rady .. wchodziłam po klatce na 2 piętro teraz z jakieś 20/30 minut. Przez pierwsze piętro się śmiałam ale jak zaczęłam ryczeć to skończyłam dopiero na łóżku. Gdyby nie K to załamała bym się już całkowicie.opiekuje się mna , jest przy mnie , sprząta, góruje , ubiera, podnosi. Czuje się jak niepełnosprawna. Tak się cieszę , że ma to wolne i jest przy mnie.. [emoji24] Nie mam już siły. Jestem sparaliżowana , jest to tak ogromny ból , ściska mi mięsień , nie mogę nogi podnieść , jak podniosę to aż mi slabo z bolu.. jak bym zaczęła rodzić to nawet bym do samochodu nie doszła ....... [Emoji24]
Oj biedna :( jak to wszystko czytam, to aż mi się serce kraja. Nie wiem jak Ci pomoc, co Ci da ulgę w tym bólu. Wybierz się może pilnie na ta wizytę do neurologa. Może on coś zaradzi. Najwazniejsze, ze nie jesteś teraz sama, jest z Tobą Twój facet i on Ci pomoze. A Ty najlepiej nic nie rób, wiadomo tylko toaleta...

Dziewczyny pomóżcie, bo mam rozterkę, a za tydzień mam zamawiać. Który kolor kocyka dla córeczki mojej?

Turkusowy odpada, bo mam już taki kocyk z minky szaro/turkusowy, drugi neutralny z pepco beżowy ze słonikiem. Zestaw do gondoli mam taki, a zestaw do łóżeczka będzie biały w kolorowe delikatne pióra. A prześcieradło w łóżeczku niebieskie lub łososiowe.

Wiec chyba albo ten niebieski pastelowy albo różowy? :) który lepszy? Wózek mam jasny niebieski taki pastelowy, za tydzień wam się pochwale :)

Zobacz załącznik 872886Zobacz załącznik 872887Zobacz załącznik 872889Zobacz załącznik 872890Zobacz załącznik 872891
Róziowy :p

Ja zajadam dziś takie śniadanko, bo ostatnio zaniedbałam dietę owocowa i mi głupio :( a miałam chociaż 3 x w tyg jesc owocki na talerzu, a nie ciastki.. eh
Ale dziś mój będzie miał zlecenie żeby kupić mi z 1 kg truskawek, czereśni, maliny i bob :) Zobacz załącznik 872896

I żebrak nr jeden, uwielbia banany [emoji5][emoji847]Zobacz załącznik 872897
U mnie ostatnio rządzą brzoskwinie ciasteczkowe, Janek tyle się ich przedwczoraj najadł, że przeczyściło go dokumentnie :)

Ja wlasnei zobaczyłam na instagramie jedna dziewczyna w ciąży je takie śniadanie, aż mi się niedobrze zrobiło.

Pasta jajeczna, kiwi i ogórki kiszone? Jezus xd Zobacz załącznik 872917
Moja przyjaciółka jadła frytki z majonezem i galaretką:p

A ten program to polega na tym, że one w ogóle nie sa świadome że są w ciazy. Wczoraj to oglądałam na tvn style czy jakos tak. Babka urodziła dziecko jak stała i to dziecko upadło jej na kafelki..pluco się ten dziewczynce zapadlo, była w bardzo ciężkim stanie.. No ale na szczęście ja uratowali. W ogóle ta baba urodziła w 7 miesiącu. I mówiła że nie wiedziała że jest w ciazy bo przecież karmila piersią??!! Co za patologia..do tego biegala bo myślała że się tak upasla mieszkając u rodziców.
A kolejna urodziła w wieku 45 lat. Pracowała w sklepie jakimś budowlanym chyba i nosiła rzeczy ważące czasami po 20 kg..
Moja mama, jak naszły ją bóle porodowe, to siedziała na czereśni i nie mogła z niej zejść, napchała się owoców. Potem dostała skurczy i dwóch facetów ją z drzewa ściągało hehe... może dlatego tak czereśnie lubię :p

Ja mam taki rozmiar dziwny, ani to 56 ani 62. Taki po środku. :)
Śmiej się, kiedyś chciałam kupić Kubie body, miał całe 64cm "wzrostu" i poszłam do sklepu. Mówię do babki, że chcę bodziaki z krótkim rękawkiem na taki rozmiar, a ta na mnie patrzy jak na UFO i że nie ma takiego rozmiaru, że albo 62 albo 68. Głupie to trochę, bo ten rozmiar za mały, a ten drugi była akurat za wielki.. no i ta nierówna rozmiarówka, bo w efekcie kupiłam te na 68, które okazały się być jak 74.

Dziewczyny kiedy trzeba złożyć wniosek o 500+? Wiecie może? My na drugie będziemy mogli bo na Natalkę nam się nie należy. Coś czytałam że już można składać wnioski od lipca żeby dostać w październiku. A jak jest jak się po raz pierwszy ma złożyć wniosek? I kiedy? Jak się dziecko już urodzi? Może któraś ma wiedzę?
Ja będę składała wszystkie jak dostanę pesele dziewczyn (bez tego oraz bez aktu urodzenia nie ma co się pokazywać), także hurtowo puszczę na chłopców, dziewczynki, "pińcet" plus, "czysta" plus, rodzinne, alimenty, becikowe, dodatki za rozpoczęcie nauki... kocham papierologię.

@Ankan pierwsze zdjęcie jak leżę norlanie.
Drugie jak próbuję wstać i napinam mięśnie. Widać że mięśnie się rozeszły u trzymają po bokach a na środku nic nie trzyma i brzuch nabiera kształtu trójkąta. Zobacz załącznik 872998Zobacz załącznik 872999
Ja taki brzucho mam od połowy ciąży. Sobie próbuję przypomnieć czy w ciąży z Jankiem taki miałam, boś mi się tam w głowie kołacze, ale zabijcie mnie, nie wiem. Do tego jeszcze mi tak pępek śmiesznie wywalał się na wierzch, jak wstawałam.

No i kupiłam sobie to żelazko :D Najbardziej zadowolony chyba Janek był, bo koniecznie chciał żębym je wypróbowała. No i dłuższe wyjście nie dla mnie, tak mnie w lydlu zaczął kręgosłup piec, że ledwo do domu doszłam. Jenak muszę chodzić w takie sklepy gdzie po drodze mam ławeczki, w sklepie ławeczki i tak dalej... i kibelek po drodze też:p

Róziowy [emoji14]

U mnie ostatnio rządzą brzoskwinie ciasteczkowe, Janek tyle się ich przedwczoraj najadł, że przeczyściło go dokumentnie :)

Moja przyjaciółka jadła frytki z majonezem i galaretką:p

Moja mama, jak naszły ją bóle porodowe, to siedziała na czereśni i nie mogła z niej zejść, napchała się owoców. Potem dostała skurczy i dwóch facetów ją z drzewa ściągało hehe... może dlatego tak czereśnie lubię [emoji14]

Śmiej się, kiedyś chciałam kupić Kubie body, miał całe 64cm "wzrostu" i poszłam do sklepu. Mówię do babki, że chcę bodziaki z krótkim rękawkiem na taki rozmiar, a ta na mnie patrzy jak na UFO i że nie ma takiego rozmiaru, że albo 62 albo 68. Głupie to trochę, bo ten rozmiar za mały, a ten drugi była akurat za wielki.. no i ta nierówna rozmiarówka, bo w efekcie kupiłam te na 68, które okazały się być jak 74.

Ja będę składała wszystkie jak dostanę pesele dziewczyn (bez tego oraz bez aktu urodzenia nie ma co się pokazywać), także hurtowo puszczę na chłopców, dziewczynki, "pińcet" plus, "czysta" plus, rodzinne, alimenty, becikowe, dodatki za rozpoczęcie nauki... kocham papierologię.

Ja taki brzucho mam od połowy ciąży. Sobie próbuję przypomnieć czy w ciąży z Jankiem taki miałam, boś mi się tam w głowie kołacze, ale zabijcie mnie, nie wiem. Do tego jeszcze mi tak pępek śmiesznie wywalał się na wierzch, jak wstawałam.

No i kupiłam sobie to żelazko :D Najbardziej zadowolony chyba Janek był, bo koniecznie chciał żębym je wypróbowała. No i dłuższe wyjście nie dla mnie, tak mnie w lydlu zaczął kręgosłup piec, że ledwo do domu doszłam. Jenak muszę chodzić w takie sklepy gdzie po drodze mam ławeczki, w sklepie ławeczki i tak dalej... i kibelek po drodze też:p
Ja i tak jestem pelna podziwu, ze zdecydowalas sie isc :D przepuszczaja Cie chociaz do kasy?

reklama
Do góry