reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ten niebieski ladny, jakby trochę w fiolet wpadal :)

No właśnie tez na początku obstawiałam ten niebieski żeby do wózka pasował hah, ale w sumie chyba przegłosowane na różowy, a niech będzie taka słodziutka landrynka mała różowa, będzie widać od razu, że dziewczynka :3

reklama
Byłam na pobraniu krwi. Na szczęście wszyscy z kolejki zaproponowali żebym weszła pierwsza. Później dodzwoniłam się do lekarza. Powiedział , żebym przyszła o 15.30 ale chyba jednak poczekam już do wieczora. Leżę i nie wstaje. A chce mieć dokładną wizytę , na spokojnie niech wszytko sprawdzi, chcemy z K trochę podejrzeć mała, porozmawiać na temat porodu i kilku rzeczy związanych z ciążą.
Nie chcemy żeby ta wizyta była byle szybka bo się wepchnę w kolejkę. Chyba , że nie będę dawała rady to pojadę wcześniej. Pytał przez telefon jak się czuje, wytłumaczyłam. Powiedział , że sprawdzimy to na wizycie ale jest pewien , że to od kręgosłupa i raczej nic się na to nie zaradzi .. :(:(:( a ja nie czuję , żeby poród był blisko więc będę się długo długo męczyć.. :(:(:(

Wow, to jakis szok z taką kultura :)
Jasne, ma być na porządnie, żebyście dowiedzieli się wszystkiego co najważniejsze, bo to może być już ostatnia wizyta, a lekarz jest od tego żeby pomagać i uświadamiać, a nie zbywać :) to nie supermarket żeby jak najszybciej do następnego klienta podejść ::

Oj nie mów hop, może być przeróżnie i sama pewnie wiesz jakie to wszystko jest „spontaniczne”, dziś masz bóle, a za tydzień już może być poród. Ale dacie rade jeszcze z 2 tyg, a nawet jeśli nie to już jesteś w bezpiecznym okresie dla Ciebie i maleństwa także spokojnie [emoji8]

Ja na wyjście naszykowalam spodenki ,body krótki rękaw na to sweterek biorę 2 bo nie wiem który założę , skarpetki , czapeczkę . Będzie w szarym sweterku albo w tym drugim . I tak myślę czy wziąć pieluchę do okrycia czy lepiej cienki kocyk bo np jak będzie taka pogoda jak dzisiaj z 17/18 stopni to lepiej cienki kocyk :)Zobacz załącznik 872895
Ja biore cienki kocyk ;) w aucie zawsze mozna odkryc.. biore tylko spiochy z kaftanikiem ,czapunie i kocyk ;)

Dziewczyny pomóżcie, bo mam rozterkę, a za tydzień mam zamawiać. Który kolor kocyka dla córeczki mojej?

Turkusowy odpada, bo mam już taki kocyk z minky szaro/turkusowy, drugi neutralny z pepco beżowy ze słonikiem. Zestaw do gondoli mam taki, a zestaw do łóżeczka będzie biały w kolorowe delikatne pióra. A prześcieradło w łóżeczku niebieskie lub łososiowe.

Wiec chyba albo ten niebieski pastelowy albo różowy? :) który lepszy? Wózek mam jasny niebieski taki pastelowy, za tydzień wam się pochwale :)

Zobacz załącznik 872886Zobacz załącznik 872887Zobacz załącznik 872889Zobacz załącznik 872890Zobacz załącznik 872891
Ten miętowy jest cudoooowny [emoji7] ale jak odpada, to mnie osobiście lepiej podoba się błękitny :) ale to może dlatego, że ja nie przepadam za różowym

Ja zajadam dziś takie śniadanko, bo ostatnio zaniedbałam dietę owocowa i mi głupio :( a miałam chociaż 3 x w tyg jesc owocki na talerzu, a nie ciastki.. eh
Ale dziś mój będzie miał zlecenie żeby kupić mi z 1 kg truskawek, czereśni, maliny i bob :)
IMG_0009.JPG

I żebrak nr jeden, uwielbia banany [emoji5][emoji847]
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    678,1 KB · Wyświetleń: 331
  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    486,5 KB · Wyświetleń: 336
Ja na wyjście naszykowalam spodenki ,body krótki rękaw na to sweterek biorę 2 bo nie wiem który założę , skarpetki , czapeczkę . Będzie w szarym sweterku albo w tym drugim . I tak myślę czy wziąć pieluchę do okrycia czy lepiej cienki kocyk bo np jak będzie taka pogoda jak dzisiaj z 17/18 stopni to lepiej cienki kocyk :)Zobacz załącznik 872895

Ale śliczne :3 ja chyba bym wzięła pieluchę tetrowa. Powinno być ciepło już, przynajmniej u mnie od jutra upały znowu wracają

Ja biore cienki kocyk ;) w aucie zawsze mozna odkryc.. biore tylko spiochy z kaftanikiem ,czapunie i kocyk ;)
To może też wezmę kocyk , tylko chyba dokupie jakiś taki mini kocyk do fotelika , bo jak mam takie 75/100 cm to będzie zwisał na wszystkie strony a jak złożę na pol to może być za grubo :) sama już nie wiem

reklama
Tak :) ale mam tez uszykowany komplet na 50 jakby się okazalo ze bedzie mniejsza :).
Syn przy wyjsciu ze szpitala ważył prawie 3800 i mial na rozmiar 56 :)
No to spoko :) bo myślę, że mój synek też będzie taki większy trochę, ale jak mówisz, że 56 było dobre to super :)
W ogóle teraz stwierdzam, że mam więcej ubranek ładnych na 62 [emoji16] tzn na 56 mam więcej tych używek, a na 62 mam więcej tych które ja wybierałam nowych [emoji16]

Do góry