reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dogadałybyśmy się. Ja mam dla Małego tylko jeden jedyny ręczniczek zielony. Kupiłam specjalnie żeby był inny kolor. Wszystko inne niebiesko szare i granatowe tak jak ty mówisz. Zarówno ubranka jak i wózek, wanienka, pościele, kocyki itd [emoji16]
Nudnym matkami będziemy[emoji23][emoji16][emoji16]
A to takie malowanie jak na zdjęciu w 30 minut to raz na 2 tyg teraz zrobie jak mi się zachce także spokojnie :D
Ja we wrześniu planuje iść do fryzjera i takie cudo zrobić na swoichcZobacz załącznik 872447
Mega!!! Lubię takie kolorki[emoji16] Jeszcze do niedawna miałam podobne kolory na włosach [emoji16] Dopiero od dwóch farbowań przyciemniłam je trochę od góry[emoji16]

Ja w ciąży włosów nie maluje. Juz nie mogę się doczekać kiedy nałożę wreszcie farbę. Odrost straszy, ale już niedługo i będę wyglądać normalnie ;).
Ja się farbuję cały czas[emoji16] W zeszłym miesiącu, jak w końcu poszłam do fryzjera, to wróciłam z mega dobrym humorem [emoji16]

reklama
To ja, rok temu z włosów tak długich jak Twoje, obcięłam się tak jak Ewa :)

Fryzjerka trzy razy mnie pytała czy na pewno, bo kazałam obciąć włosy przy gumce i jeszcze dodatkowo skrócić, bo nie lubię jak mi coś na oczy leci :) Włosy naturalnie poszły do fundacji na perukę dla jakiegoś dziecka chorego na raka.

To moja mama zaczęła szaleć, kupiła dziewczynkom takie ubranka, of koz te z flamingami podbił moje serce :)
Zobacz załącznik 872488 Zobacz załącznik 872489 Zobacz załącznik 872490

Ja lubię wszystkie kolory, ale jeśli chodzi o ubranka dla dzieci, to muszą być jasne, kolorowe. Nie podobają mi się dzieciaczki ubrane na ciemne kolory, tak że całe, bo dodatek jakiś ciemny nie zaszkodzi. Szczególnie chłopców łatwo tak ubrać, wszystko czarne albo granatowe i to dziecko takie ... jakby żałobę nosiło.
Na szczęście wszyscy dookoła wiedzą o tym i jak dostaję jakieś ubranka dla chłopaków, to rzadko coś ciemnego. A co najśmieszniejsze, to mojemu Kubie też nie pasują ciemne ubrana i kupił sobie ostatnio śnieżno białą bluzę.. za rok, to będzie szare, bo jak znam moje dziecko, to do prania wrzuci to jak mu się zaśmierdnie...:p albo poplami, bo ma do tego talent.

Ja kupiłam sobie farbę do włosów i od trzech miesięcy się zabieram za farbowanie. Dzisiaj zaś tego nie zrobię, bo mi włosy odrosły i muszę wybrać się do fryzjera, koniecznie przed porodem. Marzy mi się taki kolor włosów:
Zobacz załącznik 872500
Kiedyś osiągałam go jedną farbą do włosów, dzisiaj tylko fryzjer mi to zrobi, tak samo jak tej dziewczynie ze zdjęcia. Ale ja nie mam zaufania do żadnego fryzjera, na tyle żeby mu powierzyć swoje kudły do malowania. Nooo, jest jeden, ale kosztuje majątek.

Ja uwielbiam prasować, teraz prasuję sobie na siedząco i relaksuję się.

Chyba będzie zmiana imienia dla jednej dziewczynki, bo jak Marta będzie na 100% tak z Anią waham się cały czas, a Jasio mi wczoraj Emilkę podpowiedział.... Na prawdę, jeszcze robocza wersja :)
Te z flamingami ciuszki przecudne [emoji7] Emilka też ładne imię :)

4694B104-53D1-4E4D-AD61-10FCAF2426AD.jpeg Dziadki nam przywieźli ze stanów <3 3 ręczniczków za 10€, gdzie u nas jeden jest za tyle, do tego 3 pak otulaczy i ciepły kocyk, trafili idealnie bo tego nie miałam, jestem zachwycona <3

Załączniki

• 4694B104-53D1-4E4D-AD61-10FCAF2426AD.jpeg
    4694B104-53D1-4E4D-AD61-10FCAF2426AD.jpeg
    1,7 MB · Wyświetleń: 163
reklama
Ja się witam w lipcu, który powitał mnie dziś bezsennością :( nie śpię od 3.50. Do tego meczy mnie zgaga. A nie chce nic pic, czy jeść na zgage bo o 6 biorę letrox na czczo. I oczywiscie wczoraj wieczorem byl znowu jeden wielki płacz..cos czuje że na ten końcówce ciąży tak teraz ze mną będzie. Do tego o wszystko się wkurzam na męża i dre się na niego. Dobrze, że jest na tyle wyrozumiały, wie że to hormony i przychodzi tylko do mnie i podaje mi chusteczki albo się pyta czy już mi przeszła faza szejset.:D

Do góry