reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Może poprostu lekarz nie znalazł.. moja Szwagierka tez się najadła strachu bo lekarz tez nie mógł znaleźć a się okazało, ze zarodek gdzieś za jelitami się schował. Także może jeszcze nie wszystko stracone szczególnie, ze nie miałaś krwawień.. to gdzie niby ten zarodek mógł się podziać? Przecież nie mógł się poprostu rozpłynąć... czy ja czegoś nie pojmuje? :-/ Ale mi narobiłas stracha.. ja mam jutro pierwsza wizytę..........

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie nawet nie ma cialka zoltego i cos takjakby sie odklejalo, jutro w szpitalu pewnie bede miec wiecej informacji.

reklama
W poprzedniej ciąży brałam witaminy Omega Med optima dha, ginekolog mi wtedy zaleciła, plus jeszcze magnez juz nie pamiętam właśnie nazwy taki w granulkach ze można było sobie odrazu do buzi wsypać, dobry pomarańczowy smak :p,. Żelazo całą ciążę przez anemię, potas.
I właśnie nie wiem czy kupić już sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży czy wtedy po badaniach krwi i jak zaleci mi lekarz.. :-)

W poprzedniej ciąży brałam witaminy Omega Med optima dha, ginekolog mi wtedy zaleciła, plus jeszcze magnez juz nie pamiętam właśnie nazwy taki w granulkach ze można było sobie odrazu do buzi wsypać, dobry pomarańczowy smak :p,. Żelazo całą ciążę przez anemię, potas.
I właśnie nie wiem czy kupić już sobie jakieś witaminy dla kobiet w ciąży czy wtedy po badaniach krwi i jak zaleci mi lekarz.. :-)
Ja mam polecone od lekarza prenatal Uno. A od drugiego trymestru prenatal Duo

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Niestety to moja druga taka sytuacja bo pierwsza ciaza byla obumarla w 8 tygodniu ale mialam krwawienie dwie ciaze byly prawidlowe a teraz znowu, narazie nie bede chciala miec dziecka, najpierw musze sie z tym uporac, wszystko przemyslec i poukladac, jest tez teraz ten strach ze znowu mnie to spotka :(
Minie trochę czasu i wszystko jakoś się ułoży.. Wysyłam wirtualnego przytulasa.

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Moja przyjaciółka będąc w ciąży brała tylko kwas foliowy, żadnych witamin itp, zawsze wszystko miała w normie przez całą ciążę a dziecko urodziło się zdrowe. Niektórzy to mają szczęście np ja że zawsze mi czegoś brakowało, jak nie jednego to drugiego :-/

Ja witaminy przyznaje lykalam nieregularnie, a mimo to wyniki zawsze super. Teraz łykam od początku prenatal classic, bo jeszcze dokarmiam małego piersią. W de zalecają oprócz kwasu foliowego lykac jod.

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

Ja witaminy przyznaje lykalam nieregularnie, a mimo to wyniki zawsze super. Teraz łykam od początku prenatal classic, bo jeszcze dokarmiam małego piersią. W de zalecają oprócz kwasu foliowego lykac jod.

8p3oskjoiov8norc.png

ex2bx1hpoj7aj9ys.png

f2wli09kyusy3ndi.png

To rzeczywiście super masz jak wyniki w normie a masz dwóch wysysaczy jeden w brzuszku drugi przy piersi :-) :-)
ja jodu wcześniej nie brałam no chyba ze był w składzie w witaminach które wtedy brałam, nie wiem jak będzie teraz :-)

reklama
Dziś byłam na pierwszej wizycie, bejbik ma bijące serduszko jednak wg usg ciąża ma 5/6 tydzień natomiast z om wychodzi 8/9 - spory rozjazd, hm?

Do góry