reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak jak dla mnie ważne bo było podejrzenie że maluszek nie rośnie .. przez 3 tygodnie trzech lekarzy podawalo ta sama wage. Więc teraz jak zaczął ładnie przybierać to już to kontroluje i cieszę się z każdego grama :)
Dla mnie ważne też oczywiście ale nie porównuje wagi mojego dziecka do innych dzieci bo bym zeswirowala o nie lubię jak ktoś komuś pisze ze dziecko jest małe a jego większe bo każda z nas jest inna i może czuć się zaniepojona a po co???skoro lekarz nic nie mówi to jest ok

reklama
W czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie ;) no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ?
emoji5.png
Ja właśnie dlatego kupiłam kinderkrafta. Ale u nas dom z pietrem więc to też inaczej. Ale zgadzam się że warto czasem dac dziecku od nas odsapnac. Żeby się potem nie okazało że nic nie możemy zrobić bo mały szkodnik nie pozwoli;) ten kinderkraft taki głęboki się wydaje ale patrząc z tego punktu widzenia to chyba zaleta ;)
Sprawa dzieciaków przychodzących do naszego domu , uff myslalam , ze tylko ja mam z tym problem :) bo u nas tez sa zasady a te dzieci z osiedla - innych domów sa od ... na naszej ulicy mieszka dziewczynka starsza z pol roku od bliźniaków , jak moje dzieci sa u niej w domu ona bawi sie z nimi grzecznie i szanuje zasady w swoim domu, ale jak przyjdzie do nas wstępuje w nia szatan a moje dzieci sa pod jej silnym wpływem , bo starsza . Robi akcje typu, ze namawia Laure na grzebanie w naszej sypialni w szufladach i wyciągania kosztowności - mojej biżuterii , pieniedzy , paszportu i chowania . Jest to czysta złośliwość z jej strony, bo na pewno wie ze tak robić nie wolno a ostatnio tak nas zdenerwowała ze Maź wygnał z domu, podpuściła bliźniaki , zeby w naszej łazience zrobić mikstury - wylali moje najdroższe perfumy, kosmetyki , szampon taki fioletowy do włosów blond, jakies kosmetyki maz przywiózł mi z Izraela , wymazali tym ściany i moje dzieci same nigdy w życiu by tego nie zrobiły ale Lenka to zaproponowała i nie umieli sie przeciwstawić . Jestem w szoku jak niektóre dzieci sa rozpuszczone :(
Oj to ja nie powinnam narzekać. Współczuję szczerze i życzę powodzenia. Na pewno da się ta sytuację jakoś sensownie ogarnąć. To już niebezpieczne że Ci w dokumentach jakieś dziecko szpera i podjudza twoje by to robiły. Ja powiedziałam że dziś jeszcze byłam w miarę tolerancyjna ale następnym razem będę dosadniej wyrażać swoje zasady.
Pewnie zabronilabym zabaw z tą dziewczynka.. sprowadzi Ci dzieci na złą drogę.. rozmawiałaś z jej rodzicami na ten temat ? Ja nie wiem co te dzieci wymyślają. Kiedyś się brało , lalki barbie, kredy, skakanki, coś zawsze było do zabawy w pokoju czy na podwórku. Teraz dzieci w ogóle się bawić nie potrafią ..
Smutna prawda. Za naszych czasów podchody, skakanie w gumę, zbieranie kartek do segregatorow. A teraz własny placyk zabaw na podwórku, basenik, trampolina, kosz i jeszcze się w tych małych dupkach przewraca. Moje jeszcze się bawi jak jej ograniczam czas na telefon czy tablet bo jakbym nie ograniczala to nie wiem co by było. Na szczęście ona i tak z tego aż tak nie korzysta, jak widzę dzieci w knajpie które jedzą tylko pod warunkiem puszczonej bajki na smartfonie rodzica to nie wiem czy się śmiać czy płakać....
Dziewczyny, moje dziecko znow się chyba obróciło i leży w poprzek, cały Dzien czuje ja tylko z prawej strony, tak już naprawdę z boku. Ciekawe czy zechce się w końcu ułożyć główka w dół czy wg nie...
Ja cały czas chce wierzyć że moje leży już dobrze. Czuje to głównie pod zebrami z prawej strony. Czasem po całości.Czasem na samym dole jakby już na wylocie;) co ciekawe zdarza się że tam właśnie tak mi drga jakby miał tam dzióbek i czkawke ale jakoś nie mam złudzeń że jest już ok. Nie odczułem wyraźnej zmiany jakby takiego wielkiego obrotu. Te ruchy są wciąż podobne. Gin w przyszły czwartek się wypowie jak podejrzy. Niezmiennie boję się cesarki jak cholera

@miloscwczasachpopkultury byłam w aptece zapytać o tą tantum rosa i u mnie można kupić na saszetki tylko 1 zaszetka kosztuje 3 zł więc za całą paczkę wychodzi 30 zł a w aptece gemini za całą paczkę wychodzi niecałe 16 zł więc jaka różnica...tylko zaś ta przesyłka więc zamawiając tylko to wychodzi praktycznie na to samo
Ja w zwykłej aptece 16.99 za 10 op

Ja chyba kokon albo wózek, bo i tak będzie stał w kuchni. Ja mam problem z łóżeczkiem, chciałabym, żeby stało u małej w pokoju, ale trochę sobie nie wyobrażam, żeby spała od razu sama w innym pomieszczeniu... z drugiej strony w naszej sypialni nie ma za dużo miejsca, a kupno drugiego mniejszego, Ala kołyski to kolejny wydatek...
I w ogóle się nie zmieści obok łóżka ? Ja też bym nie mogła spać odrazu osobno w innym pokoju.. może uda Wam się coś przesunąć, przestawić.

W czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie ;) no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? [Emoji5]
My kupiliśmy tiny love z budką. Specjalnie, że jak będę sama to wezmę do łazienki czy kuchni, bo mamy psa więc tapczan czy mata na początek to odpadają :(

reklama
Do góry