Dla mnie ważne też oczywiście ale nie porównuje wagi mojego dziecka do innych dzieci bo bym zeswirowala o nie lubię jak ktoś komuś pisze ze dziecko jest małe a jego większe bo każda z nas jest inna i może czuć się zaniepojona a po co???skoro lekarz nic nie mówi to jest okTak jak dla mnie ważne bo było podejrzenie że maluszek nie rośnie .. przez 3 tygodnie trzech lekarzy podawalo ta sama wage. Więc teraz jak zaczął ładnie przybierać to już to kontroluje i cieszę się z każdego grama
reklama
Maljan
Fanka BB :)
Ahaaaaaaa, to zrozumiałam że przy laktatorze jest cała butelka (ja tam mam przy avencie)Ta z laktatora nie ma smoczka w komplecie. A smoczek 50. A znowu smoczek z butelka np. 260ml - 60 zł.
Ja właśnie dlatego kupiłam kinderkrafta. Ale u nas dom z pietrem więc to też inaczej. Ale zgadzam się że warto czasem dac dziecku od nas odsapnac. Żeby się potem nie okazało że nic nie możemy zrobić bo mały szkodnik nie pozwoli ten kinderkraft taki głęboki się wydaje ale patrząc z tego punktu widzenia to chyba zaletaW czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ?
Oj to ja nie powinnam narzekać. Współczuję szczerze i życzę powodzenia. Na pewno da się ta sytuację jakoś sensownie ogarnąć. To już niebezpieczne że Ci w dokumentach jakieś dziecko szpera i podjudza twoje by to robiły. Ja powiedziałam że dziś jeszcze byłam w miarę tolerancyjna ale następnym razem będę dosadniej wyrażać swoje zasady.Sprawa dzieciaków przychodzących do naszego domu , uff myslalam , ze tylko ja mam z tym problem bo u nas tez sa zasady a te dzieci z osiedla - innych domów sa od ... na naszej ulicy mieszka dziewczynka starsza z pol roku od bliźniaków , jak moje dzieci sa u niej w domu ona bawi sie z nimi grzecznie i szanuje zasady w swoim domu, ale jak przyjdzie do nas wstępuje w nia szatan a moje dzieci sa pod jej silnym wpływem , bo starsza . Robi akcje typu, ze namawia Laure na grzebanie w naszej sypialni w szufladach i wyciągania kosztowności - mojej biżuterii , pieniedzy , paszportu i chowania . Jest to czysta złośliwość z jej strony, bo na pewno wie ze tak robić nie wolno a ostatnio tak nas zdenerwowała ze Maź wygnał z domu, podpuściła bliźniaki , zeby w naszej łazience zrobić mikstury - wylali moje najdroższe perfumy, kosmetyki , szampon taki fioletowy do włosów blond, jakies kosmetyki maz przywiózł mi z Izraela , wymazali tym ściany i moje dzieci same nigdy w życiu by tego nie zrobiły ale Lenka to zaproponowała i nie umieli sie przeciwstawić . Jestem w szoku jak niektóre dzieci sa rozpuszczone
Smutna prawda. Za naszych czasów podchody, skakanie w gumę, zbieranie kartek do segregatorow. A teraz własny placyk zabaw na podwórku, basenik, trampolina, kosz i jeszcze się w tych małych dupkach przewraca. Moje jeszcze się bawi jak jej ograniczam czas na telefon czy tablet bo jakbym nie ograniczala to nie wiem co by było. Na szczęście ona i tak z tego aż tak nie korzysta, jak widzę dzieci w knajpie które jedzą tylko pod warunkiem puszczonej bajki na smartfonie rodzica to nie wiem czy się śmiać czy płakać....Pewnie zabronilabym zabaw z tą dziewczynka.. sprowadzi Ci dzieci na złą drogę.. rozmawiałaś z jej rodzicami na ten temat ? Ja nie wiem co te dzieci wymyślają. Kiedyś się brało , lalki barbie, kredy, skakanki, coś zawsze było do zabawy w pokoju czy na podwórku. Teraz dzieci w ogóle się bawić nie potrafią ..
Ja cały czas chce wierzyć że moje leży już dobrze. Czuje to głównie pod zebrami z prawej strony. Czasem po całości.Czasem na samym dole jakby już na wylocie co ciekawe zdarza się że tam właśnie tak mi drga jakby miał tam dzióbek i czkawke ale jakoś nie mam złudzeń że jest już ok. Nie odczułem wyraźnej zmiany jakby takiego wielkiego obrotu. Te ruchy są wciąż podobne. Gin w przyszły czwartek się wypowie jak podejrzy. Niezmiennie boję się cesarki jak choleraDziewczyny, moje dziecko znow się chyba obróciło i leży w poprzek, cały Dzien czuje ja tylko z prawej strony, tak już naprawdę z boku. Ciekawe czy zechce się w końcu ułożyć główka w dół czy wg nie...
E
Ewka34
Gość
Brawo !!! ❤❤Tak całkowicie kliknelam usuń , w ciągu 14 dni nie mogę się już logować wtedy całkowicie zostanie usunięte
G
gosc12
Gość
Prezent od babci dla wnuczkiJaki słodki z Miki to ja mam chyba jeszcze bardziej zwykły z FP
Z FP ?
Ja w zwykłej aptece 16.99 za 10 op@miloscwczasachpopkultury byłam w aptece zapytać o tą tantum rosa i u mnie można kupić na saszetki tylko 1 zaszetka kosztuje 3 zł więc za całą paczkę wychodzi 30 zł a w aptece gemini za całą paczkę wychodzi niecałe 16 zł więc jaka różnica...tylko zaś ta przesyłka więc zamawiając tylko to wychodzi praktycznie na to samo
G
gosc12
Gość
I w ogóle się nie zmieści obok łóżka ? Ja też bym nie mogła spać odrazu osobno w innym pokoju.. może uda Wam się coś przesunąć, przestawić.Ja chyba kokon albo wózek, bo i tak będzie stał w kuchni. Ja mam problem z łóżeczkiem, chciałabym, żeby stało u małej w pokoju, ale trochę sobie nie wyobrażam, żeby spała od razu sama w innym pomieszczeniu... z drugiej strony w naszej sypialni nie ma za dużo miejsca, a kupno drugiego mniejszego, Ala kołyski to kolejny wydatek...
G
gosc12
Gość
Wygląda nawet lepiej slicznaaaa *.*Nie ja nie mam kosza ,tylko taką kołyskę :
Trochę inaczej wygląda jak ten kosz mojzesza
Zobacz załącznik 871924
Ankan
My kupiliśmy tiny love z budką. Specjalnie, że jak będę sama to wezmę do łazienki czy kuchni, bo mamy psa więc tapczan czy mata na początek to odpadająW czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? [Emoji5]
reklama
madziula92
Ja w zwykłej aptece 16.99 za 10 op
@Fiorna @monika267 ja dziś kupiłam w aptece niby najtańszej w moim mieście za 19.99/ 1 opakowanie, a w nim chyba 10 saszetek jest