reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No nie wiem czy to jest dobre, zeby ciągle miala Cie na widoku bo jak tak nauczysz to nie bedziesz mogla się wysrac bez niej :D
Sorry za bezposredniosc :p
Jak cos dluzej robilam.np w kuchni to bralam go w lezaczku :)
Ale jak na troche, byl grzeczny sobie leżał i gadał to nie brałam:)

Rozumiem :D ale nawet w salonie będę dużo czasu spędzać. A kokon jakoś do mnie nie przemawia :huh: a w lezaczku takim zwykłym od którego tygodnia bezpiecznie ?

reklama
Sprawa dzieciaków przychodzących do naszego domu , uff myslalam , ze tylko ja mam z tym problem :) bo u nas tez sa zasady a te dzieci z osiedla - innych domów sa od ... na naszej ulicy mieszka dziewczynka starsza z pol roku od bliźniaków , jak moje dzieci sa u niej w domu ona bawi sie z nimi grzecznie i szanuje zasady w swoim domu, ale jak przyjdzie do nas wstępuje w nia szatan a moje dzieci sa pod jej silnym wpływem , bo starsza . Robi akcje typu, ze namawia Laure na grzebanie w naszej sypialni w szufladach i wyciągania kosztowności - mojej biżuterii , pieniedzy , paszportu i chowania . Jest to czysta złośliwość z jej strony, bo na pewno wie ze tak robić nie wolno a ostatnio tak nas zdenerwowała ze Maź wygnał z domu, podpuściła bliźniaki , zeby w naszej łazience zrobić mikstury - wylali moje najdroższe perfumy, kosmetyki , szampon taki fioletowy do włosów blond, jakies kosmetyki maz przywiózł mi z Izraela , wymazali tym ściany i moje dzieci same nigdy w życiu by tego nie zrobiły ale Lenka to zaproponowała i nie umieli sie przeciwstawić . Jestem w szoku jak niektóre dzieci sa rozpuszczone :(

Pewnie zabronilabym zabaw z tą dziewczynka.. sprowadzi Ci dzieci na złą drogę.. rozmawiałaś z jej rodzicami na ten temat ? Ja nie wiem co te dzieci wymyślają. Kiedyś się brało , lalki barbie, kredy, skakanki, coś zawsze było do zabawy w pokoju czy na podwórku. Teraz dzieci w ogóle się bawić nie potrafią ..

Niestety też znam jeden przypadek pod którego wpływem potrafi być mój syn i syn mojej dobrej znajomej. A nas krew zalewa bo tamten to mały diabeł..
Mój maź mowi, ze to dziecko jest poprostu zle , bo wiadomo mozna byc urwisem , żywym srebrem , ale ona manipuluje dziećmi .Potrafi Laurze powiedzieć - mam wiele przyjaciółek a ty jestes jedynie moja koleżanka , albo w trakcie zabawy wyrzucić ja z domu , ze ma wyjsć . Moje dziecko za każdym razem przez
nia płacze a ja nie umiem wytłumaczyć , zeby sie z nia nie bawiła, bo jeszcze jest mimo wszystko mała i chce czuć sie lubiana i akceptowana a codziennie ma z nia styczność bo mieszkają na przeciwko nas:(

Dziewczyny, moje dziecko znow się chyba obróciło i leży w poprzek, cały Dzien czuje ja tylko z prawej strony, tak już naprawdę z boku. Ciekawe czy zechce się w końcu ułożyć główka w dół czy wg nie...

Rozumiem :D ale nawet w salonie będę dużo czasu spędzać. A kokon jakoś do mnie nie przemawia :huh: a w lezaczku takim zwykłym od którego tygodnia bezpiecznie ?

Zalezy jaki lezaczek:)
Jak rozkłada się całkiem na płasko to można od razu kłaść, a jesli nie to ja chyba kladlam jakoś od 2 miesiąca:)
A na początek mialam wózek w domu i jak coś dłużej robilam w kuchni to mialam go na oku :)

W czym będziecie kładły dziecko w ciągu dnia , np. robiąc coś w salonie, kuchni ? Żeby nie leżało same w łóżeczku. Myślałam np. nad gondola z wózka ?mała by sobie leżała a ja np. bym prasowała. Bo w lezaczku chyba za długo by nie mogła. A gniazdka raczej nie kupuje. Chyba , że ktoś kupi w prezencie ;) no i jeszcze w planach mam kinderkrafta,wygodnie bo szła bym poleżeć w wannie to bym miała córkę pod ręką. A do łazienki na podłogę nie położę gniazdka np. Ale jeszcze nie wiem czy kupie.
Macie jeszcze jakieś pomysły ? [Emoji5]
Ja mam tą kołyskę na kółkach to akurat się przyda przeciagne do kuchni tylko ..:) a jak będzie straszą już taka siedząca ok 6 msc to wtedy na spokojnie na dłużej w lezaczku bujacxku :)

reklama
Zalezy jaki lezaczek:)
Jak rozkłada się całkiem na płasko to można od razu kłaść, a jesli nie to ja chyba kladlam jakoś od 2 miesiąca:)
A na początek mialam wózek w domu i jak coś dłużej robilam w kuchni to mialam go na oku :)
No mam jeden taki zwykły. Dokładnie taki :
Screenshot_2018-06-28-22-10-01-341_com.opera.browser.png
Screenshot_2018-06-28-22-09-46-213_com.opera.browser.png

To chyba za wcześnie na pierwszy miesiąc.
Będę się ratować gondola z wózka :) chyba , że kupię kinderkrafta, lub dostanie mała w prezencie :)

Załączniki

• Screenshot_2018-06-28-22-10-01-341_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-28-22-10-01-341_com.opera.browser.png
    297,8 KB · Wyświetleń: 317
  • Screenshot_2018-06-28-22-09-46-213_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-06-28-22-09-46-213_com.opera.browser.png
    179 KB · Wyświetleń: 306
Do góry