My też tego nie pozwalamy a jak dzieci u córki fiziuja to biorę do przedpokoju i mówię dziękuję za wizytę dowidzenia (oczywiście przed mówię co im wolno czego nie i córka wie 7lat i nie pozwala im wchodzić gdzie chca ale zdarzają się wyjątki to wtedy ja interweniujeDziewczyny-Już mamy albo nie mamy ale z pomysłem. Zagwozdke mam.
Do mojego starszego dziecka zaczęli przychodzić koledzy i ja rozumiem że w każdym domu są inne zasady. U nas jest ich chyba dość sporo ale nikt nie narzeka. Jak mam dwóch chłopaków dodatkowo to nie chce uganiac za nimi i ich upominać ale przeszkadza mi jak mi np wchodzą obce dzieci do małżeńskiej sypialni itd. Łażą w butach, nie zamykają drzwi, pies mi wtedy wlazi itd. Oczywiście powiedziałam dość wyraźnie czego nie wolno ale oni sobie niewiele z tego robią. Za chwilę mam młodsza kłaść spać a oni sobie chowanego urządzają i hałas na cały głos, otwierają szafki szukając się po meblach. Tak wiem. Dodatkowo hormony mnie nerwują ale chyba nie mam cierpliwości do cudzych dzieci.
reklama
E
Ewka34
Gość
Ja bym powiedziala ze jest 19 i czas do domuDziewczyny-Już mamy albo nie mamy ale z pomysłem. Zagwozdke mam.
Do mojego starszego dziecka zaczęli przychodzić koledzy i ja rozumiem że w każdym domu są inne zasady. U nas jest ich chyba dość sporo ale nikt nie narzeka. Jak mam dwóch chłopaków dodatkowo to nie chce uganiac za nimi i ich upominać ale przeszkadza mi jak mi np wchodzą obce dzieci do małżeńskiej sypialni itd. Łażą w butach, nie zamykają drzwi, pies mi wtedy wlazi itd. Oczywiście powiedziałam dość wyraźnie czego nie wolno ale oni sobie niewiele z tego robią. Za chwilę mam młodsza kłaść spać a oni sobie chowanego urządzają i hałas na cały głos, otwierają szafki szukając się po meblach. Tak wiem. Dodatkowo hormony mnie nerwują ale chyba nie mam cierpliwości do cudzych dzieci.
U mnie tez sa zasady
Maljan
Fanka BB :)
Nie widzę zdjęćU mnie dotarł kurier z materacem, wiec na próbę go zamontowałam, założyłam ten ochraniacz na niego, klin włożyłam i prześcieradełko i tak się prezentuje [emoji4] oczywiście jeszcze go ściągnę i wywietrze, po 20 lipca wybiorę wszystkie kocyki, poduszki itd. Jeszcze muszę zamówić ten zestaw kołderka i poduszka białe w kolorowe piórka i gotowe królestwo dla małej [emoji4] i te kocyki 3 to tak teraz tylko tam leżą. Tak to będzie tylko kołderka i podusia, a kocyk w arbuzy będzie rozłożony na fotelu rozkładanym, kocyk ten turkus z minky to będzie w domku na wszelki wypadek do przykrycia, a ten taki polarowy cienki ze słonikiem to na spacery jeśli będzie już chłodniej [emoji4]
Idę na pocztę, bo znowu coś do mnie dotarło - może to najkleki na ścianę dla małej to tez się pochwale. I muszę kupić loda jakiegoś owocowego, bo nie wytrzymam [emoji5]Zobacz załącznik 871813Zobacz załącznik 871814Zobacz załącznik 871815
No właśnie powtórzyłam im jasno i wyraźnie co i jak. Maja jeszcze pół godziny max bo młoda już musi iść spać a szarancza ba dwór...Ja bym powiedziala ze jest 19 i czas do domu
U mnie tez sa zasady
Kurde już nawet to chodzenie w butach ztoleruje ale łażenie mi do sypialni i nie daj boziu otwieranie szafek to już nieeeee.
Lustysia
Fajne naklejki, ja myśle o takich bardziej w tym stylu, ale są mega drogie... Muszę poszukac czegoś tańszegoNo i są naklejki na ścianę, kusi mnie żeby chociaż 2 nakleić, ale wiem, że mojemu byłoby przykro, wiec jutro to przed południem wspólnie zrobimy [emoji5] kosztowały tylko 35 zł na Allegro i są różne kolory i wzory także polecam Zobacz załącznik 871826
Załączniki
Fiorna
@miloscwczasachpopkultury byłam w aptece zapytać o tą tantum rosa i u mnie można kupić na saszetki tylko 1 zaszetka kosztuje 3 zł więc za całą paczkę wychodzi 30 zł a w aptece gemini za całą paczkę wychodzi niecałe 16 zł więc jaka różnica...tylko zaś ta przesyłka więc zamawiając tylko to wychodzi praktycznie na to samo
Maljan
To skoro masz przy laktatorze 1 butelkę to może na razie się wstrzymaj. Będziesz miała 1 z laktatora i 2 te z tommyI dobrze , niech Cię pilnuje
Nie wiem czy potrzebne. Mam te z tomme tippe. Ale laktstor będę miała z Medeli i tam jest butelka dlatego myślałam , żeby dokupić smoczek do tej butelki. Przy okazji opini na ten temat ciągle spotykałam się z super opiniami na temat ten butelki Lovi. Jeszcze się zastanowię czy zamówię ten smoczek lub lovi. Narazie myślę co kupić z najpotrzebniejszych ostatnich rzeczy bo został wózek, a reszta rzeczy ok 800 wyjdzie .. a chce zminimalizować koszty jak najbardziej ..
Swirujesz , swirujesz ale ja chyba już też. Od kad dopadły mnie wszystkie kłucia , ciągnięcia i bóle na raz. Do tego od wczoraj utrzymują się mocne bóle krzyża, bioder i od czasu do czasu pobolewanie brzucha jak na okres. Chciałam się trochę rozruszać bo w sumie jutro kończę 36 a ja nie mam na nic siły. I to nie był dobry pomysł szłam i się bałam , że urodzę za chwilę. Więcej sama nie wychodzę. Przeszłam paręnaście metrów , byłam już cała mokra, duszno mi było, wszytko mnie strasznie bolało. Kupiłam składniki na zupę i wróciłam. Brzuch mi zaraz pęknie, a przy sikaniu mam pieczenie.. mam nadzieję , że to nie infekcja jakaś. I tak się zastanawiam , jak ja zacznę normalnie funkcjonować.. jak bym miała rodzić to bym nie miała siły [emoji26]
Ja też. Dlatego chcemy zapłacić i rodzić w spokoju
Ja też nie.
E
Ewka34
Gość
Tez tego nie toleruje,nawet lazenia w butach.. pozamykaj drzwi i albo sie bawia w pokoju albo nie ma wizyt domowych ostatnio mojej zwrocilam uwage ze jest za glosno i nie chce narazie tu jej kolezanek bo zle sie czuje..No właśnie powtórzyłam im jasno i wyraźnie co i jak. Maja jeszcze pół godziny max bo młoda już musi iść spać a szarancza ba dwór...
Kurde już nawet to chodzenie w butach ztoleruje ale łażenie mi do sypialni i nie daj boziu otwieranie szafek to już nieeeee.
Maljan
Dawaj znać jak tam sytuacja na bieżąco. A który tydzień u Ciebie?Ja juz po wizycie mala wazy 2200 ale mam rozwarcie na jeden palec mimo ze szyjka dluga wiec od 14 w szpitalu i dostałam zastrzyki na plucka i magnez w kroplowce wiec wekend zapowiada sie w szpitalu
reklama
Maljan
Ile wy macie tych ozdób i dekoracji w pokoju Małej naklejki są super, ja się waham między naklejkami a literami na ścianę z imieniem. Bo ja jestem minimalistką jeśli chodzi o dekorację i nie chcę i tego i tego [emoji16]No i są naklejki na ścianę, kusi mnie żeby chociaż 2 nakleić, ale wiem, że mojemu byłoby przykro, wiec jutro to przed południem wspólnie zrobimy [emoji5] kosztowały tylko 35 zł na Allegro i są różne kolory i wzory także polecam Zobacz załącznik 871826