miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Ale mam ochotę na draże czekoladowe no masakra hah. Idę z pieskiem za 30 min na spacer i po kupię 2 paczki [emoji5]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A to widzisz, myślałam, że nie da się przegapić jak się zacznie [emoji16]Ja pojechałam na wizytę w poprzedniej ciąży do ginekologa i ktg. Wyszły mi skórze takie że jak zobaczyła położna, powiedziała że napewno dziś urodzę. Lekarz mówi że cztery cm rozwarcia, a ja nic nie czułam, może tyle co niewielki ból krzyża. Pojechałam do szpitala i położna w szpitalu dała mi zastrzyk na wyciszenie bo niechciała bawić się w poród nocny. A byłam w 39 tyg.
Ja wcinam mlekoduszkiAle mam ochotę na draże czekoladowe no masakra hah. Idę z pieskiem za 30 min na spacer i po kupię 2 paczki [emoji5]
Nie zauważyłam nic takiego [emoji14]Dziewczynki a macie od pewnego czas mu jak sikacie czy ogólnie na toalecie jakbyście miały takie opuchnięte wargi sromowe tzn jak sikacie to tak inaczej czujecie jakby coś was użądliło? nie wiem jak to wytłumaczyć, takie nabrzmiałe
Jak możesz to przełóż. Zawsze lepiej szybciej takie rzeczy skontrolować.Myślicie , że powinnam przełożyć wizytę z poniedziałku na jutro ? Już nie chodzi mi o te skurcze, bóle itp. bo to pewnie normalne na tym etapie. Ale zastanawia mnie to pieczenie w pochwie. Podczas sikania i teraz jak leżę też czuje.. pieczenie i pulsowanie. Martwię się , żeby to nie byla jakaś infekcja.. czy może i ja zaczynam panikować jak @Ewka34 ? [Emoji23]
Super wieści! Cieszę się razem z TobąPochwalę się Wam bo z kimś muszę podzielić swoją radość [emoji173]️
Dzwonił K. z samymi dobrymi wiadomościami do domu wyjeżdża koło 18. Będzie pewnie jutro koło południa.
Szef dał mu wolne tak do końca lipca/pierwszego lub drugiego tygodnia sierpnia. Zależy kiedy zadzwoni. Ale wstępnie mamy zapowiedziane , że 4-6tygodni od jutra będzie przy mnie [emoji173]️
Wróci do pracy na 2/3 tygodnie i znowu do domu na 2/3tygodnie na taką dłuższą przerwę, bo będzie koniec budowy. Przenoszą ich praktycznie pod samą granicę. Więc bliżej domu o połowę drogi. Szef jest z nich bardzo zadowolony i chce tylko ich. Więc póki co o pracę nie musimy się martwic. Ustalil z chłopakami, że będą zjeżdżać co 2.5tygodnia do domu [emoji173]️[emoji173]️
Jestem strasznie zadowolona od poniedziałku zaczynamy sprawy związane z mieszkaniem. Wyprowadzimy się na koniec lipca, chyba , że nie będę jeszcze gotowa to dopiero po jego powrocie po trzech tygodniach. Ale mojej mamy już chyba w sierpniu nie będzie, więc i tak nikogo do pomocy. Więc jednak będę wolała być u siebie o ile mała urodzi się do końca lipca [emoji23]
Super wiadomości!Jestem po obydwu wizytach. U endokrynologa super, mam utrzymać dawkę a po porodzie zmniejszyć na 75 i po 6 tygodniach badanie plus USG.
U ginekologa też super bo wszystko w porządku. Szyjka ok, trzyma i nie zapowiada się wcześniejszy poród na USG łożysko i wody sprawdzone, wymiary dzieciątka też zgodne z datą porodu. I co najważniejsze to Młody fiknal głową w dół grzeczne mam dzieciątko posłuchało mamusi i kamień z serca.
Dostałam też skierowanie na USG żebym zrobiła w 37-38 TC czy czasem jednak mu się nie odwidzialo i nie fiknal znowu.
Wracam więc do domu się pakować)
A ponieważ lekko puchną mi nogi kazał brać cyclo 3 forte dwa razy dziennie.
Co oprócz karty ciąży, dowodu osobistego lub karty nfz (na śląsku takie mamy) powinnam mieć z dokumentów? Na pewno wyniki badań ale których? Wszystko praktycznie jest wpisane w kartę ciąży. Osobno wiem że oznaczenie gr krwi i przeciwciał bo to musi być z pieczątką osoby badającej. A co więcej?
Urodziłam po 4 dniach i to dlatego że zaczęły mi się saczyc wody płodowe.i miałam wywoływany poród.A to widzisz, myślałam, że nie da się przegapić jak się zacznie [emoji16]
Ale co to znaczy, że nie chciała porodu nocnego? skoro byłaś w 39 tygodniu szok. I kiedy urodziłaś?