reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ojjjjjj ja do sprzątania jakoś miłością nigdy nie pałałam [emoji23]
Poza tym mój mąż mnie nauczył przez 2,5 roku że lubi sprzątać i głównie on to robi. [emoji23]
Moja rola to głównie gotowanie [emoji23][emoji23] no i to że ja pracoholik. Mój dzień przed ciążą to było: zaprowadzenie syna do przedszkola, szybkie śniadanie ,2/3 klientki, iść po syna do przedszkola, po drodze zakupy, obiad, zjeść obiad, klientka, a w poniedziałki po wieczornej klientce jeszcze na treningi chodziłam. Także teraz że musiałam pracę ograniczyć mogę więcej czasu spędzić w kuchni :)
A że w garach lubię stać, teraz mam już zmywarkę spowrotem [emoji7] to nie muszę sama tych nauczyć myć [emoji23]

Ja lubię jak jest o sprzątane, ale przyjemności przy sprzątaniu nie mam. Mój mąż lubi sprzątać, ale czasami muszę nim troszeczkę pokierować, żeby było po mojemu ;). Za to kuchnia to moje królestwo <3.

To ja nie wiem. Ten mój szpital jakiś prywatny jest czy co.. :huh:

W oddziale porodowym są 2 sale jednoosobowe (płatne) i 1 trzyosobowa, podzielona na boksy. Teraz doczytałam że rodzić z kimś można tylko na jednoosobowej. Na tej trzyosobowej tylko sama bym musiała być i wtedy za darmo.
Te do porodu rodzinnego wyglądają tak, wydaje mi się , że dobry komfort.
Zobacz załącznik 871707 Zobacz załącznik 871708

To może w poniedzialek mi odstawi bo to będzie już 37tc.. sama na własną rękę nie będę kombinowała. Ale magnezu chyba też mam za duzo. 3xdziennie :sorry:
No standard dobry, ale dziwne że musicie za to płacić

Zazdroszcze energii i apetytu hyhy :D mi sie ostatnio nie chce jesc.. ale w domu bym porobila co nieco :p podlogi umyla.. okna przetarla.. itd.. :p ale corka mnie wyzywa nawet gdy wstane do ubikacji.. :D
I dobrze , niech Cię pilnuje :)
Ale potrzebne Ci tyle od razu skoro już masz dwie tomme tippe? Ja mam 2 po 60ml bo dostałam je gratis i 1 120ml. Z aventa
Nie wiem czy potrzebne. Mam te z tomme tippe. Ale laktstor będę miała z Medeli i tam jest butelka dlatego myślałam , żeby dokupić smoczek do tej butelki. Przy okazji opini na ten temat ciągle spotykałam się z super opiniami na temat ten butelki Lovi. Jeszcze się zastanowię czy zamówię ten smoczek lub lovi. Narazie myślę co kupić z najpotrzebniejszych ostatnich rzeczy bo został wózek, a reszta rzeczy ok 800 wyjdzie .. a chce zminimalizować koszty jak najbardziej ..
Aaa co zauwazylam.. mam mokro tam na dole ,taki sluz bezbarwny ,ale z nitkami brazowego gluta hyhy :p
Chyba zaczynam swirowac.. wiem ze co ma byc to bedzie ale juz tak mam.. chyba nie moge sie doczekac :p
Swirujesz , swirujesz :D ale ja chyba już też. Od kad dopadły mnie wszystkie kłucia , ciągnięcia i bóle na raz. Do tego od wczoraj utrzymują się mocne bóle krzyża, bioder i od czasu do czasu pobolewanie brzucha jak na okres. Chciałam się trochę rozruszać bo w sumie jutro kończę 36 a ja nie mam na nic siły. I to nie był dobry pomysł :( szłam i się bałam , że urodzę za chwilę. Więcej sama nie wychodzę. Przeszłam paręnaście metrów , byłam już cała mokra, duszno mi było, wszytko mnie strasznie bolało. Kupiłam składniki na zupę i wróciłam. Brzuch mi zaraz pęknie, a przy sikaniu mam pieczenie.. mam nadzieję , że to nie infekcja jakaś. I tak się zastanawiam , jak ja zacznę normalnie funkcjonować.. jak bym miała rodzić to bym nie miała siły [emoji26]

U nas nic się nie płaci. Poród rodzinny w sali oczywiście jednoosobowej, z piłkami, drabinkami, workami sako, wanną, prysznicem, łóżkiem sterowanym. Nie wyobrażam sobie sali porodowej kilkuosobowej [emoji16]
Ja też. Dlatego chcemy zapłacić i rodzić w spokoju :)
Nie widze fotek znowu :(
Ja też nie.

Aaa co zauwazylam.. mam mokro tam na dole ,taki sluz bezbarwny ,ale z nitkami brazowego gluta hyhy :p
Chyba zaczynam swirowac.. wiem ze co ma byc to bedzie ale juz tak mam.. chyba nie moge sie doczekac :p
Ja tak miałam w dzień porodu. Ale może u Ciebie przez te zapalenie. W sumie lekarz dzisiaj Cie widział.

Ja tak miałam w dzień porodu. Ale może u Ciebie przez te zapalenie. W sumie lekarz dzisiaj Cie widział.
Tzn powiedzial mi ze jest ok bo szyjka jest z tylu ale z godz na godz moze sie to zmienic.. :/ zreszta.. zobaczymy, co ma byc to bedzie ;) nie moge panikowac tylko sie odprezyc ;)

reklama
Do góry