reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
U mnie dotarł kurier z materacem, wiec na próbę go zamontowałam, założyłam ten ochraniacz na niego, klin włożyłam i prześcieradełko i tak się prezentuje [emoji4] oczywiście jeszcze go ściągnę i wywietrze, po 20 lipca wybiorę wszystkie kocyki, poduszki itd. Jeszcze muszę zamówić ten zestaw kołderka i poduszka białe w kolorowe piórka i gotowe królestwo dla małej [emoji4] i te kocyki 3 to tak teraz tylko tam leżą. Tak to będzie tylko kołderka i podusia, a kocyk w arbuzy będzie rozłożony na fotelu rozkładanym, kocyk ten turkus z minky to będzie w domku na wszelki wypadek do przykrycia, a ten taki polarowy cienki ze słonikiem to na spacery jeśli będzie już chłodniej [emoji4]

Idę na pocztę, bo znowu coś do mnie dotarło - może to najkleki na ścianę dla małej to tez się pochwale. I muszę kupić loda jakiegoś owocowego, bo nie wytrzymam [emoji5]Zobacz załącznik 871813Zobacz załącznik 871814Zobacz załącznik 871815

To może po badaniu coś tam podrażnil... Ja też coś czuje ze niedługo u mnie coś może się dziać bo skurcze czuje co raz częściej coś około 15 razy dziennie. I strasznie mnie ciśnie w krocze
Teraz znow bylam siku i zauwazylam ze sluz jest rozowawy.. :/ moze byc ze przez badanie, tez mnie cisnie w miednicy bardzo.. i boli mnie jak na okres i promieniuje na krzyz.. a jestem troszke przewrazliwiona przez ta szyjke miekka 1.5cm i rozwarcie 1cm..

U mnie dotarł kurier z materacem, wiec na próbę go zamontowałam, założyłam ten ochraniacz na niego, klin włożyłam i prześcieradełko i tak się prezentuje [emoji4] oczywiście jeszcze go ściągnę i wywietrze, po 20 lipca wybiorę wszystkie kocyki, poduszki itd. Jeszcze muszę zamówić ten zestaw kołderka i poduszka białe w kolorowe piórka i gotowe królestwo dla małej [emoji4] i te kocyki 3 to tak teraz tylko tam leżą. Tak to będzie tylko kołderka i podusia, a kocyk w arbuzy będzie rozłożony na fotelu rozkładanym, kocyk ten turkus z minky to będzie w domku na wszelki wypadek do przykrycia, a ten taki polarowy cienki ze słonikiem to na spacery jeśli będzie już chłodniej [emoji4]

Idę na pocztę, bo znowu coś do mnie dotarło - może to najkleki na ścianę dla małej to tez się pochwale. I muszę kupić loda jakiegoś owocowego, bo nie wytrzymam [emoji5]Zobacz załącznik 871813Zobacz załącznik 871814Zobacz załącznik 871815
Nie widze fotek znowu :(

No to faktycznie w takim przypadku lepiej 1osobowa żeby z Tobą był . Ja to nie pamiętam ale chyba też byłam w 1 osobowej .. była też kanapa żeby mąż sobie usiadł pilki drabinki a reszty rzeczy nie pamiętam co tam było z wrażeńia :D
Sama bym nie poszła :D musi być ze mną. Nie ma innej opcji :D
Już nie pamiętam ale jakoś mało 2 czy 3 cm :) a skurcze jak pojechałam to miałam co 10 min , mam trochę drogi 25 km do szpitala to teraz też tak pojadę jak będą co 10 min a nie mniej :)
Ja mam 50km.. a ze swoim stresem to chyba pojadę odrazu jak tylko się coś zacznie :p
Mi po 18 odeszły wody:) zjadłam obiad ze skurczami co 3-4 min. Jak dojechałam po 19 do szpitala rozwarcie 5 cm. Około 22 bóle parte, ale jak wcześniej pisałam ze względu na GBS dodatni miałam przec co trzeci skurcz,a dwa oddychac. Dlatego II faza porodu trwała na maxa 2 godziny, nikomu nie zycze:D
Nie pamiętam co było na sali, bo bałam się ruszyć żeby mocni3j nie bolało:D na pewno były piłki, prysznic, teraz może skorzystam z gazu rozwesalajacego;) podczas przyjęcia na IP od razu powiedziałam, że chce lewatywe...Ale położna zapomniała,skupili się na GBS. Podczas porodu były siki, kupa,a jak mąż otworzył sobie delicje to jeszcze na niego zwymiotowalam:D sory za szczegoly:D ale apeluje: nie jedzcie posiłku jak już się poród zaczyna:D
Dziekii , że to napisałaś tak szczegółowo :D bo miałam zamiar jeszcze zjeść w drodze jak bym miała siłe, żeby później nie być głodna :D
Ja właśnie zajadam zupkę ogórkowa i skrzydełka z zupy zjem i zrobie sobie małe spa dziś tzn wymocze nóżki w wodzie z solą, pomaluje pazurki u stop i rąk, a później książka, bo idealna pogoda dziś. Także lenistwo :)

A mój Bartek zawiesił następny łapacz snów w wejściu do pokoiku małej :)

Zobacz załącznik 871771
Może to śmieszne , że nie wiem , ale powiedzcie mi, co symbolizuje ten łapacz snu ?:huh:
Ja już mam problem żeby sobie paznokcie u stóp obciąć a co dopiero malować...szacun :D
Ja też :laugh2: ledwo dzisiaj paznokcie obcięłam. Skarpetki jak zakładam to jestem tak zmęczona jak bym maraton przebiegła :laugh2:
Dziewczyny zauwazylam ze od pobytu pierwszy dzien w szpitalu, strasznie poci mi sie kark i cyce,a wcale goraco nie jest,wrecz przeciwnie.. i tylko te miejsca.. ktoras z was tez tak ma? Wczesniej tak nie mialam.. zeby nie bylo,to nic sobie nie wkrecam.. pytam tylko :p
Może to od tego materaca. Na nich jest taka folia , kark może od tego a piersi .. nie wiem :no2:
U mnie na stronie szpitala jest napisane, ze odwiedziny 2h w ciagu dnia i po 1 osobie na raz. Zastanawiam sie jak to w praktyce wyglada :/
Na jednej stronie mojego szpitala pisze , że odwiedziny od 13-16 w weekendy jakaś inna godzina, nie pamiętam. A na drugiej stronie, że czas nie określony jeśli chodzi o odwiedziny. Partner czy ktoś z rodziny może być z kobietą tyle ile chcą. Ciekawe jak to będzie ;)

IMG_0501.JPG
IMG_0502.JPG

A teraz? :3

Załączniki

• IMG_0501.JPG
    IMG_0501.JPG
    158,1 KB · Wyświetleń: 268
  • IMG_0502.JPG
    IMG_0502.JPG
    200,2 KB · Wyświetleń: 274
Łapacz snów się wywodzi z tych ludów tam indiańskich i ma symbolizować to, że jak się go powiesi nad łóżkiem lub w wejściu to będzie wyłapywał te złe koszmary i sny i nieszczęścia, taka niby bujda, ale może i coś w tym jest, a przy okazji pięknie wyglada i jestem w szoku jaki ten mój pomysłowy żeby go w tak fajnym miejscu dać :3

reklama
Sama bym nie poszła :D musi być ze mną. Nie ma innej opcji :D

Ja mam 50km.. a ze swoim stresem to chyba pojadę odrazu jak tylko się coś zacznie :p

Dziekii , że to napisałaś tak szczegółowo :D bo miałam zamiar jeszcze zjeść w drodze jak bym miała siłe, żeby później nie być głodna :D

Może to śmieszne , że nie wiem , ale powiedzcie mi, co symbolizuje ten łapacz snu ?:huh:

Ja też :laugh2: ledwo dzisiaj paznokcie obcięłam. Skarpetki jak zakładam to jestem tak zmęczona jak bym maraton przebiegła :laugh2:

Może to od tego materaca. Na nich jest taka folia , kark może od tego a piersi .. nie wiem :no2:

Na jednej stronie mojego szpitala pisze , że odwiedziny od 13-16 w weekendy jakaś inna godzina, nie pamiętam. A na drugiej stronie, że czas nie określony jeśli chodzi o odwiedziny. Partner czy ktoś z rodziny może być z kobietą tyle ile chcą. Ciekawe jak to będzie ;)
W domu tez tak mam.. a nie mam folii na lozku ;)

Do góry