reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ewka pisała że ma 35+1 i 2250 więc mniejsza od twojej sporo [emoji39][emoji39]
Ale to już raczej nie ważne. Ważne że w normie [emoji4] to tylko USG któro może się mylić nawet i 0.5kg [emoji23]

Otóż to :) zreszta bez sensu porównywać skoro każda z nas jest z innego dna stworzona hah :)

reklama
Ja niedawno wróciłam z mojej pracy, l4 zawiezione ;) pogadałam z koleżankami z pracy ;) wszystkie mi mówiły,że bardzo ładnie wyglądam i że mam mały brzuszek [emoji14] muszę wynieść pranie na strych, i trochę ogarnąć mieszkanie bo mam bałagan :D torby wyprane, teraz wyschną i mogę zacząć pakować :D
Torby pralas recznie czy w pralce? Bo sie nad tym zastanawiam :)

Mi jest właśnie ważne czy uda mi się zastać że jednoosobowa czy trzy.
Bo na trzyosobowej muszę rodzić sama , a na jedno. z Kamilem. A później po porodzie i tak pewnie mój będzie od rana do wieczora z nami to wolałabym być na sali jednoosobowej. Jest 13 takich sal to może akurat się uda :D
U mnie na stronie szpitala jest napisane, ze odwiedziny 2h w ciagu dnia i po 1 osobie na raz. Zastanawiam sie jak to w praktyce wyglada :/

Odzyskałam wiarę w ludzi ;) zadzwoniłam na pocztę. Powiedziałam że daleko, że koniec ciąży, że prezent dla męża na jutro... I pan listonosz specjalnie przyjechał przed chwilą by dostarczyć mi paczkę. Ale jestem zadowolona :) do tego zrobiłam dziś na obiadek kuraka w sosie z pyzami i wyszedł pycha więc szykuje się wyzerka za jakieś pół godziny.

Mam wrażenie że Aleksander pasuje do naszego nazwiska ale nie wiem , może jak zobaczę małego to mnie olśni [emoji8]
Miałam się właśnie Kasia pytać ciebie twój syn jak ma na imię ? Bo właśnie myślałam że Aleksander ale skracasz ;) Myślę że dobrze ci poradził :) nie koniecznie musi się coś dziać teraz ale niestety w ciąży szybko się wszystko zmienia :) a na pewno unikniesz stresu jak weźmiesz tylko torbę a nie będziesz musiała jeszcze szukać czy potem mąż będzie pakował nie wiadomo co i ile mu zejdzie [emoji39]
Po prostu ALEKS :p
Ja ostatnio chodziłam z takim ciśnieniem. Ale puls też niższy.
To ja takie ciśnienie jeszcze znośnie. Tylko ten puls...
Pochwalę się Wam bo z kimś muszę podzielić swoją radość [emoji173]️
Dzwonił K. z samymi dobrymi wiadomościami :):) do domu wyjeżdża koło 18. Będzie pewnie jutro koło południa.
Szef dał mu wolne tak do końca lipca/pierwszego lub drugiego tygodnia sierpnia. Zależy kiedy zadzwoni. Ale wstępnie mamy zapowiedziane , że 4-6tygodni od jutra będzie przy mnie [emoji173]️
Wróci do pracy na 2/3 tygodnie i znowu do domu na 2/3tygodnie na taką dłuższą przerwę, bo będzie koniec budowy. Przenoszą ich praktycznie pod samą granicę. Więc bliżej domu o połowę drogi. Szef jest z nich bardzo zadowolony i chce tylko ich. Więc póki co o pracę nie musimy się martwic. Ustalil z chłopakami, że będą zjeżdżać co 2.5tygodnia do domu [emoji173]️[emoji173]️
Jestem strasznie zadowolona :):) od poniedziałku zaczynamy sprawy związane z mieszkaniem. Wyprowadzimy się na koniec lipca, chyba , że nie będę jeszcze gotowa to dopiero po jego powrocie po trzech tygodniach. Ale mojej mamy już chyba w sierpniu nie będzie, więc i tak nikogo do pomocy. Więc jednak będę wolała być u siebie :) o ile mała urodzi się do końca lipca [emoji23]
Super [emoji173]
Dałam radę bez ..pierwsza faza porodu 6 godzin , potem wody dopiero odeszły jak kręciłam się na piłce a jak odeszły wody to po 19 minutach był już synek
Zazdroszczę takiego porodu [emoji7][emoji7][emoji7]

Ja dziś byłam z teściową w Lidlu i potem u niej na kawie :D
Dała mi zupy i pierogów to nie muszę robić ja obiadu. Ufffff.
Powoli mi się chyba skurcze przepowiadające zaczynają. 32+3 więc można powiedzieć że książkowo się zaczynają.
Kupiłam dziś gofrownice [emoji7][emoji23] a wieczorem będę robić babeczki z czekoladą i borówkami amerykańskimi :D

reklama
Ja dziś byłam z teściową w Lidlu i potem u niej na kawie :D
Dała mi zupy i pierogów to nie muszę robić ja obiadu. Ufffff.
Powoli mi się chyba skurcze przepowiadające zaczynają. 32+3 więc można powiedzieć że książkowo się zaczynają.
Kupiłam dziś gofrownice [emoji7][emoji23] a wieczorem będę robić babeczki z czekoladą i borówkami amerykańskimi :D
Zazdroszcze energii i apetytu hyhy :D mi sie ostatnio nie chce jesc.. ale w domu bym porobila co nieco :p podlogi umyla.. okna przetarla.. itd.. :p ale corka mnie wyzywa nawet gdy wstane do ubikacji.. :D

Do góry