reklama
Ja podałam sobie rękę z cukrzyca od 28 tyg i już się oswoilam i było wszystko ok to mnie ku.....cholestaza dopadła gdzie w poprzednich ciazach zero problemów. Powiem Wam że cukrzyca to pikuś do tego cholerstwa A najlepsze to że obydwie diety ciężko pogodzić przyszła dietetyczka odpekala 2 zdania i se poszła dała kartki z dieta cukrzycowa (mam ją w 1 paluszku) i watrobowa i mi mówi że są podobne a go....prawda w cukrzycy dużo błonnika a tu jak najmniej surowych warzyw i owoców przez co mam zaparcia a jak mam zaparcia to i wątroba się nie oczyszcza ....chleb w cukrzycy ciemny a przy wątrobie pszenny i ona mi mówi że są podobne ciekawe kuźwa w czym jak ciemny chleb kasze owoce surowe obciążają wątrobę. ...a idź w pior.....taki dietetyk to ......Ja mam takie od samego prawie początku ciąży. Pamiętam, że z Jasiem takie miałam, ale tylko w pierwszych miesiącach, a teraz, no jak kucnę, to jestem świadoma swojej muszelki.
A dziękuję.
Z tą cukrzycą, to pełna kontrola, nie pijam słodkiego, mało jem, ale częściej, więcej warzyw, praktycznie wcale chleba
I nawet w szpitalu, jak mi mierzyli ciśnienie było w normie, ha!
No i ten wiek, cóż, za dwa miesiące, niecałe, kończę 36 lat, ale czuję się jak przed 30
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Mi dzisiaj lekarz nie powiedział ile Młody waży zmierzył go i powiedział że dobrych rozmiarów jest. Pytałam o wagę przy porodzie i powiedział że to to się sprawdza przy przyjęciu do porodu bo teraz to on może sobie gdybać.Każde dziecko rośnie w swoim tempie
Z córką wiedziałam że w 34 ważyła 2100 i mówili że mała i później przy porodzie mi ją ważyli ale się nie sprawdziło. Także jakoś jest mi obojętne
Właśnie dotarłam do domu i padam na twarz a dzisiaj jeszcze tyle do zrobienia.
Dobrze że wszystkie wiadomości od ginekologa dodają mi siły
Mikasa7
Nie da sie opisac tego mniej doslownieUwielbiam taka bezposredniosc
Tak jak jest wszystko ok i waga nie spada i ma 2500g to do domku wypisuja@Ewka34 lepiej niech mala jeszcze posiedzi wiec lez kobieto To nie jest tak, ze po porodzie wczesniaczka puszczaja do domu jak osiagnie wage 2500?? Chyba ktoras z dziewczyn sierpniowych, ktora juz urodzila tak pisala
Fiorna
Ostatnio był poruszony temat wagi u dzieci
Podpytałam trochę matkę i dowiedziałam się tyle że każde dziecko (jest nas 3) urodziła równe 7 dni po terminie. Przy mnie (jestem najstarsza) miała poród wywoływany.
Ja ważyłam 3100, drugi był mój brat i ważył 4300 i na końcu moja siostra 3150 Także spora różnica wyszła między nami a bratem
Podpytałam trochę matkę i dowiedziałam się tyle że każde dziecko (jest nas 3) urodziła równe 7 dni po terminie. Przy mnie (jestem najstarsza) miała poród wywoływany.
Ja ważyłam 3100, drugi był mój brat i ważył 4300 i na końcu moja siostra 3150 Także spora różnica wyszła między nami a bratem
E
Ewka34
Gość
Domyslam sieNie da sie opisac tego mniej doslownie
Każde dziecko inne czy to ważne ile waży???Ważne żeby było zdrowe a waga to tylko orientacyjna na usgW
Widocznie tak ma byc ,ze moja w tym tyg ma tylko 2250g
madziula92
Każde dziecko inne czy to ważne ile waży???Ważne żeby było zdrowe a waga to tylko orientacyjna na usg
Pewnie, ważne żeby przynajmniej te 2600g ważyło przy porodzie
reklama
Fiorna
Każde dziecko inne czy to ważne ile waży???Ważne żeby było zdrowe a waga to tylko orientacyjna na usg
Ja myślę że tak działa ludzka ciekawość. Każda z nas chciałaby pewnie jak najwięcej dowiedzieć się o swoim małym lokatorze i wyobrazić je sobie Ja tak mam, to moja pierwsza ciąża i zżera mnie ciekawość i podekscytowanie Ale zgadzam się że najważniejsze aby dziecko było zdrowe a reszta to tylko dodatek dla naszych oczu