reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja jutro wizytuje u endokrynologa ostatni raz przed porodem i u ginekologa. Tsh mi rośnie także zaczynam się bać co będzie po porodzie. Oby tylko obyło się bez żadnego zapalenia tarczycy. Mam pytanie do dziewczyn które mają problemy tarczycowe. Kiedy ostatnio robiłem ile USG tarczycy? Wiecie może ile po porodzie trzeba je zrobić?czy tak jak wizytą po ok 6 tygodniach?

Widze, że nie tylko ja mam od jakiegoś tygodnia fazę na colę zimna haha
Nie tylko Ty, cola w każdej ciąży to mój największy grzech :p no ale przecież trzeba mieć jakieś słabości i porozpieszczać podniebienie :p
Ja kończę pakować torbę bo jutro wyjezdzamy. Miałam nie brać dużo rzeczy a nazbierały się 2walzki. Jeszcze pościel muszę dopakować dla nas i śpiwory dla dzieci. Nie lubię spać pod czyjąś pościelą nawet w hotelu, zawsze ciągnę swoje.
Udanego zlotu, miłej zabawy :)

Mnie standardowo po całym dniu całe krocze boli, a gdzie tu o seksie mysleć, jedynie o namydleniu :p

reklama
No :) cieszę się, że ma takie podejście ten lekarz.

Tak tak, bardziej mi chodziło o to, że moim zdaniem dla dobra mamy i dziecka takie ktg powinno być robione minimum co 2 tyg już od tego 34 tyg ciąży
A ja to już sama nie wiem. Z jednej strony spoko to ktg, ale z drugiej nie wiem czy jest taka konieczność. Moja lekarka na zwykłej wizycie (teraz co 2 tygodnie) sprawdza tętno małego. A jeśli chodzi o skurcze macicy, to prawda taka, że wiadomo, że w tym czasie teraz skurcze już będą, bo macica ćwiczy. Ale dopóki nie będzie skurczy regularnych przez dłuższy czas, to nic się porodowego jeszcze nie dzieje.
No ale nie wiem, może ja źle mówię :)

Do góry