reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To wypasiony pakiet masz:) nawet nie wiedziałam że można mieć to w pakiecie. A zresztą i tak właśnie kończę pakiet i będę miała Medicover. No i w sumie jestem zdecydowana na Żeromskiego.
O tym szpitalu na Żeromskiego też słyszałam dobre opinie.
A co do pakietu to muszę przyznać, że mocno jest wypasiony, ani grosza na żadne badania w tej ciąży nie wydałem, wszystkie prenatalne darmowe, nawet płytki z badań :), wszelkie badania krwi itd w pakiecie
Wczoraj właśnie odebrałam wyniki krwi, bo 7 tyg temu byłam ugryziona przez kleszcza, na szczęście wynik na borelioze negatywny, kamień z serca. Dobrze, że lekarka od chorób zakaźnych nie zgodziła się mi wydać antybiotyku profilaktycznie, a oto ją prosiłam :O

reklama
W każdym związku są ciche dni, nie porozumienia. Najważniejsze to wspierać się, szanować i wybaczac głupie błędy ;)
My z K spotykamy się 5 lat, w związku jesteśmy 4. Wiadomo , że kłótni było sporo przez taki okres czasu. Ale kochamy się bardzo i nie wyobrażamy życia bez siebie. Stawiamy siebie na pierwszym miejscu i dzięki temu mamy udany związek. Chociaż nie raz miałam ochotę go udusic. [emoji23]
U nas w październiku będzie 3 lata jak jesteśmy razem i na razie odpukac nie mogę narzekać [emoji23] nawet po ślubie nie zrobiło się gorzej jak to niektórzy straszyli [emoji23]

W każdym związku są ciche dni, nie porozumienia. Najważniejsze to wspierać się, szanować i wybaczac głupie błędy ;)
My z K spotykamy się 5 lat, w związku jesteśmy 4. Wiadomo , że kłótni było sporo przez taki okres czasu. Ale kochamy się bardzo i nie wyobrażamy życia bez siebie. Stawiamy siebie na pierwszym miejscu i dzięki temu mamy udany związek. Chociaż nie raz miałam ochotę go udusic. [emoji23]
Oj ile razy my się rozstawaliśmy przed ślubem haha jak teraz pomyślę o co się kłóciliśmy to śmieszne strasznie. Razem jesteśmy od 13 lat ponad a we wrzesniu 7 rocznica ślubu. Po ślubie mieliśmy w sumie kilka kłótni jak mieszkaliśmy z teściami ale poza tym to drobne sprzeczki o tzw. nie opuszczona deskę haha.
Jakoś od kiedy jesteśmy małżeństwem żyje się zdecydowanie lepiej i nawet szkoda mi czasu na kłótnie o głupoty. Oby już do końca życia tak było :)

Odkad w sobote trafilam do szpitala i teraz,gdy jestem w domu,tesciowa ani razu nie zapytala o swoja wnuczke czy wszystko jest dobrze.. nic.. wiec jesli urodze..niech wypier.ala.. nie chce jej widziec.. moja mama byla u mnie juz w sobote i niedziele.. teraz tez w niedziele przyjedzie.. stale sie pyta jak sie czuje itd.. nawet corcia wrocila od niej zeby mi pomoc az do tygodnia po porodzie,wtedy jedzie sobie dalej na wakacje ;)
Straszna ta kobieta, obca osoba by się martwiła, a co dopiero rodzina! Myślę, że przyjdzie czas, kiedy będzie żałować, że tak się zachowywała.

No widzisz Kochana, 3 tygodnie sobie odpoczelas i ile na kosmetykach zaoszczedzilas:D ja tak sobie mówię, bo ja w domu praktycznie od 20 tc, no czasem jakieś urodziny w rodzinie czy Komunia chrzesniaka była. Czyli prawie 14 tygodni.... płakać mi się chce,ze nie mogę po syna szybciej do przedszkola pojechać czy wyjść na plac zabaw... Ale już niedługo. No i na szablonach, tuszach do rzes, perfumach ile zaoszczędzonej kasy:D haha
Haha no jest jakiś plus :D chociaż ja to i tak się mało maluje. Tylko podkład, puder i tusz :p już tyle czasu za Tobą to te końcowe tygodnie dasz radę. Później zatęsknisz za takim siedzeniem w domu , leżeniem. Jak będzie trzeba wyjść na spacer, zrobić zakupy, obiad, posprzątać, przewinąć, wykąpać itp. A czasu żeby usiąść będzie tyle co podczas karmienia. :D

A co do pakietu to muszę przyznać, że mocno jest wypasiony, ani grosza na żadne badania w tej ciąży nie wydałem, wszystkie prenatalne darmowe, nawet płytki z badań :), wszelkie badania krwi itd w pakiecie
Wczoraj właśnie odebrałam wyniki krwi, bo 7 tyg temu byłam ugryziona przez kleszcza, na szczęście wynik na borelioze negatywny, kamień z serca. Dobrze, że lekarka od chorób zakaźnych nie zgodziła się mi wydać antybiotyku profilaktycznie, a oto ją prosiłam :O
No ja prowadzenie ciąży też wszystko w pakiecie ,badania,USG itd także super bo nie wyobrażam sobie na NFZ chodzić.
Teraz zmieniam na Medicover a za miesiąc na ubezpieczenie medyczne to ubezpieczenie najfajniejsze chociaż do końca ciąży wolałabym zostać w luxmedzie no ale nie mam wyjścia.

reklama
Ile placilas za takie badanie ? Muszę swojego namówić w poniedziałek jak będę sobie pobierala krew na wizytę. Bo był ugryziony setki razy i nic z tym nie robi chociaż go tyle razy prosiłam. Teraz nie będzie miał wyjścia bo go siła zaciągnę.

Do góry