reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny! Dziś się dowiedziałam że żona syna mojej chrzestnej urodziła córeczkę w 6 miesiącu. To ich pierwsze dziecko. Nie znam szczególów ani przyczyny tak wczesnego porodu. Mała leży w inkubatorze. Urodziła w tym szpitalu w którym ja chcę rodzić.
O kurcze... oby bylo wszystko dobrze ❤

To mamy podobne charakterki chyba tzn takie lekkie ADHD hah, ja nie wiem kiedy przystopuje tzn też dużo wypoczywam itd, ale już 35 tyg, a ja nadal jakbym nie była w ciąży i dużo potrafię zrobić i nic nie boli.

Ja w przyszłym tyg idę pobrać krew, oddać mocz i ten wymaz gbs żeby na 9 lipca na ostatnia wizytę u gina mieć. A pojutrze pójdę do szpitala i poradni dowiedzieć się jak to jest z położna po porodzie i lekarzem dla dziecka :)

Jutro sprzątanie z Bartkiem mieszkania całego, ja kurze, podłogi umyje, on kuchnie i wc wyczyści i odkurzanie. A w czwartek wyczyszczę lodówkę w środku i piekarnik tez ;) a Bartus mój musi się w czwartek i piątek przed pójściem na południowke pouczyć, bo w weekend już ostatni raz jedzie do Wrocławia do tej swojej szkoły muzyki nowoczesnej i ma 4 ostatnie egzaminy i już każdy weekend będzie z nami :)

Później dopiero pod koniec września wraca.

Ja ze słodyczami przeginalam, a odkąd mam już zrobione te 3 ząbki elegancko to stawiam sobie limit tzn jedna słodka rzecz w tyg i koniec. 2 x dziennie mycie zębów i płukanie płynem, bo nie chce już mieć do roboty nic w buzi ;/ i tak mam dużo plomb jak na 23 lata swoje
Jedna słodka rzecz w tygodniu to mało [emoji16]

Nie no ja nie biorę pod uwagę tego,że on ma odmówić... bo to byłoby niemadre. Tylko tak strasznie mi smitno;( mieliśmy spędzić te 2 tyg z dzidzia i starszym synem,żeby się zapoznać... I w ogóle...później po dwóch miesiącach, może we wrześniu mieliśmy gdzieś pojechać odpocząć, bo przebieg ciąży dramat, ciągły stres by nie mieć wczesniaka...A ja wiem,jak mój mąż podchodzi amibicjonalnie do tematu i jak przeżywa każda prawie rzecz w firmie... I wtedy w domu to nie ma, tzn ciągle zamyślony, zamknięty w tej swojej meski3j jaskini... strasznie się boję,że sie bardzo oddalimy od siebie. Mi jest ciężko żyć jego życiem, bo moim będzie dom, dzieci. A jestem aktywna kobieta, pomimo że macierzyństwo daje mi mnóstwo radości, to kosztuje mnie to wiele wyrzeczeń... I czasem nie radze sobie z taka zazdrością w stosunku do męża, do jego życia. Bo facet nie musi rezygnować z niczego....

Ehh nie wiem jak Cię pocieszyc. Mój mąż od sierpnia zmienia pracę więc też nie weźmie wolnego w pracy. Nie mam takich odczuć jak ty w sumie, jestem zadowolona jeśli to jest czego on chce. Wiem że po pracy jak wróci do domu to mnie odciąży i pomoże przy Młodym i przy córce.
Dacie radę napewno tylko bądź dobrej myśli. Może to wszytko kwestia rozmowy i dobrej organizacji.

reklama
No tak, ja się tak konsultowałam odnośnie zastrzyku na konflikt grupy krwi, bo ten mi dał skierowanie na sprawdzenie czy konflikt będzie, czy dziecko czasem nie odziedziczyło po mnie -, zważywszy na to ze to było drogie a chodzę do endokrynologa ginekologa, to zapytałam się go czy mi da skierowanie bo lekarz ogólny nie może, powiedział ze od 2018 jest darmowa szczepionka która wczesniej kosztowała 350zl i mogę z niej skorzystać, zadzwonilam do swojego ginekologa dzień przed szczepieniem i go o tym poinformowałam ze ten mi zaproponował zastrzyk zamiast badań i co on na ten temat sądzi, zgodził się i było mi lżej na sercu ze zrobiłam coś konsultując się z nim hehe
Napisałaś żeby dziecko nie odziedziczyło krwi po Tobie a właśnie powinno jak weźmie taty to wtedy jest konflikt

Do góry