reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
:) No ale taka prawda. Ten stan jest zdecydowanie przereklamowany. Pokazują w tv piękne mamusie, które prześcigają się tylko co zrobić by uniknąć rozstępów. A rzeczywistość jest inna... tu boli, tu kłuje, tu szyjka, tu opuchlizna... zimno źle, upał jeszcze gorzej. na głowę można dostac. a w tym wszystkim nie wolno się denerwować, trzeba wyszykować gniazdko dla pisklaka i najlepiej być przy tym seksowną kobietą bo przecież chłop ma swoje potrzeby.... :D

Nie wiedziałam że GBS można pobrać samemu. Ja bedę mieć pobierane 5 lipca, wtedy wizyta u gina, ciekawe czy po tej bedzie jakaś kolejna czy już nie będzie mi dane [emoji14]
W środę teraz pojutrze zaś krew, mocz i ktg, nie sposób się nudzić :D
Chyba dużo z nas będzie miało wizytę na początku lipca [emoji16] Ja mam 6 lipca :) mi ginka właśnie powiedziała, że niewiadomo czy będziemy miały możliwość jeszcze później się spotkać przed porodem [emoji16]

To jak i kiedy masz przec będzie mówiła położna i nie stety trzeba jej słuchać co nie zawsze wychodzi w mocnych bólach;(
Wiem. Najważniejsze to właśnie nie robić nic według siebie. I tego się boje. Że coś będę robiła nie tak.. ale nie nakręcam się. Ostatnio czuje , że dam radę.. może dlatego , że K już nie długo bedzie w domi i czuję się pewniej :)

Wiecie, co najgorszego zrobiłam z tymi poduszkami na początku? Były dla mnie za twarde i wyciągnęłam z każdej trochę wsadu, takiej małej gąbki.... siedziałam, wyciągałam z tych szarych poszewek, potem rozpruwałam, wyciągałam wsad i na końcu szyłam[emoji23][emoji23][emoji23] A że mamy dużą kanapę, to myślałam że oszaleję[emoji23][emoji23]

Ja mam bardzo dużo w ciągu dnia, od 3-4 czasami są mega bolesne. U nas w szpitalu tzn. tam gdzie chce rodzić, już od dawna tzn od lat nie myją[emoji4] tylko wycierają[emoji4] Zalecają mycie dopiero w domku[emoji16]
Ja tez kupilam poduche i tez z niej wyciagalam puch hyhyhy [emoji23][emoji23]

reklama
To tez chyba zależy od osoby, szczerze to ja nie wiem o czym piszecie tzn jak dla mnie ta ciąża to właśnie taki piękny stan i najpiękniejszy okres w tym roku :) ale ja mam od samego początku lajcik i wymarzony przebieg ciąży, nawet teraz dobrze się czuje, oprócz zgagi [emoji16][emoji16]

Ja tez nie, ale mi mój lekarz pozwolił ;)
No ja czuje, że mogę po 9 lipca już nie doczekać następnej wizyty, która byłaby tak 20-25 lipca.
Ja też nie mogę jakoś bardzo narzekać na przebieg mojej ciąży, bo bym zgrzeszyła [emoji14] miałam/mam drobne niedogodności typu mdłości, rozstępy na piersiach, podwyższone tsh, no i teraz trochę skracającą się szyjkę. Ale tak w ogóle to czuje się cały czas bardzo dobrze. I wiem, że wiele dziewczyn ma o wiele wiele gorzej. Ale to nie chodzi u mnie nawet o samopoczucie fizyczne. Ja po prostu uważam, że ciąża nie jest taka cudowna pod względem psychicznym i niesie ze sobą sporo ograniczeń.
No ale trzeba do tego podejść w ten sposób, że to czas dzięki któremu będziemy mieć nasze ukochane maleństwo [emoji7]

Do góry