reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wiesz co nie wiem ale ja bym się bała sama to robić. A wogole to ja już ogolić się tam nie jestem w stanie a co dopiero pobrać wymaz haha.
Ja w połowie lipca idę do położnej na pobranie i z pochwy i odbytu. Jak pisałam Wam że miałam podawany antybiotyk w pierwszej ciąży to dlatego że miałam pozytywny wynik z odbytu a z pochwy negatywny ale to bardzo łatwo przeniesc.
No i teraz się trochę stresuje że znowu wyjdzie pozytywny i tylko obu zdążyli podać antybiotyk 4 h przed porodem.
Bo mnie mój mezul stresuje ze drugie to się szybciej rodzi niż pierwsze, a pierwsze od pierwszych skurczów do końca 11 h.
A to muszą podać 4h przed porodem?
Też idę na to pobranie do położnej i też i z pochwy i z odbytu :)

Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Ja mam ostatnio mało twardnień jakby się uspokoiły odkąd biorę magnez regularnie. Mam tak hmm z 3-4 dziennie. Może i od stresu. Czyli przestań się stresować :*

Pisałam wam kiedyś że sąsiad spodziewa się synka. Urodził się ponad 3.5 kg zdrowy chłopczyk. Jedynie co to mogę nam życzyć takich porodow. Odeszły jej wody bez żadnych skurczy i za 2h mały był już na świecie. Najbardziej rozbawiło mnie jak sąsiad tłumaczył mi że to podobno takie uczucie jakbym robiła duża kupę [emoji23][emoji23]
I że taka prawdziwa, największa miłość przyszła w momencie kiedy musiał przewinąć małego [emoji23][emoji23]
Dowiedziałam się przy okazji że u nas nie myja dzieci po naturalnym porodzie :)
Ale miała super szybki poród :) życzę nam takich porodów :)
Gratulacje dla sąsiadów :) w terminie urodziła?

reklama
Ale mialam okropny dzien. Po pracy wymyslilam, ze zabiore kuzynke, ktora przyjechała w odwiedziny do nowej galerii w centrum. A zebym ja sobie mogla poogladac co sie zmienilo w miescie i zeby nie stac za dlugo w korkach to wybiorzemy sie autobusem. Czekalysmy na 2 autobusy, ktorymi bez przesiadek powinnysmy sie dostac. Zaden nie.przyjechal. w koncu wsiadlysmy w taki z ktorego mialysmy sie przesiasc w tramwaj. Wysiadlysmy z niego, okazalo sie, ze w centrum tory tramwajowe rozkopane i musimy isc spory kawal na nastepny przystanek autobusowy. Wsiadlysmy do autobusu. Tam standard- wiekszosc oczu wlepionych w telefony lub szyby i nikt nie widzi, ze ciezarna stoi ale co tam [emoji14] jakos bym to zniosla, gdyby nie to, ze autobus prawie sie nie przesuwal taki byl korek. W koncu dojechalysmy. Polazilysmy troche po sklepach, mi juz nogi w dupke wchodzily. Idziemy na autobus. Czekamy ponad pol h, w tym czasie mialy 2 nasze autobusy przyjechac. Wsiadlysmy w inny, jadacy przez cale miasto naokolo... wrocilam do domu i czytam artykul, ze drogi robia i zablokowane, dlatego autobusy potrafia miec godzinne opoznienia... super, szkoda, ze przed wyjsciem z domu nie wiedzialam.
Ale sie rozpisalam :D echh musialam to z siebie wyrzucic. Mialam czas na stopniowe nadrabianie forum [emoji23]

Do góry