E
Ewka34
Gość
Ach dziekuje [emoji23]❤❤❤❤❤Jesteś mega pozytywną osobą [emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ach dziekuje [emoji23]❤❤❤❤❤Jesteś mega pozytywną osobą [emoji16]
Kiedy masz wizytę? ile wazy mała??Nasza mała tak samo mój akurat reke na brzuchu trzymał, a tu taki mocny strzał hehe aż sama się wystraszyłam [emoji14] Stwierdził ze silne już te nasze dziecko, bo to mocno było
Moim teżTo zmienia postać rzeczy ja tez staram się myslec pozytywnie, nie nakręcać negatywnie, ale to roznie bywa [emoji14] będziesz moim wzorem do naśladowania
A to muszą podać 4h przed porodem?Wiesz co nie wiem ale ja bym się bała sama to robić. A wogole to ja już ogolić się tam nie jestem w stanie a co dopiero pobrać wymaz haha.
Ja w połowie lipca idę do położnej na pobranie i z pochwy i odbytu. Jak pisałam Wam że miałam podawany antybiotyk w pierwszej ciąży to dlatego że miałam pozytywny wynik z odbytu a z pochwy negatywny ale to bardzo łatwo przeniesc.
No i teraz się trochę stresuje że znowu wyjdzie pozytywny i tylko obu zdążyli podać antybiotyk 4 h przed porodem.
Bo mnie mój mezul stresuje ze drugie to się szybciej rodzi niż pierwsze, a pierwsze od pierwszych skurczów do końca 11 h.
Ja mam dopiero 9 lipca, ostatnia z usg miałam 6 czerwca to wtedy miała 1480g, wiec na tej kolejnej myśle będzie miała już te 2kg może lepiej a Ty?Kiedy masz wizytę? ile wazy mała??
Ja byłam 3 tygodnie temu to ważył 1300g a teraz mam w środę wizytęJa mam dopiero 9 lipca, ostatnia z usg miałam 6 czerwca to wtedy miała 1480g, wiec na tej kolejnej myśle będzie miała już te 2kg może lepiej a Ty?
Ja mam do łóżeczka normalne pościele. Do wózka mam kocyk z minky ale to na chłodniejsze dni dopiero.Bierzecie kolderki te z minkyzamiast normalnej posciel i? bo ja mam cienki kocyk,zastanawiam się właśnie czy jednego grubszego na zime nie wziąć...
Ja mam ostatnio mało twardnień jakby się uspokoiły odkąd biorę magnez regularnie. Mam tak hmm z 3-4 dziennie. Może i od stresu. Czyli przestań się stresować :*Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Ale miała super szybki poród życzę nam takich porodówPisałam wam kiedyś że sąsiad spodziewa się synka. Urodził się ponad 3.5 kg zdrowy chłopczyk. Jedynie co to mogę nam życzyć takich porodow. Odeszły jej wody bez żadnych skurczy i za 2h mały był już na świecie. Najbardziej rozbawiło mnie jak sąsiad tłumaczył mi że to podobno takie uczucie jakbym robiła duża kupę [emoji23][emoji23]
I że taka prawdziwa, największa miłość przyszła w momencie kiedy musiał przewinąć małego [emoji23][emoji23]
Dowiedziałam się przy okazji że u nas nie myja dzieci po naturalnym porodzie