reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja już po wizycie. Dziś wychodzi, że mam dokładnie 34+2 dzień czyli 35 zaczęty tydzień.
Mała ważyła 2 tyg temu 1,8 kg i miała 19 centyl, dziś mega bo 2,4 kg i to jest 45 centyl także przybrała sporo i lekarz jest bardzo zadowolony.
Przepływy z pępowiny i lozyska idealne. Na 9 lipca mam prawdopodobnie już ostatnio wizytę u lekarza. Dał mi skierowanie już na krew/mocz i wymaz gbs żeby przed wizyta zrobić także w przyszłym tyg to ogarnę i to już będą wyniki do teczki do porodu.
A ja na wadze 62 kg także przez 2 tyg tylko 1 kg [emoji5] od początku ciąży 17 kg :)

I to w sumie tyle, bo zdjęcia buziorka nie udało się zrobić w 4D, bo lekarz przesniosl się do nowego gabinetu obok i tam jeszcze nie ma ;(

Ale mam nadzieje, że 9 lipca zobaczymy jej buzie jeszcze raz [emoji5]

Jeju dziewczyny wy tyle tego macie jakieś wkładki kocyki śpiworki .. ja nie ogarniam nawet co jest co .. i teraz nie wiem czy to wszystko jest potrzebne i ja jestem w tyle czy wy kupujecie jakieś dodatkowe rzeczy bez których się obejde
Hahaha też tak miewam i teraz też się zastanawiam właśnie czy to już do spacerówki i w ogóle po co to [emoji23]

IMG_1549.JPG

To jest to do pobrania sobie samej w domku tego wymazu z pochwy, to zanoszę do laboratorium u mnie w Zgorzelcu, odbieram wynik i z tym do lekarza prowadzącego.

Tutaj jeszcze te wszystkie pomiary z usg.

IMG_1549.JPG
IMG_1549.JPG

Załączniki

• IMG_1549.JPG
    IMG_1549.JPG
    379,3 KB · Wyświetleń: 277
  • IMG_1549.JPG
    IMG_1549.JPG
    403,4 KB · Wyświetleń: 281
  • IMG_1549.JPG
    IMG_1549.JPG
    514,7 KB · Wyświetleń: 290
Hah tak dokładnie :) ja tez już nic miałam nie kupować, a od momentu kiedy to powiedziałam to już 4 ciuszki doszły xd ale na większe rozmiary tzn na 68 cm ;)

A jeśli ta nasza córcia serio będzie miała max 3 kg to licze, że w tych 56 cm to ona miesiąc pochodzi, bo mam tyle ślicznych rzeczy, że już nie mogę się doczekać tego strojenia małej i multum zdjęć i filmików w telefonie. Dobrze, że mamy obydwoje nowe telefony i po 64 GB pamięci haha
O widzisz, dobrze ze mi przypominasz, musze zrobic porządek w telefonie, 32gb to dużo za mało :p nawet bym nie pomyslala, ze to może byc mało... ja już bym potrzebowała ten nowy telefon [emoji23] a gdzie tam grudzień :p ja teraz będę myslec o tych 128 przy zakupie, żeby się później nie meczyc jak teraz ;)

Jakie wpisy Cię stresują?
Jak czytam o kłucia , skurczach, niewydolnosci łożyska, odpływających wodach to zaczynam się doszukiwać niepotrzebnie objawów u siebie.
Dzisiaj mnie zestresował wpis o tym USG bo ja miałam ostatnie w 30 TC i lekarz mówił że teraz to w 37 mi zrobi żeby sprawdzić czy Młody się obrucil i już sama się zaczęłam zastanawiać czy iść prywatnie ale jeśli tak to jak często powinnam chodzić ehh...z drugiej strony mój lekarz twierdzi że USG stresuje dziecko i nie ma co robić co chwilę.

Uff to mnie uspokoiłyscie bo pomyślałam że ta wkładka to może coś ważnego jest [emoji23] ja spodziewam się pierwszego dziecka ale jakoś też nie wariuje z wyprawka , luźna kasę wolę przeznaczyć na coś zupełnie innego niż coś , co tylko pocieszy oko [emoji39]

Raz chciałam kupić sobie koszulkę za 30 zł w Tesco tylko dlatego bo mi się podobała ale zrezygnowałam i uznałam że zrobię coś innego z kasą. I jak wychodziłam z tego Tesco to mąż zauważył jakaś organizacje co jedzenie zbierali i mówi żebyśmy coś kupili .. wróciłam się i za te 30zl kupiłam im jedzenie. Powiem wam że od tego czasu nie raz jak chce wydać kasę na coś co nie jestem pewna i mi to średnio potrzebne to wtedy tą kasę przelewam na jakias organizacje z okolicy czy coś i naprawdę to jakoś mnie czyści emocjonalnie, czuje się po prostu lepiej [emoji39][emoji39] nawet dobrze że o tym sobie przypomniałam bo jak leżę to jakoś mniej pomagam i chyba pora coś przelać [emoji39][emoji39]
Także ja z całego serca zachęcam do pomocy . Pomagamy komuś i sobie [emoji39]
Brawo! :)

reklama
Do góry